Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Ja igre uglavnom pikam na LG C2 TV od 55", VRR flicker definitivno postoji, najbolje se vidi na istobojnim, vecim "near black" povrsinama.
Srecom, stvarno nista ni strasno ni cesto, ili ja nisam osetljiv. Mada, kako i da budem osetljiv, kada znam na sta crne lice bez OLED-a. Bas me briga za VRR flicker.
Na kraju krajeva, iskljuciti VRR, ukljuciti V-sync i limitirati FPS na nivo ispod kojeg ne pada.
E sad, ako je neko hardcore online gejmer i jako je osetljiv na VRR, onda nek batali OLED i gotovo.

I da, uvek moze da se razmotri TV umesto monitora. Input lag na OLED TV-u (pa i vecini obicnih LED TV-a sa 120+ Hz) se ionako ne oseca. Za to koliko kostaju neki 27" monitori lagano moze da se uzme 65" OLED TV. Preteruju sa cenama monitora, bez obzira na sve... Barem je moje misljenje takvo.

Sve je to dobro...stvar ukusa...samo da je OLED, a ovo drugo visina, sirina, zakrivljeni...to biraš po ukusu...

msi nije nista bolji od aw, panel im je isti ako se ne varam, takodje aw moze da se uzme sa domacom garancijom

Sta bi bilo jos u klasi Alienware AW2725DF ?
Samo nešto kršteno i dugogodišnje poznato u svetu monitora.
Teško da mu neko može parirati. Možda neki Samsung ili LG.
Batali ove odjučerašnje proizvođače monitora. Ta priča svi imaju isti panel ne pije vodu.
Ne čini samo on monitor. Sačekajmo do isteka garancije, pa da pričamo ozbiljno.
Mnogo je tu faktora, al me mrzi da objašnjavam.

PS (MSI zaobiđi u širokom luku, kažem iz iskustva.😉)

Poslednja izmena:
Samo nešto kršteno i dugogodišnje poznato u svetu monitora.
Teško da mu neko može parirati. Možda neki Samsung ili LG.
Batali ove odjučerašnje proizvođače monitora. Ta priča svi imaju isti panel ne pije vodu.
Ne čini samo on monitor. Sačekajmo do isteka garancije, pa da pričamo ozbiljno.
Mnogo je tu faktora, al me mrzi da objašnjavam.

PS (MSI zaobiđi u širokom luku, kažem iz iskustva.😉)
Zbog toga mi jeste bio favorit, dugo godina koliko sam ja upoznat vaze za bas kvalitetnu seriju monitora. Ali ne mogu reci da sam bas nesto pratio toliko situaciju oko istih, eto na trzistu su se pozicionirali i MSI, Gigabyte (mada Gigabyte i monitori, sta znam, papir trpi svasta) i jos po neki, pa rekoh da pitam upucenije od mene. :)

@NTodorovic
Sve si sam sebi odgovorio.🙂
Sada i Kurta i Murta prave monitore, što razumem, ali nemojmo ih stavljati u isti koš.
Postoji razlog zašto je tolika razlika u ceni.😉

I dalje mi je neverovatno da oled monitor 27" košta kao oled TV 55". Ogromna razlika u dimenziji, moraš da ga bebisutuješ zbog burna, ipak to nije za mene.

Oled jeste vrh za sve ali baby sit sad posle 3 godine oled ne znam... nisam imao burn in ali i meni je stvarno dosadilo da sklanjam taskbar i sve ostalo.... inace 55 inc mi je bilo preveliko, sad se dvoumim na 43inc ili 32+ 24inc resenja e sad jel oled ponovo ili ne nemam pojma :(

Kako ste podesili HDR? Da li se on sam pali kad naidje HDR sadrzaj ili ne?
Citam na netu da kada se upali HDR u Windows-u, da zamrlja boje itd, i preporucuju da se ugasi.

uradis prvo hdr calibration u windowsu i ukljucis auto hdr, ja licno ne koristim hdr jer mi se ne svidja

Aj probacu i ovako i onako. Skinucu par igara koje imaju HDR da se ukljuci, pa cu tako da probam.

kod mene on i sve top :D

Sta savetujete kao mera opreza od burn in-a? Taskbar autohide, ikonice autohide, wallpaper static crna boja ili wallpaper engine, pa da ih menja svakih 5 minuta na primer?

uzivaj u racunaru i ne razmisljaj o glupostima :)

Idealno bi bilo taskbar autohide+translucentTB, bez ikonica i crna pozadina, što manji brightness. Ali onda se zapitaš što sam dao 1000e :)

Pa uzivanje nije problem, ali rekoh mozda se treba pridrzavati nekih mera. Na tv-u mi je dosta lakse. :D

Preporuka je svakako auto hide taskbar, stavis wallpaper change na svakih recimo 10min, obavezan screensaver i gasenje monitora 1min : 5min i tako. Ovi monitori nisu za statiku, tj gaming su...

Nazad
Vrh Dno