Šta je novo?

Monitor za graficki dizajn??

lzrbbc

Poštovan
Učlanjen(a)
30.11.2015
Poena
50
Bavio bih se grafickim dizajnom pa ako moze neka preporuka za monitor...
Da li je od ova 4 monitora neki dostojan kupovine(i ako jeste koji je najbolji medju njima): LG 27UL600-W, BenQ pd2700q, Dell U2719D, LG 27GL850-B ????

BenQ ili Dell. Dell je moderniji, ima bolji izbor portova, odličnu sliku "na suvo", bez (hardverskog) kalibrisanja i malo "zrnastiji" premaz ekrana. BenQ bi možda bio bolji izbor ako možeš da ga kalibrišeš, mada oba imaju odličnu sliku nakon kalibracije...Mislim da ni jedan ni drugi nisu wide gamut i imaju prosečnu Adobe RGB pokrivenost (75-80%), ne znam koliko ti je to bitno. Ako jeste i radiš sa Adobe RGB ili DCI-P3, potraži nešto drugo. Imaš test Della na RTings.

BenQ SW serija je bolja, baš namenjena grafičkom dizajnu i fotografiji, ali i skuplja...Asusova PA serija isto nije loša.

LG 27UL600-W je 4K monitor, verovatno si video...šta znam, nije loš ali mislim da su prethodna dva malo bolja. Ima boljih 4K monitora, mada ne znam za cene...
LG 27GL850-B zaobiđi, gejmerski high refresh monitor sa brzim odzivom i slabim kontrastom. Verovatno bi poslužio nakon kalibracije ali, opet, BenQ ili Dell su bolji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno