Šta je novo?

Monitor za IBM - ov THINK Pad

nikolina82

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
301
Hello people!!!

da li neko zna da li je moguce promeniti monitor na laptopu. Imam stari Ibm - ov think pad koji odlicno obavlja svoj posao ali je monitor u jako losem stanju. Rec je o 12" monitoru IBM think pad 1024x768 TFT LCD panel on S3 Grapihs INc. savage 32 bit.

Aj da si newbee sa jednocifrenim brojem postova ali ovakva izjava od dugogodisnjeg clana kakvima novajlije bez pogovora veruju... :trust:
MOZE da se zameni ekran,samo ti naravno treba rezervni,bilo nov ili polovan,cak ne mora biti ni od istog modela (recimo ako imas T40 a nasla si negde sprzeni T42 sa istim ekranom iste rezolucije i istim invertorom) ali aj nam reci prvo u kom smislu je u losem stanju,mozda nije bas do panela!?Mislim ako gubi sliku onda je do flat kabla,ako nema dobro osvetljenje onda moze biti do podesavanja,do drajvera,do lampe,a ako je prljav moze se oprati! :d
Jedino ako je pukao iz nekog razloga ili ima mrtvih piksela (i to dosta i bas grupisanih) onda je pozeljna zamena!?
Pozdrav ,)

E svaka cast ako moze, svaki dan se nesto novo nauci. Izvinjavam se na dezinformaciji i cika Lomnici i autorki teme.

Edit: Uhhhhh, ipak je nesporazum u pitanju, sada sam procitao par puta tekst. Pitanje je postavljeno dvosmisleno.

"da li neko zna da li je moguce promeniti monitor na laptopu"

Ja: Hoce devojka da promeni monitor za neki sasvim drugim model (ne svidjaju joj se boje, uglovi gledanja, hoce vecu rezoluciju) i to od drugog proizvodjaca, u potpunosti drugaciji, znaci kao kod desktop racunara i odgovaram da ne moze (jel tako?).

Lomnica: Hoce devojka da zameni monitor za potpuno isti model, istog proizvodjaca, istih karakteristika, jer joj je ovaj sadasnji razbijen/ima mnogo mrtvih pixela, zaderan, ne radi pozadinsko osvetljenje i sl.

PozdraV Lomnici, sasvim si me zbunio. Nikolina izjasni se u kom kontekstu hoces da menjas monitor? :)

Poslednja izmena:
Moguce je i tako nesto sto si ti pomislio kad si procitao post,jer vidi ti ekrani nisu proizvod ni IBM-a ni Dell-a ni HP-a ni... vec nekoliko proizvodjaca koji rade za po nekoliko firmi kao OEM proizvodjaci,te je moguce I TO sto si ti pomislio!!
Jedan primer za to je da je na jednom forumu specijalizovanom bas za model laptopa koji sam ranije imao (imao sam ludu srecu da je laptop bio popularan,u pitanju je bio Compaq Presario X1000) neki korisnik pozeleo da ima bolji monitor,i neki od iskusnijih su mu objasnili da je i to moguce,cak su mu i dali preporuku kog proizvodjaca da odabere,rezolucije 1680x1050 (ti su laptopovi imali 15.4" ekrane) i naravno da kupi i invertor za taj ekran ako isti ne dolazi u paketu fabricki (ako kupuje recimo polovan) jer stari nece pasovati zbog razlicitih rezolucija (1280x800 naspram 1680x1050) i naravno neki koji su to hteli su to USPESNO i odradili,ili su bar tako predstavili na forumu!?
E sad,situacija kod nje je drugacija jer je ona napisala da je monitor od 12" i da je rezolucije 1024x768 tako da je nelogicno a verujem i nemoguce (jer ne postoji takav) ubaciti monitor vece rezolucije a iste dijagonale,jedino preostaje mogucnost zamene radi nekog ostecenja,logika je majka! ;)
Pozdrav ,)

Jeste logika je majka, sve sto kazes stoji, samo da li obican korisnik zna sve te informacije i razume ih kako bi mogao da postavi logicno pitanje? Tu se zavrsava svaka logika :D

Nikolina, izjasni se sta si pitala inace cemo ja i Lomnica ovako chatovati celu noc :)

Ma jok,objasnio sam ti samo zabunu da znas da moze,i da zna ona naravno,a sad odoh da odgledam Surface i Southpark pa kuntavela,videcemo sutra da li je odgovorila! ;)
Pozdrav ,)

Vrh Dno