Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Koliko vidim kod svih je tako, pixel shifting. Nema veze, navići ću se

Na kraju ipak Alienware :) To što nema 2.1 hdmi nije mnogo bitno, radi VRR na PS5 bez problema. Ostajem uskraćen za upscale 4K @ 120fps što je na PS5 situacija na koju do sada nisam ni nailazio :D

Nebo i zemlja u odnosu na led ali za sada malo upadaju u oči oni nesimetrični bezeli tj. njihova softverska zašita za panel pa bezeli izgledaju deblji nego što jesu. Je li kod svih takvo rješenje? Kapiram da ću se navići brzo ali eto, to malo za sada bode oči :)
Ovo je 27"? Bese flat panel?
Ja sam hteo 32" AW da uzmem ali nikako da vidim uzivo zbog zakrivljenosti. Nikako to ne volim

Ovo je 27"? Bese flat panel?
Ja sam hteo 32" AW da uzmem ali nikako da vidim uzivo zbog zakrivljenosti. Nikako to ne volim
Da, AW2725DF, flat panel. Ne volim ni ja zakrivljene modele nikako, imao sam par komada, probao, ali mi ne odgovara.

Taj isti merkam ja, perverzija, a nije papreno skup kao ostali. 360hz, samo klizi...

Pa nista dok ne vidim 😂
Bese je 1800R, ne bi trebalo da je upadljivo zakrivljen.

Čime čistite ove qd-oled panele, koliko vidim užas su za održavanje? Uz AW sam dobio onu krpicu, prsnem na nju sredstvo za stakla (obično neko Ajax, koje sam inače koristio za C1 oled i razne LED ekrane) ali kad se osuši ostaju neki masni tragovi, baš treba da se pomuči dobro da bi se tragovi skinuli, očigledno će mi trebati neko drugo sredstvo jer ovo ne radi dobar posao kao kod C1 oled recimo.

Koliko sam video po netu neki koncenzus je samo destilovana voda i jako dobra mikrofiber krpa, se ostalo ili mulja ili grebe ili skida coating

Ovo je iskustvo od drugih monitora, ali ja sam batalio razna sredstva jer uvek mi nekako samo dodatno zamrljaju.
Najbolje mi se pokazala ova zuta mikrofiber krpa. Samo blago pokvasim vodom tek toliko da vlaga bolje sakuplja prasinu.
Imalo je da se kupi u Tempu.

fino-krpa-mikrofiber-u-boji-3kom-cene.webp

Uz monitor je došla krpica, sa njom ću čistiti ekran ali nego me zanimalo samo sa kojim sredstvom da čistim pošto sa Ajax glass cleanerom samo zamažem ekran (ponavljam, na LG C1, prethodne Dell monitore je čistilo bez greške). Destilovana voda djeluje kao najbolje rješenje, probaću.

WOLED cistim samo mikrofiber krpom i destilovanom vodom u kruznim pokretima.
QD OLED se valjda nesto teze cisti..
Samsung ima svoj blog post o tome kako ocistiti QD OLED panel.
How To Clean a QD-OLED or OLED TV Screen

Destilovana i par kapljica sapuna (3-4) u onu generički IKEA prskalicu, radi i za masne dečije otiske. 🙂

Mix destilovane vode i alkohol 70%
Obavezno visokokvalitetna mikrofiber krpa
Ja sam dobio jednu uz zastitno staklo za ipad pro, bolju nisam gledao (dosla kao gratis uz staklo)

A inace nista nisam specijalno primijetio da se monitor prlja. (Alienware aw3423dw)

Sve bre 27, 32... ajde neki UW golemiji. :)

eto ga :) reseno :) moze i da se pinuje :) mislim da je tehnologija prelezala decije bolesti, da ce ostati duze sa nama

Kakva su vam misljenja za Samsung G85SB?

Prelep monitor, baš ga i ja proučavam poslednjih nekoliko dana.
Pošto mi je skoro crko MSI PS341WU na starom računaru, dva meseca posle isteka garancije (logično - ne pljujem džabe MSI gde god stignem😤), razmišljam da uzmem nešto jeftinije za njega, a da bude 34”. S obzirom da sam skoro pazario AW3225QF i AW2725DF za novu mašinu, prvi izbor mi je bio AW3423DWF, ali pošto mu je cena još uvek previsoka (ne vredi 1000e, pogotovo što je već stari model), a koristi identični panel kao taj G8, baš me je zaintrigirao. Koliko vidim, posle pregledanih gomilu YouTube klipova i pročitanih recenzija, Alienware mu ne beži mnogo po karakteristikama, koliko sa cenom.
O dizajnu neću da komentarišem, pošto je Samsung razbio sa ovim monitorom. Em što je najtanji u klasi, em što podseća na Apple studio display. Svakako mislim da je bestbuy za nekih 700 eura, koliko je ovde u Holandiji, a i bio bi mi ukras u sobi.

Ti vec imas dva druga modela koje sam gledao, prvenstveno AW2725DF, imaces taman info kako sve izgleda ako izmes Samsung. Ja juce malo ispratio testove, da slican je sa Dell UW modelom, cak u nekim stvarima i bolji. Kvalitet izrade i izgled je top. Za te pare tamo koliko kosta, uzeo bih ga odmah, ovde kod nas pitanje da li ga ima (samo u jednoj radnji), i kosta oko 1100e. Na KP moze za oko 900e, pod uslovom da su cene te koje pisu. Dell model je za par stotina eura skuplji, LG novi UW model jos vise. Iz nekog razloga cene UW modela uopsteno su duplo skuplje nego u USA, a akcija nikad nema.

I mene je između ostalog to nerviralo, pa s obzirom da mi treba za računar koga koristim isključivo za posao (igrice ne igram), ipak sam uzeo Dell U3425WE Thunderbolt 4 Hub Monitor. Bar neću da strahujem od burn in-a.😅 Obrni, okreni, i kad sam već rešio da se olakšam za pozamašnu svotu novca, čini mi se da je Dell bio logičan izbor. Muka mi je više od MSI-a, Gigabyte-a, Asus-a. Svi bi da prave monitore i nemam ništa protiv, ali ne mogu da progutam da imaju istu cenu, ili da budu skuplji od proverenih brendova koji se time bave godinama unazad (Dell, Samsung, LG, Philips…).
Koga zmija ujede i guštera se plaši.😂

Uvek bih uzeo Dell ali zakrivljenost na 32" 4k nije prosla. Kod 34" modela je to sasvim ok.

Nazad
Vrh Dno