zechs
3.5" Floppy
- Učlanjen(a)
- 20.12.2008
- Poena
- 83
Kultura konverzacije, a Alex sto naziva ljude neandertalcima je fin jel 🤣Prvo, pricamo o razlici 60Hz i 144Hz. Ostalo nisam pominjao. Drugo, nauci se bar nekoj kulturi konverzacije.
Kultura konverzacije, a Alex sto naziva ljude neandertalcima je fin jel 🤣Prvo, pricamo o razlici 60Hz i 144Hz. Ostalo nisam pominjao. Drugo, nauci se bar nekoj kulturi konverzacije.
Drugar je uzeo isti. Ja primećujem izrazito prenaglašenu crvenu boju. Ostale boje su super i slika je fenomenalna. Ajde molim te, kad ti stigne, proveri kakva je crvena boja.Inace porucio sam LG 27GP850-B, javljam utiske cim stigne, bas sam uzbudjen 😎
u ovoj temi https://forum.benchmark.rs/threads/monitori-sa-ips-panelima.221688/ 😎Inace porucio sam LG 27GP850-B, javljam utiske cim stigne, bas sam uzbudjen 😎
Tacno, ako gledas iskljucivo 100%, iskljucivo bez kompromisa. Ako popustis, ima par opcija koje imaju poprilicno sredjene falinke u okviru tipova panela. Kod nas za kupovinu dostupno samo VA, i to sa velikim ali, jer QA nije najbolji (mada je sve bolji od kako je izasao monitor, ali opet kockanje). Uz veliko ali, malo ali je da nije dobar za obradu slike/videa.Meni je jedino krivo što u 2022 godini ne postoje monitori bez kompromisa.
IPS - Backlight bleeding, loša crna.
VA - Kratkotrajnost, spor odziv, ghosting, black smearing.
TN - Loši uglovi gledanja, loše boje, loša crna.
OLED - Burn-in, cena, dostupnost.
Можда због тога што делујеш изнервирано претходним порукама ниси пажљиво моју прочитао, поента оног "осим" је да остаје као једини од наведених проблема,Nikako ne možeš reći "osim burn-in-a". Burn in nije nešto što se može zanemariti kao uglovi gledanja recimo. Ako se u obzir uzme cena, ovo je ozbiljan problem koji se mora rešiti.
Samsung je prvi pokrenuo trend da se ispeglaju glavne falinke panela sa VA. za OLED isto Samsung je prvi sa QD-OLED. A za IPS su sve naznake da ce LG biti prvi krajem ove godine/pocetkom sledece.