Šta je novo?

Monstruozni telefonski racun!!!

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ma bre, puko im sistem... a neka kra#etina za šalterom je rekla ono što su joj rekli da kaže kad se ljudi žale i za 2Kdinara veći račun...
A super je fora račun je (samo) 4,7 puta veći nego da je ceo mesec imao otvorenu vezu sa najudaljenijom zonom na planeti...

Nisu, veci su !

'ajte molim vas, fizički je nemoguće ostvariti saobraćaj od 11.000.000,00 dinara tokom jednog meseca...

ako ga oni besplatni impulsi na racunu ne izvade.... nishta nece...

ma dace mu mogucnost otplate duga na rate :D

A da stvar bude bolja, kredit ce otplacivati i sedma generacija posle njega ;)

Eto prvog dobrovoljca koji ce da investira u Telekom :D
Pazite se samo da vi ne budete sledeci :d

Sto bi Del Boy rekao: "E nisam se ovako smejao jos od kad je dedi upala brada u mikser" :D :D :D

Hm, malo sam skeptičan prema svemu ovome...

Na tom famoznom računu postoji nekoliko malčice čudnih stvari:

1. Prvo zbunjujuće je "Šifra korisnika" koja glasi 666999/6.

Okej, može da prođe, ali ipak malo bode oči, zar ne?

2. Dalje, piše "Račun za telekomunikacione usluge za period 01.06.2004. - 01.07.2004."

Zar se računi ne obračunavaju zaključno sa poslednjim danom proteklog meseca (u ovom slučaju 30.06.)? Nemam ovde moj račun da proverim...

3. Piše "Ostvaren saobraćaj 9.560.157,83" a "Ukupan porez 1.912.031,40".

20% od ostvarenog saobraćaja je 1.912.031,56, a ne 40 para. Sumnjam da bi "Telekom" nekome poklonio 16 para...

4. I na kraju, kada se sve stavke saberu, dolazimo do cifre od 11.472.173,67, a na računu lepo piše (što je još čudnije) ... ,4 ?! Prvo, to je opet 27 para manje, a drugo - zar se ne piše sa dve decimale?!

Sve ove anomalije se lepo vide i na donjem delu računa (nalogu za plaćanje).

Ako je ovo pravi račun, žao mi je čoveka, ali ipak mislim da se neko malko poigrao sa Photoshopom... :trust: :type:

Yup.....ulica ne postoji, a ni pretplatnik (dobro, to je moguce i da je namerno promenio ;) )

mislim da je covek ipak zvao neku od susednih prijateljskih galaksija :)

Mozda je rezervisao nesto u "restoranu na kraju vasione"? hahaha

outlaw je napisao(la):
2. Dalje, piše "Račun za telekomunikacione usluge za period 01.06.2004. - 01.07.2004."

Zar se računi ne obračunavaju zaključno sa poslednjim danom proteklog meseca (u ovom slučaju 30.06.)? Nemam ovde moj račun da proverim...

Ne, račun se obračunava od prvog (sad pogledah svoj račun), a da je malo čudan račun čudan je. Na kraju krajeva i da je istina, naravno da telekom to nije namerno uradio, ne možemo ih sad kriviti za sve živo ma koliki god smradovi da su, već je došlo do greške...

Mozda se covek igrao sa VOIP-om pa ga ovi iz Telekoma navatali i naplatili mu.. To mi je jedino razumno resenje za ovako veliki racun za mesec dana (pod uslovom da nije stamparska greska ili necija zaj**ancija) . ;)

mozda bi razumeli da je Aprilski racun za telefon :D

Meni je jedan americki biser ostao u secanju, ortakinja koja zivi u Phoenixu je dobila telefonski racun u iznosu prosecnog americkog godisnjeg budzeta, kao i sve komsije u istoj zgradi. Razlog je bio potpuno neverovatan, posta je uvela novi softver, koji je umesto da sabira potrosene sekunde razgovora, dodavala istu cifru u eksponent :). Prema tome, ispalo je da je pricala preko 100 godina neprestano.
Stanari su se, logicno, zalili, al najveca fora je da niko iz poste nije otkrio gresku, pa je zgrada dobila takve racune. Na kraju, greska je ispravljena, a posta (tj. telefonska kompanija) da je korisnici ne bi tuzili naplatila svima po jedan $ za ceo mesec, kao znak dobre volje.
Posle su se (suvise kasno) konsultovali sa advokatom i skapirali da su 'kao znak dobre volje' mogli da uzmu od poste brdo para na osnovu odstete od pretrpljenog shoka i sl. pravnih fora.
Ovde da vam se to dogodi, mozete da dobijete samo iskljucen telefon, jerbo 'nas softver ne moze da gresi'...

evo mojoj koleginici isključili telefon.

ode u poštu, pokaže zadnji račun (plaćen)

-radnica: axa, axa, pa to je onda neka greška

-ona: i dobro kada ćete mi uključiti telefon?!

-radnica: ovih dana, danas isključujemo (?!?!?!?), i da, morate da platite za uključivanje 40 din.!!!

mislim stvaaaaaaaarno :smackbum: :smackbum: :smackbum: :smackbum:

e tome ima jedno 10-ak dana otprilike :)

Nekako ćemo se već snaći :D

Mada imaš i alternativne metode: wireless, kablovski... :)

U svakom slučaju, čovek i da hoće da se žali - mora prvo da plati račun. A odakle mu 11 miliJona dinara, pa ko ga pita, ipak je ovo Srbija...

Edit by jaksa:
Ovakav recnik povlaci banovanje.

Poslednja izmena od urednika:
OK, ne sme da se pljuje Telekom, nisam znao ali zasto ne sme da se prica o matematici???

P.S. Uvedite WARN sistem upozoravanja a ne odmah ban na par dana zb

Nazad
Vrh Dno