Šta je novo?

Monohromatski laser printer

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Preporucite mi neki crno-beli laserski stampac. Treba mi da stampam neke knjige iz elektronskog formata (PDF eBookove), slajdove iz PowerPointa i dokumente u Wordu. Znaci nista posebno i mnogo mocno, samo da obavlja posao.
Treba da moze da se instalira na Win 7, da podrzava dvostranu stampu (manuelno je dovoljno naravno), da je cena do 8000din. Pozeljno je da mogu sam da ga refilujem, a ako ne, onda da bude neki sa jeftinijim refilovanjem, da ne mora da se menja taj cip i slicno (ili da mu je odnos broj odstampanih strana / cena refilovanja povoljan)...
Nadam se da ima nesto sto ce ispuniti ove moje prohteve :), hvala svima...

ako jos nadjes u metro one promocije tipa hp laserjet p1005 bi trebalo da zadovolji tvoj ukus...zavisno gde kupujes cena moze da varira i malo vise od navedene al radi posao odlicno a i reciklaza je povoljna.

Nasao sam 2 povoljna stampaca (oba po oko 60eur): Samsung ML-2240 i Samsung ML-1640. Svidja mi se sto imaju drajvere za Win 7 na sajtu vec. Kakvi su u praksi i sta je sa punjenjem tonera (koja cena, sta mora da se radi...?)

I da li ovi sa cipom obavezno moraju da se "sredjuju" ili ne. Tj. ako samo stampac javi da je prazan toner ali nastavlja da stampa, zasto onda uopste menjati taj cip?

Poslednja izmena:
ima dosta polemike oko tih samsunga. jedni kazu "ne moze chipovanje, nema cipova" drugi kazu "moze sve", treci kazu "moze ali moras kupiti jedan originalni toner pa njega reciklirati", cetvrti kazu "moze, ali mora da se kratko spoje dve nozice na jednom kolu u stampacu, cime se gubi garancija"
Pravo da ti kazem, ja nisam nasao konkretnu inf. a i mene interesuju ti samsunzi..

Evo test strane Samsung ML 1640 stampaca mi ga imamo u firmi.
U njemu je njegov toner valjda taj takozvani starter toner izvrseno je samo jedno punjenje. Na njemu nema cipa.

na test strani pise kapacitet o.7 k a neki red iznad toga

Page Count/Toner Remaining/Toner Status 1810 /0(%) / Replace Toner

Kao sto vidite istampano je 1810 strana do sad. Stalno mu svetli crvena lampica ali kome to smeta bitno je da izlaze strane.

Ako nekome ovo pomaze, eto.

Prilozi

• ML 1640.pdf
    92.9 KB · Pregleda: 143
Zasto je obrisana poruka od MixMasterMike koju sam dobio na mail kao pracenje teme?

@Lobster

Ajd prijavi kad predje 2000-2100 strana, jer su ljudi prijavljivali da 300-400 hoce da odstampa kad se dopuni ali da preko toga nece (ML 1640).

Poslednja izmena:
Ja sam je obrisao,) slucajno, pa me posle mrzelo da ponovo kucam:D

BTW. To sto sam pisao izgleda vazi za toner koji izbacuje 1500 strana, mada ne vidim zasto bi drugacije bilo i sa ovim starter tonerom.

Nazad
Vrh Dno