Šta je novo?

Morrowind i guild-ovi

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Da li cu imati nekih problema (sankcija) od strane jednog guilda ako se join-ujem u protivnicki guild, kako bih i tamo resavao questove i napredovao po rangovima? Ili, to nece imati nikakvih posledica? Znaci da ne bude posle "a ti si clan protivnickog guilda, mi sada tebe raz-join-ovati od njih" :D
Primer protivnickih guildova:
thieves guild - commona thong
morag tong - dark brotherhood (mada su me ovi slepci odpocetka napali tako da cu ih sve pobiti (vec sam im raz*ebao bazu i sefa :d ) )

p.s. Instalirana su oba expansion diska, i najnoviji patch (ako nekom nesto znaci).

Nema veze, a i u commona thong i dark bros, koliko se secam, i ne mozes da se uclanis. Dakle, uclanjuj se gde god oces :)

Ma taj deo je bez veze odradjen, nikakve posledice ne osecas po tom pitanju. Jedino od great houses mozes da izaberes samo jednu, mada ima neka fora da te izbace pa da izaberes drugu. Videcemo sta ce da donese Oblivion, ako nista drugo grafika ce da rastura

Kad vec picis Morrowind, jedna preporuka za mod: House of Ragnarox ti znatno ulepsava dozivljaj igre, skini obavezno. Omogucava ti teleportaciju na vaznije lokacije, mene je Morrowind smorio iskljucivo zbog pesacenja... dobro sad, i borba je ocajna :D

Spirit je napisao(la):
Ma taj deo je bez veze odradjen, nikakve posledice ne osecas po tom pitanju. Jedino od great houses mozes da izaberes samo jednu, mada ima neka fora da te izbace pa da izaberes drugu. Videcemo sta ce da donese Oblivion, ako nista drugo grafika ce da rastura

Kad vec picis Morrowind, jedna preporuka za mod: House of Ragnarox ti znatno ulepsava dozivljaj igre, skini obavezno. Omogucava ti teleportaciju na vaznije lokacije, mene je Morrowind smorio iskljucivo zbog pesacenja... dobro sad, i borba je ocajna :D
Pa jedna od lepota igre (po meni) je i sto ne mozes da se teleportujes bas gde ti hoces. :) Ali recimo za vecinu gradova se (ako ne moze drugacije) teleportujes u grad iz koga mozes stici na zeljenu lokaciju ili na najblizu tacku. Da nema pesacenja ne bi ni nalazio toliko pecina i tombova, a nikad se ne zna kakvu zver od item-a mozes da nadjes. U muzeju u Mournhold-u imas knjigu za opisom nekoliko legendarnih predmeta (ja sam nasao 5-6). Na neke naidjes slucajno a neke dobijas kroz resavanje questova. Ma igra me totalno odusevila. Takvu igru volim, kada vidim da su se stvaraoci "ubili" od rada. Skidam im kapu.
A sto se tice Oblivion-a, jos samo (a mozda i hoce) da urade da se grane na drvecu njisu dok lisce na njima treperi, i trava da leprsa u pravcu duvanja vetra i to bi bio VRH. A i da ga urade kao i ES III ja bih bio veoma odusevljen.

Ma ko ce da ubija cudovista kad mozes da krades extra item-e, ja sam se tako nabudzio :D

Invader je napisao(la):
Ma ko ce da ubija cudovista kad mozes da krades extra item-e, ja sam se tako nabudzio :D
I kada si tako dosao do itema, sta si onda radio? :trust: Kladim se da ti je brzo dosadila igra nakon toga.

Pa glavni zaplet nije losh, pa ima sta da se radi i ako na kvarno nabudzis lika, a sto se tice lutanja zbog itema - pa i nema ih bas nesto preterano mocnih... Jedino je Umbra sword cool, vredelo je obilaziti planine oko... e zaboravih gde ga nadjoh :D Secam se samo da pocinje na S

Umbra Sword se nalazi severozapadno od Surana, treba ubiti onu mrcinu Orka koji je njegov vlasnik. Ja sam na njega naleteo kad sam bio level 3-4 i on me je ubijao iz 2 udarca najopustenije. Onda sam popio potion of levitation i popeo se na stenu iznad njegove glave i sasuo u njega jedno 150 strela...zaprepastio sam se koliko je bio jak. ALi kad sam dosao do umbre sve je bilo lakse.
To i cenim u Morrowindu - ne zavisi sve od puke statistike nego si i ti tamo. Da je ovo neki "ikonica-rpg" gde se sve obradjuje statisticki uz neku minimalnu interakciju tipa bacis neku magiju ili ukljucis neku auru mogao bih samo da sanjam da ga ubijem a ovde uz malo razmisljanja ode Umbra :)

Inace u pecini jugozapadno od kampa domorodaca na severu se nalaze daedric delovi oklopa, a takodje i u Hlalo manoru, juzno od Surana na plantazama...

Ima toga jos dosta, ali ne mogu tacno da se setim lokacija i imena...:smash:

Ma znam kakav je osecaj kada ga ubijes dok si nizak level, ja sam sa cetvrtim-petim levelom imao neki wand za levitaciju, ali posto sam bio ocajan sa strelom, morao sam da mu se penjem secivom na glavu :D Posle toga je igra postala prelaka, par zamaha i ode i najveci baja...

jep sva sreca shto nije "ikonica-rpg" (stvarno opti pochinjesh da zvuchish kao driver, shto nije pohvalno :)) vec je arkadna pishurija od igre (u kojoj imash jednu vrstu zamaha oruzijem!?!) :p i mozesh da letish!!! woow fentezi supermen ...

ali zato ima nadrealno odradjenu vodu :)

G!!!, smore :), imas 3 vrste udarca svakim melee oruzjem - slash, smash, pierce. Jedan kad zamahnes sa strane, drugi kad zamahnes odozgo i treci kad ubadas. Svako oruzje ima poseban damage kad se koristi na neki od ovih nacina, i svaki neprijatelj ima manji ili veci ressistance na svaku od ovih kategorija udarca. Takodje, svi tipovi damage-a su primereni oruzju (npr. sekira ima ogroman smash damage ali mizeran pierce damage pa te maltene sprecava da bezis unazad dok se boris jer time aktiviras pierce napad).
Apsolutno najbolja igra ! Vladar rpgova ! (in your face, G!!! :d)

I kada si tako dosao do itema, sta si onda radio? Kladim se da ti je brzo dosadila igra nakon toga.

Ne i onda sam nastavio da obavljam questove, mislim ko moze da odoli besplatnom oruziju na policama :D

Morrowind rules! :)
Steta samo sto sam naisao na bag u igri posle duzeg vremena igranja, tako da cu morati ispocetka sve. Tacnije, izgleda da sam slucajno uradio nesto sto nije tebalo (oslobodio nekog roba), pa zato kasnije u toku igre ne mogu da zavrsim jedan quest koji mi zada jedno od nomadskih plemena sa severa... Bedak.

OptiPlex je napisao(la):
...Apsolutno najbolja igra ! Vladar rpgova ! (in your face, G!!! :d)

Mislis vladar FPSova sa par elemenata RPGa? :D :D

Uh jos kad izadju ovaj novi ES i onaj dodatak za Doom3 :) sta li ce biti FPS godine, je li Opti? :)

Pa ako Morrowind nije role playing game, onda ne znam sta jeste :) Inace, igrao sam ja i njegovog prethodnika, Daggerfall-a ;) To je tek bila revolucionarna igra, iz 96-97 ako se dobro secam, prakticno je imala sve sto i Morrowind, uz naravno doom2-ovsku sprites grafiku :d U Morrowindu su zadrzali sve koncepte iz predhodnog dela, nabudzili grafiku i neke stvari (opravdano) uprostili, a neke su i malo zasrali. Recimo, u Daggerfallu si imao 3 kraljevstva u kojima se radnja desavala, i kad si hteo da ides do neke lokacije, imao si da lepo otvoris mapu i onda lepo kliknes, i tamo si za toliko i toliko dana. Mogao si naravno i da ides onako seljacki, ali bi ti trebalo bukvalno par dana :d Tako da je osecaj velikog prostora stvarno bio tu. U Morrowindu, mozes da preletis celo ostrvo za 15-ak minuta, sto je malo bezveze, plus one dosadne pticurine :d

Inace, za sve lopine, medju kojima sam i ja :), najlaksi nacin za budzenje na pocetku igre je da odes lepo do Ghost Gate, i tamo se nakrades ko covek :D Samo treba stici do tamo ziv :)

pa nije pravi role playing jer nema tzv 'dice rolling'a ;) i vishe je first person action adventure game :p jer gameplay isuvishe zavisi od igrachevih reflexa i umeca u baratanju mishem...

ma ok ljudi neko igra i diablo misleci da je to "Vladar rpgova!!!" ;) sve je stvar ukusa ali da ima boljih rpg-ova od ovoga svakako da ima

hehe, dice rolling ti je pojam najvise vezan za AD&D i njihova pravila. To je samo jedna od implementacija role playing igara :) i mislim da je malo piglu prebacena na kompjuterski svet. Tako da je ta (a i svaka druga) definicija role playinga malo supljikava :d

Milsim, bas mene briga koji je zanr igra, ako je ona meni zanimljiva :)

Inace, najbolji sistem razvijanja likova koji sam ja video je bio u jednoj prastaroj avanturi, Betrayal at Krondor.

nope nije to definicija rpg-a ali computer rpg i jeste nastao kao 'simulacija' stone varijante... dice rolling nije vezan za AD&D vec za skoro svaki stoni RPG a njegova integracija u igru varira po kvalitetu...

naravno da je subjektivna stvar shta ce se kome videti ali treba biti umeren pri izjavama "Najbolja igra u ovome .. najbolja igra u onome..." :)

Ahh, kakva svrsishodna rasprava :d Vidim ja da G!!! ovde filozofira samo zato sto mu se igra ne svidja :D

Inace, i mene smaraju fataljisti koji stalno guse sa pojedinim igrama (cak i sa nekim koje jos nisu izasle) kako su najnajnaj. Takodje, ne smeta mi ako se nekome ne svidja igra koja se meni svidja, mislim ne treba biti takva dileja :D

Sto se mene tice, postoje samo dva zanra igara (vazi i za filmove) : one koje valjaju i one koje na valjaju :)

Sto se tice itemsa najjaci ces naci ako ga sam napravis ( soultrap jakog lika u soulgem, dobra magija i to je to. Secam se da sam deadric shild "oplemenio" sa absorb health 100 ( mozda cak za nekoliko sekundi ) i dodao mu firedamage odprilike toliko. Malo je likova koji mogu da izdrze nesto ovakvo.
Cini mi se da je neko na Morrowind forumu pisao da je imao soul gem u koji je "zarobio" dusu Almaleksije, ovo je ubedljivo najjaci soulgem u igri.
2 Opti:
Ja sam nesto slabo koristio taj UMBRASWORD. Sta je to zbog cega je on tako dobar? Cini mi se da je imao samo neki soultrap, a i ne mozes da nosis stit sa njim.
Pokupio sam oko 90% tih "cuvenih" itemsa, ima stvarno dobrih, pre svega onih koji su ekstremno laki za ono sto kriju u sebi, iako igraca dosta ogranicavaju. Experimentisanje sa soulgemovima je mnooogo zanimljivije.
Jedini item koji bih stvarno voleo da pronadjem jeste Deadric Crescent. Na netu sam nasao samo sledece uputstvo: "at Magnas Volar, through Tel Fyr" Ako je neko nasao ovo cudo stvarno bi hteo da ga cujem utiske jer mi se cini kao naujjaci item i ima u sebi neku cudnu dragonic magiju ako se dobro secam. U construction setu Magnas Volar je interior cel, ne znam kako se do njega dolazi i gde se geografski nalazi. Tel Fyr i okolinu sam prokrstario vise puta i nista. Mozda neki dijalog otvara teleport ka ovoj celiji? Inace secam se da je u njoj samo jedan deadra koji cuva ovaj item. Opti? Vidim da si veliki postovalac ove igre, da li imas jos neki interesantan item da preporucis? Bas mi se nesto igra Morrowind u poslednje vreme, a nisam presao blodmoon.
Od modova preporucio bih vam Coast of destiny koji dodaje na jugozapadnom delu mape jos mnogo ostrva, velicine skoro kao ostrvo iz bm. Zaista profesionalno odradjeno, dodaje jedan ceo grad sa kako kazu oko 1000 objekata, visecim mostovima, pravi ekspenzn.

Ma nadjes dosta grand soul gemova, kupis spellove ili scrollove "Summon Golden Saint" i "Soul trap" i napunis ih. Sa njima mozes da enchantujes iteme sa "constant effect"; najbolje da nadjes obicnu exquisite odecu/prstenje i enchantujes ih tako sa constant effect da recimo refreshuju health/magicka/fatigue xx poena u 1s. I dalje predjes igru i sa otvarachem za flashe i stapicima za raznjicce :d

Poslednja izmena:
iskusno nema shta :D

ako na nechemu treba skinuti kapu morrowindu to je pravljenje sopstvene opreme...

@Don

sad si me podsetio :) Treba da odes u Tel Fyr kod onog baje Fyr-a, koji je sav u Deadric oklopu :), dakle jedan od Telvani glavesina. I sad treba da li od njega ili na nekom stocicu tu negde kod njega da ukrades neki prsten ili neki tako malecak cudan predmet, zaboravio sam ime tog predmeta, ali nalazi se tu negde kod njega. I kad ukrades on ce nesto valjda da kaze (uhh al sam sve ovo lepo objasnio :d).

U svakom slucaju, kad nadjes taj predmet, prevuces ga preko svog lika (aktiviras ga) i onda ces da se teleportujes u tu Deadra ruinu, isprebijas deadru i dobijes taj mac. Inace nije nista specijalno...

A ni umbra sword nije nista specijalno, mada sam ga i ja dugo koristio jer mi bilo zao onog Umbre :) Posle sam lepo seljacki :) uzeo deadra dai katana, enchantovao sa damage health i to je to :)

E da,
@G!!!

igra lepo postaje First Person Shooter, ako uzmes 3-4 exquisite ogrlice i golden saint soula, enchantujes ih sve sa razlicitim damage magijama (neke jace neke slabije, neke fire, neke poison...), stavis shortcutove (preko F2) na te ogrlice tipa 3,4,5,6 i onda lepo pucaaaj, ko smajser :D Taman ih imas dovoljno da ti se nikad ne isprazni municija :)

Kakav crni Umbra sword pored Eltonbranda? Njega samo izvadis iz korica i pokazes, ovi pocnu da padaju mrtvi :d
Ko u Hot Shots 2, kada Charli Sheen ostane bez municije, pa zgrabi shaku metaka sa bureta i baci prema negativcima, a ovi izginu nachisto.

Bilo bi inace mnogo bolje kada ne bi moglo tako brzo i tako lako da se napreduje. Ta komplexnost (malo veca od uobicajene) u vezi kreiranja sopstvenog oruzija, opreme, napitaka, itd je i bilo jedino sto me zaintrigiralo u vezi Morrowinda. Napunis pantalone i cipele sa fortify speed, pa ih nazoves "trenerka" i "najke"; napunish plasht sa "resist magicka" i nazoves ga "kabanica". Imam i "pidzamu", "potkoshulju", "dzemper", "armani koshulju", "burmu", "sikirche", "motiku", "sataru", "shtanglu", itd. E, to su unique stvari :d

Elem, to i nije bila tema koju je covek na pocetku postavio; dakle, ogranicenja zvanicno nema osim za Houses - ili Redoran ili Hlalu ili Telvani; sto se tice ovih suprotnih guildova, mozes da se uclanis, ali neretko ces dobiti zadatak u jednom od njih da smaknes sve glavesine iz suprotnog klana, samim tim si expelled i nema ko da te pomiluje za greh.

Nesto mi danas nije dobro...

Ja veliki igrac - poslednje dve moje igre su upravo Morrowind i Civilization3 :d

silverglider je napisao(la):
Nesto mi danas nije dobro...

Ja veliki igrac - poslednje dve moje igre su upravo Morrowind i Civilization3 :d
Ok, hvala za odgovore. Sada me zanima koliko (ili sta) cini taj umbra sword, tj. koliki mu je damage i da li je jednorucni? Koliko je tezak?
Sto se tice gde sta nabaviti od tih legendarnih predmeta, mozda je dobro za one koji bas zele da nesto od toga nadju. Medjutim, ja se vise obradujem kada tamo negde u pm naidjem na neki od tih predmeta. Znaci sam otkrijem. Sada ovako mozete mi pokvariti filing ako procitam gde mogu sta naci... :)

Umbra je zasnovana na claymoreu, dakle long blade, two handed
Chop 10-50
Slash 10-45
Thrust 10-40
Weight 40lbs.
Value: 110000
Soul Trap for 120secs. on target

Mnoge interesantne unique stvari ces naci u okviru redovnih questova (recimo Fists Of Randagulf), dok za neke moras bas slucajno da nabasas ili da znas bas da to-i-to trazis. Neke stvari "slucajno" saznas citanjem tih knjiga.

Nazad
Vrh Dno