Šta je novo?

Monitori: gde pogledati pre kupovine?

imp

Slavan
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
301
Pretraživao sam forum i nisam mogao da nađem konkretan savet (spisak firmi?) gde bi mogao da se pogleda TFT, a i CRT, pre kupovine i to baš primerak koji se kupuje (a ne tipa "showroom" gde je prikazana cela ponuda ili "monitor na gazdinom stolu", a onda se kupi primerak "na slepo")? Može i nedelju dana garancije za ijedan mrtav piksel, u kom slučaju menjaju monitor, napismeno...

Ovo me pre svega zanima za Samsung monitore, konkretno 730BF, ali lepo bi bilo "objediniti" i za ostale proizvođače.

Recimo, Eurolink nudi da se monitor pogleda kod njih posle kupovine i navodno u tom trenutku TFT monitor ne sme da ima nijedan mrtav piksel. Kod njih sam pre godinu dana uzeo 19" Hansol, pošto sam ga površno pogledao u radu pre kupovine, a isto tako pre neki mesec sam kod njih gledao LG 720P kog nisam kupio zbog bleđe slike u gornjem desnom uglu. Čini mi se da su koliko-toliko fleksibilni po pitanju pregleda monitora pre kupovine, što je za svaku pohvalu.

Kakva su vaša iskustva sa ostalim firmama? Gde da pogledam TFT pre kupovine?

ako ti dozvoljavaju da ga ukljucis pre kupovine, preporucio bih ti da ga testiras sa "nokia test monitor". nadji na net-u. imam nekoliko verzija.

ja sam u md profy sam prikacio monitor, zagledao mrtvake, spakovao nazad u kutiju i tek onda pazario. bas su bili ok likovi. :)

smez je napisao(la):
ako ti dozvoljavaju da ga ukljucis pre kupovine, preporucio bih ti da ga testiras sa "nokia test monitor". nadji na net-u. imam nekoliko verzija.
Sjajan program, već ga koristim za testiranje.

Prvo pogledaš monitore uporediš i izabereš model koji želiš da kupiš u nekoj većoj prodavnici, u Beogradu ih sad imaš kolko hoćeš, ne treba ti nabrajanje..Onda će ti većina trgovaca dati da pogledaš bad pixele. Ako slučajno ne da, zaobiđi toga u širokom luku.

Mislim da nema smisla testirati TFT monitore sa test programima, dovoljna je provera na mrtvake.

Ja sam uzeo svoj monitor u onoj firmi koja se nalazi na ulazu u Čumićevo sokače iz Nušićeve, sa desne strane iznad C-marketa (ne mogu sada da se setim naziva) i ljudi su bili maksimalno fer i korektni, izvukli su mi MOJ monitor koji sam hteo da kupim, prikačili na sto, uvalili miša u ruke i ostavili me da ga testiram. Tek posle toga su mi - kada sam rekao da sam zadovoljan monitorom - odštampali račun, uzeli pare, spakovali monitor i izbacili iz radnje. ;)

U Tržišnoj inspekciji kažu da je svaka radnja obavezna da vam isproba monitor pre kupovine. Kad sam onomad prijavljivao Comtrade zbog falš monitora dežurni inspektor mi je doslovce rekao: "Šta kažete, nisu hteli da ga isprobaju pre kupovine? Trebalo je već zato da ih prijavite, to što neće da probaju robu koja se kupuje dovoljan je razlog za prijavu Inspekciji".

nego, koji ono bese dezurni fon za inspekciju? :D
bice korisno svima ovde verujem :p

Srbija™ !
:d

secam se ja jednom pre nekih 8 god odneo racunar na reklamaciju u neku firmu, a ovi nakon par dana digli sidro i zapalili. Odem ja u policiju a policija me prosledi u trzisnu u 27 marta.
I naravno, kako to u srbiji biva, na neke nacine saznam ko je vlasnik i navatam budalu i ovaj vrati komp i sve reklamacije zameni :D
E tuga je sto je mene zvala trzisna nakon 3 meseca (!!!!) da me pita da li sam ja ista uspeo da uradim po pitanju mog slucaja(?!) posto oni sa podacima koje sam im dao (kopiju racuna sa pecatom, adresu i ime firme i vlasnika) ne mogu da nadju tu firmu tj odgovorno lice (!!!???!!!)

Love Hunter je napisao(la):
nego, koji ono bese dezurni fon za inspekciju? :D
bice korisno svima ovde verujem :p

Srbija™ !
:d
Gradska inspekcija 322-7000
Republicka trzisna inspekcija - dezurna sluzba 322-7376

Vrh Dno