Šta je novo?

Moram da pitam - Siemens S45 ...

supernova

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Odlučio sam da promenim moj verni Ericsson R320 i da ga zamenim telefonom adekvatnog ranga, ali manjim i bez antene. Odlučio sam se za Siemens S45, jer verujem da je u pitanju uređaj koji će me dovoljno dugo služiti, a koji pokriva sve moje potrebe (dobri, ne-gumeni tasteri, IR port, veliki imenik, pa i GPRS, biće i to jednog dana). Interesuju me mišljenja cenjenih kolega sa foruma o ovoj mojo odluci, pošto se u mobilne ne razumem toliko koliko bih želeo, tj. da bih mogao samostalno da donesem odluku.

BTW, komentari tipa "ma uzmi 3510" ne dolaze u obzir, mrzim Nokia telefone.

Imam vise od godinu i po dana ME45 (doduse sada je ME45i :)) i stvarno sam prezadovoljan, ima odlican adressbook, baterija i dalje izdrzava 5-6 dana. Pravi izbor. Jedino ako kupujes novi uzmi S45i jer nije neka razlika u ceni a dobijas funkcionalan e-mail klijent.

Mada

Imam vise od godinu i po dana ME45 (doduse sada je ME45i ) i stvarno sam prezadovoljan, ima odlican adressbook, baterija i dalje izdrzava 5-6 dana. Pravi izbor. Jedino ako kupujes novi uzmi S45i jer nije neka razlika u ceni a dobijas funkcionalan e-mail klijent.

Mada uvek mozes da od 'obicnog' S45 napravis S45i ;)
Jedino ako ti se vise svidja boja... ,)

Inace ja imam S45 (dodao mu jos I) i nemam sta da kazem lose o njemu. Baterija meni traje 4-5 dana.
Pozdrav

Alexandar je napisao(la):
Imam vise od godinu i po dana ME45 (doduse sada je ME45i :)) i stvarno sam prezadovoljan, ima odlican adressbook, baterija i dalje izdrzava 5-6 dana. Pravi izbor. Jedino ako kupujes novi uzmi S45i jer nije neka razlika u ceni a dobijas funkcionalan e-mail klijent.

Pa i nije baš neophodno, imam Palm pa preko njega i surfujem i razmenjujem mail. BTW, jel' to jedina razlika između S45 i S45i, ili ima još neka (po mogustvu bitna:))

supernova je napisao(la):
Pa i nije baš neophodno, imam Palm pa preko njega i surfujem i razmenjujem mail. BTW, jel' to jedina razlika između S45 i S45i, ili ima još neka (po mogustvu bitna:))

Ima jednu igricu vise :)

Telefon podrzava GPRS (nadam se da ce doci tako nesto jednog dana u zemlju Srbiju), ima odlicnu sinhronizaciju sa Outlook-om, pa eto jos jedan od razloga za kupovinu. Mada mislim da je bolje da uzmes ME45, robusniji je u odnosu na S45.

Re: Mada

miha je napisao(la):
Mada uvek mozes da od 'obicnog' S45 napravis S45i ;)
Jedino ako ti se vise svidja boja... ,)

Inace ja imam S45 (dodao mu jos I) i nemam sta da kazem lose o njemu. Baterija meni traje 4-5 dana.
Pozdrav
miha, jel ti se nekad telefon ugasi sam?

Pitanje za vlasnike s45/45i ili Me45 isto mu dodje...Da li je ikako moguce da kada me zove covek koji je upisan u adressbook-u a zapisan je sa nekoliko telefona ono home,mobile.... itd,da se ne pojavljuje njegovo ime nego broj sa koga me zove? na Nokiama izadje barem mala ikonica pored imena pa znas da li te covek zove sa mobilnog ili fixnog.Sto se ostalog tice i ja sam zadovoljan telefonom.

pozdrav

mishkooo je napisao(la):
Pitanje za vlasnike s45/45i ili Me45 isto mu dodje...Da li je ikako moguce da kada me zove covek koji je upisan u adressbook-u a zapisan je sa nekoliko telefona ono home,mobile.... itd,da se ne pojavljuje njegovo ime nego broj sa koga me zove? na Nokiama izadje barem mala ikonica pored imena pa znas da li te covek zove sa mobilnog ili fixnog.Sto se ostalog tice i ja sam zadovoljan telefonom.

pozdrav

Ne, nije moguce. Ono sto mozes da uradis je da odes posle u meni Records i u Recieved Calls vidis sa kog te je broja zvao.

pa..

miha, jel ti se nekad telefon ugasi sam?

Ugasi se sam kada se baterija napuni 100% (sto mislim da je do onih podesavanja u vezi baterije koja se podesavaju Siemens Battery Tool-om, ali mi ne smeta mnogo pa ga ne diram (a i nesto nece taj BatteruryToll pod XP :whip)...

Ponekad se dese Card Error (tada nisam dostupan, ali tel nije ugasen). To mi se pojavljivalo od kada imam telefon (a verzije sw koje sam imao su brojne :D 04,21,23,28 i sadasnji S45i v04) tako da sumnjam da nije hw... mada je to retko tako da ne smeta :D

A ako se tebi gasi probaj S45 to S45i New Way :beat: Menjaju se neke druge vrednosti (hex), a ima i neki patch koji ispravlja vec napravljene S45i :mig:

Pozdrav :wave;

I mene isto interesuje S45(i).... Uskoro bih trebao da ga uzmem, naravno novog. Nesto me interesuje, koja je baterija, pretpostavljam LI-JON ali koje jacine itd... da mi ne uvale nesto drugo.. Kad sam uzeo prosli telefon a to je M35 dali su mi neki kineski punjac koji mi je brzo sjebao bateriju, valjda je brze punio nego originalni pa manje je drzala... Interesuje me znaci koji je originalni punjac za S45, naime izlazna snaga punjaca... I koja je verzija sw zadnja.... Moze li da se utvrdi kad je proizveden telefon ukucavanjem neke sifre kao na Nokiji.. To bi bilo to onako na brzinu, ako imate jos koji savet za kupovinu, recite... Naravno ovo je sve u vezi S45, tako da me drugo nista ne interesuje...

Srdjan je napisao(la):
I mene isto interesuje S45(i)....

Baterija bi trebalo da bude Li-jon 840 mAh.
Postoji nacin da se utvrdi datum proizvodnje, kad skines bateriju, na nalepnici gde se nalazi IMEI broj telefona ima oznaka godine i meseca proizvodnje siemens telefona.

L slovo je 1999
M slovo je 2000
N slovo je 2001
P slovo je 2002

a druga oznaka je za mesec gde je
1 januar
2 februar
........
O oktobar
N novembar
D decembar

flojd je napisao(la):
Baterija bi trebalo da bude Li-jon 840 mAh.
Postoji nacin da se utvrdi datum proizvodnje, kad skines bateriju, na nalepnici gde se nalazi IMEI broj telefona ima oznaka godine i meseca proizvodnje siemens telefona.

L slovo je 1999
M slovo je 2000
N slovo je 2001
P slovo je 2002

a druga oznaka je za mesec gde je
1 januar
2 februar
........
O oktobar
N novembar
D decembar

Zahvaljujem na informacijama.... A sto se tice verzije sw?
Naime nisam iz bg, pa tako kad uzmem telefon da uzmem sa zadnjom verzijom sw jer ne mogu flashovati sw ovde kod mene, jer to u gradu niko ne radi...
PS. Kako se proverava verzija sw???

Srdjan je napisao(la):
Zahvaljujem na informacijama.... A sto se tice verzije sw?
Naime nisam iz bg, pa tako kad uzmem telefon da uzmem sa zadnjom verzijom sw jer ne mogu flashovati sw ovde kod mene, jer to u gradu niko ne radi...
PS. Kako se proverava verzija sw???

Zadnji software za verzije bez i je verzija 30, a sa i je 04. Koji je softver na telefonu videces ako otkucas *#06# i potom pritisnes levi soft key (pise na displeju info). Ako u telefon bez kartice koji je upaljen otkucas *#0606# videces da li je ili nije zakljucan na neku mrezu (trebalo bi da svuda pise unbarred)

Alexandar je napisao(la):
Ima jednu igricu vise :)

Telefon podrzava GPRS (nadam se da ce doci tako nesto jednog dana u zemlju Srbiju), ima odlicnu sinhronizaciju sa Outlook-om, pa eto jos jedan od razloga za kupovinu. Mada mislim da je bolje da uzmes ME45, robusniji je u odnosu na S45.

Ako je podrška za GPRS ta razlika između 45 i 45i, onda moram da uzmem 45i. A što se tiče ME45, ne radi mi posao jer ima gumene dugmiće - to me je i do sada odbijalo od Simensa

supernova je napisao(la):
Ako je podrška za GPRS ta razlika između 45 i 45i, onda moram da uzmem 45i. A što se tiče ME45, ne radi mi posao jer ima gumene dugmiće - to me je i do sada odbijalo od Simensa

Ne, ne lose sam to interpretirao, hteo sam da dodam jos neke stvari koje su interesantne za ovaj model. Da budem precizniji, razlika izmedju telefona sa "i" i telefona bez "i":

e-mail klijent
RaceAce igra
Brza sinhronizacija sa Outlook-om
i jos par sitnica u firmware-u, nista znacajno

Ajd'

zilet je napisao(la):
E sad shto se tiche novosti tu su:
- Nova igrica (Neka Formula1)
- Email
- Dodeljivanje novih shortcutova za tastere
- Dictafon moze da se pusti preko speakerfona
- Mozesh da formatirash FlexMem
... ima josh neshto ali nije zanimljivo

Sve u svemu, (za mene) ništa bitno. Dobro, da se ne cimam da tražim 45i. Hvala na informacijama momci :)

zilet je napisao(la):
Evo nachina kako da nabudzish telefon iz s45 u s45i:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=25675&highlight=budzenje

- Email

Inache s45 ima u obe verzije gprs

A kako se formatira FlexMem i gde se to nalazi u S45i?

Matthias je napisao(la):
zilet je napisao(la):
Evo nachina kako da nabudzish telefon iz s45 u s45i:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=25675&highlight=budzenje

- Email

Inache s45 ima u obe verzije gprs

A kako se formatira FlexMem i gde se to nalazi u S45i?

Ne pazis na casu :) Shortcut u meniju ti je 8-1-6

Nazad
Vrh Dno