Šta je novo?

Monitor velike dijagonale 50"

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,465
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pitam za kolegu sa posla da li postoji neki monitor veličine kao u naslovu? Ne bi kupovao tv. Bitno da ima HDMI eventualno VGA , SKART.

Bolje da juri 4k tv sa 60hz/hdmi 2.0 za tu dijagonalu jer mislim da klasicnih monitora nema (34 ultra wide je valjda trenutno najveci). Postoje mozda "industrijski"/namenski modeli te velicine ali sumnjam da ima para za tako nesto.

Nije on u tom fazonu. Trenutno ima neku staru Fujicu plazmu od 50 " koju je dobio. I sumnjam da ima para za te skuplje varijante. U svakom slučaju hvala na savetu i pomoći. Samo sam hteo da mu pomognem.

To sam mu i ja rekao. On se u principu ne razume previše u tehniku. Malo mi je bilo čudno kad me je pitao za tu veličinu jer je možda pretpostavljao da postoje takvi monitori kao što je trenutno njegov tv. Koliko znam ima potpisan neki telekomov box paket gde koristi valjda iptv. Na kraju krajeva jedino da uzme neki lcd tv te dijagonale da mu služi kao monitor. Samo neznam da li se prodaju takvi televizori a da nisu 3D i smart. Eventualno možda onaj Tesla tv.

Poslednja izmena:
Ако му кило еврова није много, онда може да нађе а пошто их нема много у понуди, ваљда ће лакше да одлучи.

Predložio sam mu onaj Tesla tv od 50". Mislim da će mu to raditi radnju. On nije neki zahtevan korisnik. Na kraju krajeva nek on odluči jer ne bih da dolazim u situaciju da ovde smaram sa nekim pitanjima a na kraju ne bude ništa kao što se dešava.

Poslednja izmena:
Cek bice mu dovoljna 1080 rezolucija? Onda na sto jeftiniju varijantu naravno... ja mislio da on juri 4k.

Ma kakvi ne juri 4k. Nema on para za to a kao sto rekoh nerazume se previse u te rezolucije. Koliko sam ga razumeo hoce da mu taj veliki monitor bude i za komp i da preko njega gleda tv putem iptv. On me je i pitao da li ima monitor te velicine jer ima neku staru Fujicu plazmu koja je 50" i koju je dobio na poklon. I na kraju se meni cini da ce mu taj Tesla tv odgovarati ukoliko ga uopste i kupi. Ako ne sta cu mu ja. Moje je bilo da mu pomognem tako sto bih ovde trazio savet. Tako da se izvinjavam ako sam uneo neku zabunu.

Kao što napisah on je postojeću plazmu dobio kao polovnu i nju trenutno koristi. Meni se nije žalio da li ima ir ili burnin. Možda i ima ali mu to verovatno ne smeta jer kao što rekoh nije zahtevan korisnik. A pominjao je monitor jer ga 3D i smart funkcije ne interesuju.

Poslednja izmena:
a sta je problem sa tom plazmom?konektori?ako ima digitalni komponentni (a verujem da ima) to mu dodje isto kao i HDMI,izguglaj,ima i na bench tv-u klip sa detaljnim pojasnjenjem.

Vrh Dno