Šta je novo?

Hardver Monitor za programiranje do 150e

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

nulljeandeet

Zapažen
Učlanjen(a)
02.06.2023
Poena
11
Pozdrav, zanima me koji bi monitor preporučili za ovu svrhu, 24" ili 27", FHD ili 2K, IPS.
Ima ih mnogo pa ako neko može da mi kaže iz iskustva.

Najbolje 27" 1440p IPS ali ti je budzet dosta nizak za to.
Jedini koji ima za taj novac je Tesla 27MC645BQ.
Ne mogu negde da nadjem detaljnije specifikacije ali trebalo bi da je za taj novac okej za ono za sta ces ga ti koristiti.

Iiyama dista nudi za cenu, li za taj novac 27 2k i ne ide baš.

Sa obzirom da ces vecinu vremena provesti gledajuci u tekst sumnjam da ce tebi znaciti nesto bolje boje, brze osvezavanje od 100hz itd.
Imas eventualno za 21-22k monitor sa pivot funkcijom da mozes da ga okrenes vertikalno ako zelis.
Ja sam recimo tako, kod sam kucao na vertikalno okrenutom monitoru a na drugom horizontalnom mi je bilo sve ostalo.

Nek' se javi jos neko mozda sam propustio nesto.

Pozdrav drugari, da ne bih otvarao novu temu, takodje potreban savet za kupovinu monitora za programiranje, ovo uzimam za devojku, njoj treba za posao. Uslovi su da bude 34 inca ultra wide, ips, cena do 800 evra. Unapred zahvaljujem :)

Naravno.
Ko gleda ceo dan u ekran, mora da se otvori za dobar panel, u prevodu uniformnost osvetljenja, kontrasta, verne boje i visoko osvezavanje. Blue filter takodje.
Nema apgrejda za oči!
Visoko osvežavanje je izgubilo značaj još sa prvim LCD monitorima, za rad sa uglavnom statičnim sadržajima i 60 Hz je sasvim OK, meni je naravno lepše kad se skroluje lagano, a text je i dalje savršen, za to treba ipak 144 Hz, a što se tiče boja, pa za rad u kod editoru je sasvim svejedno dokle god nije neki ultra low quality monitor. Generalno odavno su monitori izašli iz ove kategorije u koju su nekad spadali Philips 14c, isl. pre njega koji nisu ni neki minimum zadovoljavali za neki rad.

Nazad
Vrh Dno