^
Nisam imao prilike da vidim ultrasharp. Ako se ne varam to su modeli za profi rad kalibrisani u fabrici odnosno out of the box i sa daleko vecim QC?
Sa S2721dgfa ces vec morati da igras panel lutriju zbog IPS glow-a i donekle kalibracije... Ali generalno po onome sto sam naleteo sa nesto boljim QC dolaze nego LG 27gl850.
Imam Dell S2721dgfa, licno sam zadovoljan fabrickom kalibracijom - iako postoji saturacija, prevashodno crvena je malo izrazena, generalno nije kriticno. Ako ti treba za profi rad svakako ti ne gine aftermarket kalibracija.
IPS glow ima u gornjem/donjem levom uglu, ali nije preterano izrazen kao sto sam video kod drugih primeraka (recimo na overclockers uk ili par nemackih foruma. Svakako je odlican panel za gaming/mm
Steta je sto se proizvodjaci vise koncentrisu na refresh rate a ne generlni prikaz slike i QC, jer verujem da bi mogli da izvuku vise iz panela
U cenovnom rangu do 500e, licno smatram da je medju najboljim izborima. (350e sam platio Dell)
Eventualno sam razmatrao i Odyssey g7 32" ali nisam zeleo da doplatim 300e, jer je previse zakrivljen i Samsung je imao problema sa prvom serijom koju je kasnije peglao kroz revizije.
MSI 32CQR - stariji Samsung VA panel, ali sasvim solidno implentiran kao i kod Dell S3220dgf
Takodje i MSI 27 QRF-QD je dobra opcija, ali ga tada nije bilo na lageru, pritom je i cena bila 550e
@Alex
Pretpostavljam i da drze malo komada na lageru pa im se moze sa visokim cenama zbog malog trzista...
Jedino preko madjara ako mozete jer tog Dell-a ima u slobodnoj prodaji u EU, kao i jos par drugih iz "S" linije.
U tom slucaju sta je jeftinije i sa duzom garancijom.
Dell bi inace trebao da uvazi garanciju na 3 godine "premium panel exchange" godine (ukljucuje i 1 dead pixel warranty), ako naravno daju i kod vas na taj model, cak i ako nije direktno kupljen od njih - znam jer sam u mom slucaju uzeo kod Cyberporta ali sam prethodno proverio kod Dell/CP podrske.
Ako nista drugo zbog toga su bolji od LG-a.