Šta je novo?

Monitor zuji u starim igrama...

[Velja]

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
609
Imam Samsung Syncmaster 959nf....Kada pustim neku stariju igru, sada konkretno Fallout, monitor pocne da proizvodi neki visokofrekventni zvuk (zuji, sisti itd.)....nije glasno ali posle nekog vremena postaje veoma iritirajuce :crash:

Pretpostavljam da je neka fora sa refresh-om....
Kako da ga ucutkam ?

veljo, kazi graficku, drajvere i gde su ti locirani zvucnici

elem, kod mene su pored 959nf bili blizu zvucnici pa je zujalo (doduse bili su divca) na moorhuhn (klinci spopali da igraju, pojacali zvuk itd...) na kraju kad sam ih odaljio bilo je bolje...inace ga drzim na 1280x960/85hz

zokish je napisao(la):
veljo, kazi graficku, drajvere i gde su ti locirani zvucnici

Radeon 9200, Catalyst 4.9.....zvucnici su na zidu relativno blizu monitora....
ali meni se cini da sam monitor susti :trust: ...moracu jos malo da osluskujem...

E moj Veljko, prvo si čuo onaj box kuler, a sad čuješ monitor... Šta je sledeće? Da ti ja donesem neki loš film da ubiješ dosadu umesto da oslujkeš?! 🙂

voka_gsw je napisao(la):
E moj Veljko, prvo si čuo onaj box kuler, a sad čuješ monitor... Šta je sledeće? Da ti ja donesem neki loš film da ubiješ dosadu umesto da oslujkeš?! 🙂

Covek koji ne ceni tisinu svog racunara, nije covek.... :,,:

P.s. Definitivno monitor zuji....dajte ljudi sigurno neko zna u cemu je problem....

promeni frekvenciju ozvezavanja za tu rezoluciju i resices problem

pozdrav

Mastore, igraj nove igre!!! 😀 😀 😀
Zezam se i ja tako na godinu-dve, uzmem pa instaliram najbolje igre, cisto da se podsetim, Fallout i Fallout 2!!!

NE znam,
Moj Samsung 700 p plus u zadnjih nekoliko meseci zuji....vrlo tiho, a ranije se nije cuo (kao, dok je bio nov), ali non-stop, ne u igrama....
Hocu da kazem - mozda kako stare pocinju da zuje...🙂

Uzmi namesti preko Refresh Forcea (za ATI) ili u detonatorima (za nVidiu) refresh rate za 640x480 na nesto veliko (>= 85Hz)

Da kao sto Voodoo rece namesti refresh rate na ~85Hz. Imam isti problem sa 957p i sa jednim 753s. Problem je sa niskim rezolucijama!!! Probaj i na Desktopu na namestis rezoluciju na 640x480 i primetices da i tada zuji. Problem je naravno u Samsung monitorima.

I da, zaboravih da kazem, to ce ti se desavati sve vise i vise i u sve vecim i vecim rezolucijama dok na kraju ne budes morao da igras sve u 1600x1200 :zgran: (verovao ili ne)

stavi 100Hz u 640x480 i neces imati problema sa zujanjem (moj 957MB pisti kada je u toj rezoluciji na 85Hz dok na 100Hz cuti ko zaliven)... Ako je neka druga rezolucija u pitanju opet povecaj refresh rate (ili smanji ako je na max) i to je to

Instalirao, podesio refresh, sve radi Ok....hvala svima...
Sad mogu da ubijam mutante u tisini... :banana:

Nazad
Vrh Dno