Šta je novo?

Morrowind i Soul Gems

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Zarobio sam nekoliko "soul-ova" u nekoliko gem-ova ali ne znam kako da ih ubacim u neki item. Soul gem prevucem na lika i onda mi se otvori prozor gde mogu da izaberem item. Medjutim kada kliknem na "create" dobijem poruku da moram prvo da add-ujem neki effect. Kako da ga add-ujem. Moze li se negde kupiti ili je (kao sto pretpostavljam) za odredjeni soul gem (i dusu bica u njemu) potreban odredjeni item kako bi se mogao create-ovati. Ako je tako ima li neko listu ili zna gde u igri mogu naci spisak "sta sa cime ide"?

Uhh, davno to bese :) Mozes sve iteme da enchantujes, ali nemaju svi isti kapacitet. Cini mi se da exquisite prstenovi i ogrlice imaju najveci kapacitet, kao i oklopi/oruzja od boljih materijala. Najbolje je da odes u Mage Guild i da tamo nadjes enchantera da ti on to obavi. Magicne efekte koje stavljas moras da vec posedujes u okviru naucenih magija, tako da ti je najbolje da sve moguce magicne efekte na koje nailazis u toku putesestvija kupujes, da bi posle mogao da enchantujes :) To je to. Imaj u vidu da ako radis kod nekog ovo, da ce ti naplatiti debelo :D

Inace, najbolji zrtve sa zarobljavanje dusa su Golden Saintovi, imaju najveci kapacitet i omogucavaju da itemi koje enchantujes imaju Constant Effect ;) Tako da uvek imaj kod sebe par grand soul gemova u slucaju da naletis na nekog, najcesce kod Deadra Ruins-a.

Takodje soul trap/soul game taktika je lak (prljav, neki bi rekli i nemoralan :d) nacin da nagomilas pare :d Mozes recimo da naucis magiju summon scamp (ono malo siroto stvorenje), pa da ga stalno summonujes i soul trapujes i ubijes. Posle prodas to (takav soul game vredi 4000 dinara :), cini mi se). Ja nisam imao srca to da radim, zao mi bilo, ima puno nacina da se obogatis.

Eto, raspisao sam se, nadam se ne uzaludno.

Imas ovde puno faq-ova i guidova zanimljivih:
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/3365.html

Predlazem firedammage i absorb health ili neku slicnu kombinaciju sa sto jacim gemom i itemom ( npr deadric shild i sl. ). I ubijash svakoga iz odma.
Mislim da je Almaleksia soul u dobrom gemu najveceg kapaciteta ( oko 1500 )
Da davnooo bese....

Bad MF je napisao(la):
Magicne efekte koje stavljas moras da vec posedujes u okviru naucenih magija, tako da ti je najbolje da sve moguce magicne efekte na koje nailazis u toku putesestvija kupujes, da bi posle mogao da enchantujes :)
Ali...kako UCIM magije? Da li je to kroz napredovanje po rangovima u okviru mage guilda ili na neki slican nacin?

Ne, nego tako sto kupujes magije od 'ucitelja'. Magije se dele po skolama magije. Svaka skola magije ima neke svoje magicne efekte, koji zapravo iskombinovani u nekom odnosu cine konkretnu magiju. Da bi mogao da enchantujes npr. da neko oruzje ima extra fire damage, moras da vec posedujes neku magiju koja ima fire damage (neki fireball ili slicno). Magije uci (kupuj) od raznih ucitelja u Mage Guildovima. Mozes jednostavno da se teleportujes iz jednog mage guilda u drugi i tako da pokupis puno efekata od svih ucitelja. Takodje, mozes da ucis i po hramovima, i na puno drugih mesta gde ima nekih ucitelja sa zanimljivim magijama.

Posle, od tih naucenih efekata, mozes da pravis i svoje specijalne magije, na slican nacin kao i enchantovanje u Mage guildu. Ta lista magija ce da poraste debelo :) I kupuj one najjeftinije, samo da bi dobio novi efekat.

Ako se tek poceo da igras, preporucujem ti da posetis onaj link gore, tamo postoje prakticno sva objasnjenja.

Bad MF je napisao(la):
Ne, nego tako sto kupujes magije od 'ucitelja'. Magije se dele po skolama magije. Svaka skola magije ima neke svoje magicne efekte, koji zapravo iskombinovani u nekom odnosu cine konkretnu magiju. Da bi mogao da enchantujes npr. da neko oruzje ima extra fire damage, moras da vec posedujes neku magiju koja ima fire damage (neki fireball ili slicno). Magije uci (kupuj) od raznih ucitelja u Mage Guildovima. Mozes jednostavno da se teleportujes iz jednog mage guilda u drugi i tako da pokupis puno efekata od svih ucitelja. Takodje, mozes da ucis i po hramovima, i na puno drugih mesta gde ima nekih ucitelja sa zanimljivim magijama.

Posle, od tih naucenih efekata, mozes da pravis i svoje specijalne magije, na slican nacin kao i enchantovanje u Mage guildu. Ta lista magija ce da poraste debelo :) I kupuj one najjeftinije, samo da bi dobio novi efekat.

Ako se tek poceo da igras, preporucujem ti da posetis onaj link gore, tamo postoje prakticno sva objasnjenja.
Ok, hvala za uputstvo. Sada cu da isprobam.
p.s. Nisam sada poceo...22-gi sam nivo.

Nazad
Vrh Dno