Šta je novo?

Moram nesto da pitam u vezi FSB...

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
Ploca mi podrzava FSB 1066,sa novim biosom moze i 1333.
Sta mi nije jasno?
Da li to "prosirenje" FSB-a putem update Biosa ustvari znaci neki overclock chipseta i koji je princip u svemu tome?
Znaci,ako je chipset uradjen da radi na 1066,kako sad odjednom moze na 1333,samo novim biosom,jel to nije hardverski oko FSB.
Po cenu da ispadnem glup,molim da mi neko objasni ovu zavrzlamu koja mi se stvorila u glavi.

Moglo je to i ranije, ali su morali da prodaju ploce koje su u startu definisane na 1333Mhz.

To ti dodje kao neko "legalizovanje" kroz bios. Najbolji primer ti je kod Gigabyte EP35 podrzava FSB do 1600MHz i DDR2 do 1200MHz a P35 FSB do 1333MH i DDR2 do 1066MHz a obe serije imaju isti chipset P35.

To se odnosi na podrsku procesorima, u tvom slucaju konkretno znaci da novi bios koji donosi podrsku za 1333 fsb u stvari donosi podrsku za 333 procesore odnosno mozes da uradis clear cmos, stavis 333 proc i ploca ce se regularno upaliti sa 333*x. Ukoliko nema podrsku za 333 onda se nece upaliti(mada i tu ima nekih fora za paljenje ali to sada nije bitno...:)) posto nema podrsku za taj proc tj. ne vidi ga kako treba.
To nema nikakve veze sa rucnim podesavanjem fsb-a/overklokom, i sa starim i sa novim biosom ti ga mozes doterati do recimo 400fsb-a i sl.
Recimo P35 ploce imaju podrsku za 800/1066/1333 procove ali nemaju podrsku za stare 133 procesore pa iako je socket 775 prakticno se ne mogu koristiti p4 procesori.

To se odnosi na podrsku procesorima, u tvom slucaju konkretno znaci da novi bios koji donosi podrsku za 1333 fsb u stvari donosi podrsku za 333 procesore.
To nema nikakve veze sa rucnim podesavanjem fsb-a/overklokom, i sa starim i sa novim biosom ti ga mozes doterati do recimo 400fsb-a i sl.
E to me je interesovalo,to u stvari nema veze sa fsb/overklokom,samo podrska za nove procesore putem biosa.

To se odnosi na podrsku procesorima, u tvom slucaju konkretno znaci da novi bios koji donosi podrsku za 1333 fsb u stvari donosi podrsku za 333 procesore odnosno mozes da uradis clear cmos, stavis 333 proc i ploca ce se regularno upaliti sa 333*x. Ukoliko nema podrsku za 333 onda se nece upaliti(mada i tu ima nekih fora za paljenje ali to sada nije bitno...:)) posto nema podrsku za taj proc tj. ne vidi ga kako treba.
Recimo P35 ploce imaju podrsku za 800/1066/1333 procove ali nemaju podrsku za stare 133 procesore pa iako je socket 775 prakticno se ne mogu koristiti p4 procesori.

Znaci Pentium 631 se ne moze koristiti na P35 plocama?

Nisam video rec: Prakticno...

Hvala Dekara!

Nazad
Vrh Dno