Šta je novo?

Morgan 1000 do koliko moze?

• Začetnik teme Začetnik teme TOMY
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TOMY

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2001
Poena
609
Imam Chaintech VJDA plocu, cooler je FOP38 i doticni procesor.
U bios-u mogu da podesim samo do 132 MHz, dok za 133 i vise treba da prebacim jumper, pa me interesuje, kako da ga sto bolje kloknem? Da li da prebacujem jumper ili ne? Da li Morgan procesori izdrzavaju 166 MHz magistralu sa recimo 7, 7.5X?

Otkljucaj procesor pa probaj prvo recimo 9x133FSB.

Izdrzavaju 166MHz ukoliko imas memoriju koja moze na toliko da radi stabilno. Ja sam terao i 6x200FSB a neki i preko...

Re: Re: Morgan 1000 do koliko moze?

omnik je napisao(la):
Otkljucaj procesor pa probaj prvo recimo 9x133FSB.

Izdrzavaju 166MHz ukoliko imas memoriju koja moze na toliko da radi stabilno. Ja sam terao i 6x200FSB a neki i preko...

Evo sad sam probao sa 9x133 i nista. Nece, ni sa 8.5. Izgleda da je procesor ipak zakljucan?! Koliko sam primetio Morgan procesori su fabricki otkljucani, bas kao i moj, ne znam zasto...🙁
Memorija je DDR 266 MHz Samsung

Uspeo sam samo na default mnoziocu 110 magistralu da namestim, tj. 1100 Mhz.

Otkljucaj procesor, lako je, samo presaraj L1 kontakte grafitnom olovkom. Pretrazi malo Bench za detaljnije uputstvo.

Alexandar je napisao(la):
Otkljucaj procesor, lako je, samo presaraj L1 kontakte grafitnom olovkom. Pretrazi malo Bench za detaljnije uputstvo.

Znam ja da otkljucavam procesor, nego morganima su fabricki presarani L1 kontakti, a ipak ispade da su zakljucani, to mi je samo malo cudno.

TOMY je napisao(la):
Imam Chaintech VJDA plocu, cooler je FOP38 i doticni procesor.
U bios-u mogu da podesim samo do 132 MHz, dok za 133 i vise treba da prebacim jumper, pa me interesuje, kako da ga sto bolje kloknem? Da li da prebacujem jumper ili ne? Da li Morgan procesori izdrzavaju 166 MHz magistralu sa recimo 7, 7.5X?

Ta ploca ne radi dobro preko 150 FSB. Najbolja kombinacija za Morgan 1G na toj ploci je 8X150.

TOMY je napisao(la):
Znam ja da otkljucavam procesor, nego morganima su fabricki presarani L1 kontakti, a ipak ispade da su zakljucani, to mi je samo malo cudno.

Nisam primetio da su presarani koliko znam seceni su kao na spitfire duronu, objasni ili postavi sliku ako mozes

jaksa je napisao(la):
Nisam primetio da su presarani koliko znam seceni su kao na spitfire duronu, objasni ili postavi sliku ako mozes

Jeste seceni su, ali meni je ostalo u pamcenju kao da su otkljucani...eee sad je frka skinuti ponovo cooler, ima strasno jaku oprugu, sve krcka ispod ako ga pomeras.

Drzi ga jednom rukom i ne daj da se krivi kada pritiskas oprugu sa srafcigerom, samo pazljivo ako ne ide nemoj na silu.

jaksa je napisao(la):

Nisi ni mogao da primetic, kad nisu duboko seceni laserom, znaci nema kanjona tj. kanala 😀.

Misko je napisao(la):
Nisi ni mogao da primetic, kad nisu duboko seceni laserom, znaci nema kanjona tj. kanala 😀.

cekaj misko, ja rekoh jedno a ti si razumeo drugo
ja kazem da nisu presarani vec seceni

a sto se tice skidanja coolera sa jakom oprugom - plocu van kucista, na ravnu podlogu, sundjer od ploce ili onu kesu ispod i pazljivo

TOMY je napisao(la):
sve krcka ispod ako ga pomeras.

Mozda imas neku mrvicu izmedju cooler-a i procesora pa se ona lomi kad ga okreces, inace ne sme da krcka ma koja da je opruga.

jaksa je napisao(la):
cekaj misko, ja rekoh jedno a ti si razumeo drugo
ja kazem da nisu presarani vec seceni

Nesto sam se ja istripovao, i kod Xp-a i kod Durona su seceni laserom, samo kod Xp-a je telo od organskih munja, a ne od one keramike kao Duron, pa je laser dublje otisao.

Sta ste se istripovali !
Svi duroni imaju CPGA pakovanje i nisu seceni. Samo je AthlonXP/MP od 1500+ pa navise u OPGA pakovanju i L1 kontakti su dodatno razdvojeni kanalicima koji su zaseceni laserom, da bi se procesor teze otkljucao.

Athlon MP je otkljucan po defaultu i nema kanalic koji pominjes!

Ovo za MP da su otkljucani potvrdjujem.

Nazad
Vrh Dno