Šta je novo?

Monitor-Tv ili Tv-Monitor...???

o_o

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
304
Shta je bolje...?

Hteo bi da kupim novi monitor (koji bi mogao da koristim i kao tv na kome bi mogao da igram playstation 3)... Pa me interesuje shta je bolje da kupim monitor sa HDCP podrshkom (koji bi koristio i kao TV) ili HD TV (koji bi koristio i kao monitor)...?

Interesuje me takodje kako bi koja varijanta funkcionisala...? Kako je stanje sa rezolucijama...? Da li Monitor sa HDCP podrshkom moze da reprodukuje 1080 dpi...? I da li HD TV moze normalno da se kosristi i kao monitor (ili su rezolucije manje, nego kod normalnih monitora)...?

Svaka pomoc je dobrodoshla... Kao i preporuka adekvatnog proizvoda za mene...? Dakle displey koji cu koristiti, i za rachunar, i za playstation 3...?

Hvala unapred...:-devil-:

HD TV,naravno :D.Monitori tih dijagonala su skupi,a ako je PS3 prioritet....:smoke:

Nije mi toliko bitna velichina... 22" bi u potpunosti zadovoljila...
Da budem precizniji razmishljam o Monitoru Samsun 2232BW, pa me interesuje kako bi funkcionisalo povezivanje playstationa na njega...? Da li navedeni monitor moze da reprodukuje 1080 dpi rezoluciju (kada se radi o sony-u)...?

Koji bi mi inache monitor preporuchili...?

Нисам баш укапирао како мислиш да користиш 2232BW као ТВ. Ако већ немаш ТВ картицу онда можда боље да размислиш о 225MW, али ни он ни 2232 не подржавају 1080p (да ли иједна два'есдвојка подржава 1920х?)

Samsung 223bw.
Nije mnogo skup.A,ima i HDCP podršku! ;)

Najjeftiniji monitor sa podrskom 1080p koji kod nas moze da se nadje mislim da je 24" SAMSUNG 245B oko 37 000, a sa druge strane televizori dijagonale 22" u glavnom imaju rezolucije 1366x768 dok monitori 1680x1050 tako da bih ti ja toplo preporucio monitor :)

Нисам баш укапирао како мислиш да користиш 2232BW као ТВ. Ако већ немаш ТВ картицу онда можда боље да размислиш о 225MW, али ни он ни 2232 не подржавају 1080p (да ли иједна два'есдвојка подржава 1920х?)

Mislio sam da se TV kartica podrazumeva, kada sam govorio o monitoru kao TV-u...

Inache hvala ti na odgovoru... :-devil-: Puno si pomogao... Vidish ja ni nisam znao shta znachi rezolucija 1080dpi (kolika je upshte ona...??? 1920x...??? mrzelo me da guglam...), vec samo to da je playstation3 podrzava, pa sam pocheo da razmishljam o kupovini adekvatnog Displeja za njega, koji cu ujedno koristiti i kao monitor za PC... Pa je tu palo razmishljanje... Da li da to bude Monitor TV ili HDTV...? I koji...? :-devil-:

Samsung 223bw.
Nije mnogo skup.A,ima i HDCP podršku! ;)

Da razmishljao sam o tom proizvodu... Medjutim tih 5ms me je bash odvracalo od njega... Pa sam tako nadoshao do 2232bw... :-devil-:

Nego...? Da li mozda znash kako bi se ta razlika od 2ms do 5ms odrazila u HD igrama i filmovima koje bi reprodukovao na playstationu3 (kao i u svim ostalim modovima za koje bi koristio monitor, kada je u pitanju rachunar)...? Da li je to neka velika razlika...? Kako bi, i gde, ja kao laik to mogao da primetim...? :-devil-:

Najjeftiniji monitor sa podrskom 1080p koji kod nas moze da se nadje mislim da je 24" SAMSUNG 245B oko 37 000, a sa druge strane televizori dijagonale 22" u glavnom imaju rezolucije 1366x768 dok monitori 1680x1050 tako da bih ti ja toplo preporucio monitor :)

Odlichan post... Najvishe mi je pomogao... :-devil-:
Dobra preporuka, mislim da sam sva svoja chula usmerio ka ovom prozizvodu... :-devil-:
Nego reci mi...? Kada se radi o pomenutom monitoru... Da li ti mozda znash da mi kazesh-objasnish, kako bi se ta razlika od 2ms do 5ms odrazila u HD igrama i filmovima koje bi reprodukovao na playstationu3 (kao i u svim ostalim modovima za koje bi koristio monitor, kada je u pitanju rachunar)...? Da li je to neka velika razlika...? Kako bi, i gde, ja kao laik to mogao da primetim...?

I...? Da li je mozda bolje da se ne zalecem sa kupovinom, i da sachekam neko vreme da izbace verziju pomenutog monitora (ili slichnog) sa 2ms...? :-devil-:

Hvala ti unapred, na odgovoru... :-devil-:

Poslednja izmena:
Razliku izmedju 2ms i 5ms ne moze niko svojim ocima da primeti.
2ms je cist marketinski potez kompanija koje zele da prodaju svoje nove monitore...
Razlika se primecuje tek od 12ms pa navise...
Tako da uzimaj i ne razmisljaj :)

ugodjaj igranja na monitoru i na televizoru neke vece dijagonale ne moze da se poredi.pravi osecaj nastaje tek kada se zavalite u neku dobru fotelju i igrate na nakoj dijagonali od barem 32'.
ali opet,za neki ozbiljniji rad na pcu,hdtv ne predstavlja najsrecnije resenje.suvise je mala rezolucija da bi sve stalo...ali opet,za multimediu i povremeno citanje tekstova na netu moze sasvim dobro da posluzi.

ako ti je primarna stvar PS3,ja bih isao na TV.

Ja koristim PS3 na Samsung-u 2232bw . Monitor veoma dobro skalira na 720p (u ovom slucaju monitor nece prikazati 1366x768 (16:9 format) ,vec ce sliku razvuci po vertikali 1280x768 (16x10 format), ovo te ne bi trebalo plasiti jer je u pitanju vrlo diskretan deformitet prikaza .

Poslednja izmena:
Razliku izmedju 2ms i 5ms ne moze niko svojim ocima da primeti.
2ms je cist marketinski potez kompanija koje zele da prodaju svoje nove monitore...
Razlika se primecuje tek od 12ms pa navise...
Tako da uzimaj i ne razmisljaj :)

Hvala na savetu... Samo gledam... Realno... Konkurentnih monitora ovih karakteristika (kao shto je 245bw), praktichno i da nema na nashem trzishtu... Pa razmishljam... Da nije mozda kupovina istog preveliko zaletanja i bacanje para... Jer kontam, za neko dogledno (realno, veoma kratko) vreme, pojavice se i konkurencija, pa da posle ne zalim za datim parama...? :-devil-: Ne bi da mi se desi da za nekih 6 meseci - godinu dana (jer toliko mogu da se strpim), budem u mogucnosti da kupim praktichno isti monitor, ako ne i bolji (po karakterisitikama), i to, po duplo manjoj ceni... Shta mislish o tome...? :-devil-:

Ja koristim PS3 na Samsung-u 2232bw . Monitor veoma dobro skalira na 720p (u ovom slucaju monitor nece prikazati 1366x768 (16:9 format) ,vec ce sliku razvuci po vertikali 1280x768 (16x10 format), ovo te ne bi trebalo plasiti jer je u pitanju vrlo diskretan deformitet prikaza .

Odlichan post... :-devil-:
Da chuo sam za taj deformitet prikaza zbog formata... Da li bi mogao da postujesh neku sliku da vidim kako to izgleda...? :-devil-:

Iskreno inache sada se razmishljam oko Samsunga 245bw (kod njega je prirodan format 16:10, i podrzava full HD 1080p, pa ne bi trebalo da bude slichne deformacije kao kod tebe, medjutim pravo pitanje je da li zaista vredi platiti neshto chak 150 eura vishe, ako se samo radi o nekoj sitnici (mislim na pomenutu deformaciju), zaista bi dobro doshla slika...?)... :-devil-: Hvala ti unapred...

Inache pretpostavljam da si PS3 povezao putem DVI to HDMI convertora... Da li je on bilo kako uticao na kvalitet slike...? :-devil-:

Da Ps3 je povezan HDMI-DVI kablom duzine 1,5m . U pitanju je digitalni transfer informacija tako da na svom monitoru nisam primetio nikakvih anomalija . Jedino je u Display Settings-u PS3 menija potrebno RGB Full Range (HDMI) podisiti na Full kako monitor , kako to mnogi formulisu , ne bi imao "isprane boje" .

Sto se monitora tice , i Samsunga 245bw kao i 2232bw imaju 16:10 format . Nisam imao prilike videti kvalitet reprodukcije Samsunga 245bw , ali budi uveren da ce deformitet slike , o kojem sam govorio , i ovde postojati (u pitanju je takodje 16:10 format) .

Ah da trenutno nisam u mogucnosti napraviti fotografije , ili bar ne do ponedeljka . Zaista mi je zao .

Pokusaj na www.youtube.com , secam se da je tamo bilo video materjala PS3-ki prikacenih na monitor .

Ah da trenutno nisam u mogucnosti napraviti fotografije , ili bar ne do ponedeljka . Zaista mi je zao .

Pokusaj na www.youtube.com , secam se da je tamo bilo video materjala PS3-ki prikacenih na monitor .

Nisam uspeo da pronadjem ni jedan video klip na kome se vidi bilo kakva deformacija... Koliko sam video svi imaju u potpunosti normalnu sliku, rezolucije 1080p, iako imaju monitore od 22"... Kako je to moguce...? Zaista mi nije jasno o chemu se radi... Kao ni kako taj deformitet o kome govorish izgleda... Tako da chim budesh u mogucnosti okachi sliku... Hvala... :-devil-:

Pa upravo o tome sve vreme govorim . Deformacija je vrlo diskretna i ne odnosi se samo na 2232bw , vec na svaki TFT monitor sa odnosom stranica 16:10 (sto je format svih widescreen monitora) .

Jedino sto se da primetiti je , da je slika malo razvucena po vertikali . I to ce moci primetiti samo osobe sofisticirane percepcije , ili mozda neko ko je istu igru ranije igrao na 16:9 HDTV-u .

Sve je to stvar ukusa i subjektivnog doživljaja pojedinca...

Ja sam dugo bio zaluđen high end monitorima i njihovim perverznim rezolucijama, ali, što neko reče, kad se fino zavališ u fotelju pred LCD od metar baš me briga za rezoluciju...

Sumnjam da monitor od 22" može da pruži takav feeling...

Nazad
Vrh Dno