Šta je novo?

Morrowind - journal ??

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao sto je poznato, Morrowind - The Elder Scrolls 3 ima uzasan quest log/journal, i par puta kada sam pocinjao sa igrom, sve questove sam pisao u neku svesku. Posle nekog vremena, to me je smorilo :wall: , pa sam batalio da igram ovu fenomenalnu igru.
U medjuvremenu se pojavio Tribunal, za koji cujem da je sredio taj veliki problem, kao i Bloodmoon.
E sad, ja imam Morrowind - TES3, i danas sam nabavio Bloodmoon, instalirao ga, i dobio sam ono ostrvo severozapadno od glavnog (ne znam napamet kako se zove). Sve radi kako treba, samo je journal i dalje ostao onako gadan. U cemu je problem?
Da li je potrebno da instaliram prvo TES3, pa Tribunal, pa tek onda Bloodmoon, da bih imao normalan journal?
Drugo - da li moram da pocinjem igru ispocetka (sto nije veliki problem 🙂 ), ili mogu da nastavim ranije snimljenu igru, a da mi se nekako 'popravi' journal?
Ajde neka neko pomogne, 'ocu da igram Morrowind, ali sa normalnim quest logom.
Pozdrav!

Interesantno pitanje. Ja sam kad god sam instalirao igru isao redom original-tribunal-bloodmoon, nikad nisam instalirao krvav mesec na goli morrrowind. Verovatno je tu kvaka, instaliraj prvo tribunal pa tek onda krvav mesec
I kazes dobra igra, a ? 🙂

Ma igra je odlicna! 🙂
Nabavio sam Morrowind TES3 pre neke 2 godine, ali za sve to vreme sam je pocinjao par puta, stigao do level 7-8, i batalio, samo zbog loseg journala 🙁
Inace, nije mi jasno kako ljudi, koji ne pisu questove, mogu da zavrse TES3, kad za iole veci quest svaki put moraju da idu na recimo 3.,5.,12.,15.,16. i 23. stranicu?! Ono je zlo.
Nista, cekam da 'nabavim' Tribunal, pa se javljam sa potencijalnim problemima.
E, da. Sto se journala tice, Filipenko, da li, kad si igrao TES3, i instalirao Tribunal, dobio bolji Journal, posto Bojan kaze da nije primecivao razliku?! Nista mi nije jasno.

E Storm, dobro je sto ne mogu da ti posaljem ni mail ni PM, ajde ako hoces trib za blood cimni me... Ajd kao niko ne gleda, bar dan dva

Naravno da sam dobio bolji journal. Questovi postaju sortirani po redu dobijanja, zatim po azbucnom redu, svi novi unosi ulaze u quest log samog questa...drugim recima ne moras vise da ides na 132 stranicu zurnala vec recimo kliknes na ime questa i u njemu postoje unosi, po datumu, sredjeni...ma milina.
A Bojan Novakovic je koliko sam shvatio iz Sveta kompjutera pa ga ne treba uzimati za ozbiljno :d
Inace, i ja sam se nervirao zbog loseg zurnala i takodje nisam presao igru zbog toga. A onda su sredili zurnal 🙂

Eeee, pa to mi kazi! 🙂
Ima da instaliram sve ispocetka, i oba nastavka, pa da pocnem 😀
Pozdrav!

Filipenko ne *****avaj
Kad kazem da nisam dobio nikakva extra poboljsanja ne mislim da nisam dobio nikakva, tu je velika razlika.
Journal je i dalje bio katastrofa ma da je ipak bolji, nek covek proba pa videce. meni je Morrowind najbolja igra koju sam ikada igrao i mislim da se nikako nece pokajati ako je krene igrati.
Pozdrav.

Bojan Novakovic je napisao(la):
Filipenko ne *****avaj
Kad kazem da nisam dobio nikakva extra poboljsanja ne mislim da nisam dobio nikakva, tu je velika razlika.
Journal je i dalje bio katastrofa ma da je ipak bolji, nek covek proba pa videce. meni je Morrowind najbolja igra koju sam ikada igrao i mislim da se nikako nece pokajati ako je krene igrati.
Pozdrav.

Ma opusteno, malo sale 🙂
Pazi, Journal jeste preobiman sam po sebi ali to je posledica goropadne nelinearnosti i ogromnog broja questova. Znaci ako ti uzmes 60-ak kvestova (sto moze opusteno da se desi) tu nema leba od preglednosti. Ali ipak, kad imas tacan spisak kvestova po imenu i unose u njima to je ipak mnogo bolje nego da pesacki trazis pravu stranu u zurnalu.
Mada moram priznati da ima nekog smeka u rucnom zapisu. Ali Morrowind ima previse podataka, kvestova i previse unosa za tako nesto. Ali jeste filing zapisivati rucno ponesto, nekako se covek vise uzivi u igru. Cak sam svejedno nekoliko kvestova i ovde rucno kontrolisao jer su se sastojali od velikog broja svega i svacega. Secam se recimo nekog "pilgrimage to seven graces" ili kako vec gde trebas da obidjes 7 srinja bogova razasutih svuda po ostrvu, pa sam morao da rucno pazim gde sam bio i sta sam radio...Cisto primera radi.

Ma ti su smesni, u odnosu na questove koje daju oni kipovi u shrine-ovima, a znam da sam imao i neki "dreams of the white guar", gde je trebalo naci belog "guara", niti sam ga trazio niti sam imao nameru da uopste pokusam :d

I da, onaj me uzasno nervirao, u balmora mages guild ima riba koja tvrdi da ne zna nista o necromancy. Ma ima jos par takvih questova koji mi bodu oci u journalu a nema sanse ni da mrdnem. Tako mi je i umbra ostao neresen iako sam sve uradio po protokolu... Ali dobro, i jedna od najboljih igara mora da ima bar neku manu

Koliko se ja secam kada sam citao readme (ili slican0 fajl svaki expansion disk koji je redom izlazio je u sebi sadrzao i patch tj. patchovao je igru na najnoviju verziju. I tamo je pisalo ako se prvo instalira drugi expansion disk pa prvi, da ce se verzija igre "sniziti" tako da je potrebno ponovo instalirati najnoviji disk. Znaci moras sve redom instalirati kako je i izlazilo, a onda skini i najnoviji patch sa officialne strane i to je to.

Spirit je napisao(la):
Tako mi je i umbra ostao neresen iako sam sve uradio po protokolu... Ali dobro, i jedna od najboljih igara mora da ima bar neku manu

E vidis, i meni je Umbra quest ostajao uvek iako sam ga resavao kako je trebalo. Znaci to je opstenarodni bag. No dobro, nije strasno, bitno je da se u startu igre dodje do tog maca, posle je sve lako 🙂

Umbra je zakon, ali nije najjaci, da ne pricamo o mogucnosti enchantovanja raznih daikatana :banana:
Nego, da li je neko nasao neki dobar graphic pack, secam se da sam davno naisao na neki bas cool ali ne zapisah adresu. Ja imam prilicno ok add on za oruzja, primetno su bolje teksture, ali mnogo veci efekat bi imao neki dobar pack za okolinu, pa ako neko ima iskustva...

Ne, umbra nije nikako najjaci ali je najkorisniji u tom smislu sto mozes odmah u pocetku igre lako da dodjes do njega 🙂
Graphic packove nisam uopste trazio. Meni je grafika odlicna i ne treba mi nista bolje.

Ma slazem se za Umbru, znam da sam ga brzo nasao kada sam Morowind igrao prvi put, ali sad imam neke malo zverskije stvarcice pa mi je Umbra njanjav 😀

Juce sam poceo da igram bloodmoon, videcemo kaki je

Nazad
Vrh Dno