Šta je novo?

Monitor SONY SDM-HS75s

Staronsky

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2005
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
S20 5g
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko poseduje ovaj model LCD monitora i kakvi su utisci?

Ne posedujem ga ali sam ga dugo merkao, gledao i pikao po lokalnim prodavnicama i mogu ti reci da je EXTRA!!!

Vec sam ga narucio i sutra stize!Nisam bas iskusan sa lcdtft monitorima (imao sam do skoro hansol920p 19" zvani "smrt za oci i glavu") pa me interesuje da mi pojasnis oko ulaza koji ovaj monitor poseduje.To je neki HD15 ulaz analogni.Znaci li to da na ovaj model monitora ne moze DVI?!U cemu je zapravo razlika izmedju tog hd15 i ulaza koji imaju stariji CRT monitori ,jer se meni cini da je ulaz isti-ili se varam!Za analogni i digitalni valjda znam-DVI je digitalni i puno je bolji od analognog!Na grafickoj posedujem i DVI izlaz pored klasicnog (ne znam kako se klasicni zove valjda vga)!Da li ikako ovaj model monitora mogu prikaciti na DVI dokupljivanjem DVI kabla ili neka druga varijanta?Hvala! :wall:

Dijagonala 17 inch
Rezolucija 1280x1024
Veličina tačke 0,264 mm
Osvetljenje 250 cd/kvm
Kontrast 500 : 1
Vreme odziva 16 ms Total time 16ms (Rise 4ms, Fall 12ms)
TCO Standard TCO 03
Osvežavanje 75 Hz 48-75Hz
Ugao gledanja - horizontalno 160 °
Ugao gledanja - vertikalno 140 °
Vezuje se na
Analogni VGA

Poslednja izmena:
Ja na tom monitoru osim dizajna ne vidim nista extra.

Dobro, kvalitet prikaza je subjektivna stvar a meni se to mnogo svidelo.
@staronsky: nije dvi mnogo bolji i zavisi od monitora do monitora. Znam ljude koji su se kunuli da im se vise svidja preko dsuba a opet znam primere da je primetna razlika u korist dvi a ima i slucajeva gde su veoma slicni.
Ono sto sam ja video a video sam ga zadnji put nakacenog na neki HP dekstop sa X300 mi se mnoooooooooooooogo svidelo.

Misko je napisao(la):
Ja na tom monitoru osim dizajna ne vidim nista extra.

Naravno nista nije ni prineti Samsungu koji posedujes :d :d

Bio si tako perspektivan a onda si podlegao Pinku i grand paradi i uneo to djubre u kucu.

Manje citanja testova i vise gledanja u monitor a onda ce ti se samo kas'ti.

Poslednja izmena:
Instalirao sam monitor i uz mala podesavanja sam vise nego prezadovoljan!!! :banana: Osvetljenje i ostrina su veoma dobri.Probao sam igrice,filmove DVD DivX ,internet i u svakom pogledu ovaj monitor je bio veoma dobar izbor!Bojao sam se zbog (ako mogu reci) slabijeg odziva 16ms na ovom monitoru,ali za sada nisam primeto nikakve nedostatke!16ms zavrsava posao odlicno :type: I pored svega dizajn je stvarno odradjen u SONY stilu

Poslednja izmena:
Pa zemljak neka je sa srecom!
Nemoj da se opterecujes sa milisekundama. One nista ili veoma malo znace. Ima monitora koji 4ms sporiji na papiru od nekih drugih (na primer jedan je 12 a drugi 16ms, ili 8ms prema 12ms itd...) ali u radu su zmajevi. To moze i gospodin simpson H da ti potvrdi....

Hvala brate!Sigurno je da se necu opterecivati. :eyebrows: Pozdrav!!! :guitar:

simpson H je napisao(la):

Bio si tako perspektivan a onda si podlegao si Pinku i grand paradi i uneo to djubre u kucu.

Polako bre, matori... mlad je Misko, naucice vremenom ;)

Bio si tako perspektivan a onda si podlegao Pinku i grand paradi i uneo to djubre u kucu.

Jebte kakav si ti covek, e si sam rekao da na boljem modelu koji si ti imao sa P, boje nisu kako treba, i da ti se vise svidjaju npr. na onom monitoru preko puta, sto ga koristi tvoja svastika. Ja dosao nalozen spec sa neta da kupim i gledao gledao gledao i nije mogao da mi se svidi pa nije, mislim nije los al brate od najboljeg Sonija sam ocekivao vrh vrhova. I sad sta moze da bude onda extra na monitoru koji je klasu ispod tog sto sam ja gledao?

Nikad nisam ni rekao da je 930BF vrh, al za 400 glave je keva, plus necu se muciti da ga prodam ko sa Acerom :p . Ima da ode za 450 :D za god. dana i onda ce mesto zauzeti neki brooka PVA.

I ti kao ja nikad u zivotu necu imati Samsunga, ja te pitam a x serija, ti onda a ne to nije Samsung :D :d :D.

CAR je napisao(la):
Polako bre, matori... mlad je Misko, naucice vremenom ;)

A tebe tek sto ne razumem sa tim potrcko reply-om :d . Sta god Simpson da mi odgovori ti moras nesto da dodas, osecam da mu posle posaljes i PM: cika Simpsone, cika Simpsone evo odgovorio sam mu i ja :d , jel moze sad neka birana 6800 :p .

Poslednja izmena od urednika:
Misko je napisao(la):
Jebte kakav si ti covek, e si sam rekao da na boljem modelu koji si ti imao sa P, boje nisu kako treba, i da ti se vise svidjaju npr. na onom monitoru preko puta, sto ga koristi tvoja svastika. Ja dosao nalozen spec sa neta da kupim i gledao gledao gledao i nije mogao da mi se svidi pa nije, mislim nije los al brate od najboljeg Sonija sam ocekivao vrh vrhova. I sad sta moze da bude onda extra na monitoru koji je klasu ispod tog sto sam ja gledao?

Nikad nisam ni rekao da je 930BF vrh, al za 400 glave je keva, plus necu se muciti da ga prodam ko sa Acerom :p . Ima da ode za 450 :D za god. dana i onda ce mesto zauzeti neki brooka PVA.

I ti kao ja nikad u zivotu necu imati Samsunga, ja te pitam a x serija, ti onda a ne to nije Samsung :D :d :D.

Ja ti kazem da taj HS75S ima bolje boje od P, e sad dal zbog odziva ili zbog cega ali tako je.
A za god dana cigani ce da se gadjaju sa 930BF za 200e a ti ces onda da se lozis na Samshitung 999BFS sa odzivom od -18ms :d :d

Za Sony je dovoljno ono "It's a Sony" i za godinu, dve, deset.... :d :d

Ja gledao oba i nema mnogo razlike. Odlicni su i P i S.

Da nije do finisha panela - kontrasta svetla, nekako mi P mnogo bolje deluje u tamnim prostorima tipa studio i trte mrte, a S na mestu gde primadirekt svetlo u facu ?

Misko je napisao(la):
A tebe tek sto ne razumem sa tim potrcko reply-om :d . Sta god Simpson da mi odgovori ti moras nesto da dodas, osecam da mu posle posaljes i PM: cika Simpsone, cika Simpsone evo odgovorio sam mu i ja :d , jel moze sad neka birana 6800 :p .
To je u dogovoru s njim - gde god ti napises post, a on te potkaci, moram i ja da te zveknem, cisto da te malo nerviramo ;)
Tako ce biti i za monitore i tvoje budjave Samsunge, tako ce biti i za napajanja i tvoje budjave Antec-e... :d

BTW, ne'm ja vise nista sa nevidijom, i to vec neko vreme... tako da nema tog biranog 6800 koji bih uzeo...

P.S. Maxima "It's a SONY" vise ne stoji... "sad je "Like no other" :smoke:

Staronsky je napisao(la):
Instalirao sam monitor i uz mala podesavanja sam vise nego prezadovoljan!!! :banana: Osvetljenje i ostrina su veoma dobri.Probao sam igrice,filmove DVD DivX ,internet i u svakom pogledu ovaj monitor je bio veoma dobar izbor!Bojao sam se zbog (ako mogu reci) slabijeg odziva 16ms na ovom monitoru,ali za sada nisam primeto nikakve nedostatke!16ms zavrsava posao odlicno :type: I pored svega dizajn je stvarno odradjen u SONY stilu
Samo jedna stvar: nece ti se dopasti uglovi gledanja na ovom monitoru. Nisam bas pazljivo gledao u tvom prvom postu, i samo sam pretrcao preko specifikacija... medjutim, sad gledam uglove, i oni su isti kao za ovaj moj model, tj. 160° po horizontali i 140° po vertikali. A to bas i nije najbolje.
Za horizontalu jos i djene-djene, moze da prodje... ali vertikalni je prilicno los. Burazerov 710N mi se vise dopada po tom pitanju.

Ali dobro, neces ti sad skakutati ispred monitora, pa da ti toliko smeta... ;)
(a mozda i hoces, ako budes gledao DVD "Vezbajte sa Sindi Kraford" :d:d:d)

Poslednja izmena od urednika:

"Like No Other" ...ah....mislim da polako postajem preveliki lozac :)

Poslednja izmena:
Ja ti kazem da taj HS75S ima bolje boje od P, e sad dal zbog odziva ili zbog cega ali tako je.
A za god dana cigani ce da se gadjaju sa 930BF za 200e a ti ces onda da se lozis na Samshitung 999BFS sa odzivom od -18ms :d :d

S ima bolje boje al mu je sve ostalo losije od P, a ni P nema sve to ostalo na max, jednostavano ja od Sonyja ocekujem da je svuda na max-u i sam sam u fazonu Sony je Sony em dizajn em kvalitet em perfomanse em sve, al brate ovi nisu neki ***** mi sve ako prosla serija nije bila bolja, verovatno ovaj PVA 19" H95P je bruka al brate 680evra idi....... svasta sam probao od 19tica dok nisam uzeo Samsunga i meni nece biti dugo u kuci, al nemam pametnu kupovinu trenutno osim 930BF, na 17 nazad ne mogu, a da dajem 6+ glava nisam pao s marsa.

sony hx i x serija su STVARNO zakon...ja ne mogu da zamislim bolje....
a kol'ko vidim kod nas jos nema hx75 i x75....ima samo hx95, doduse cena je :S:

kod sony-ja mi je mnogo dobro sto i najjeftiniji modeli iz najnize klase uvek imaju vrhunsku izradu i ujednacenost po pitanju kvaliteta... jednostavno, ne zele da prave krs :)

Poslednja izmena:
Ja sam ga kupio. 19K i nesto din. u Pakom shopu. Koristim ga dve nedelje i u odnosu na stari koji sam koristio (Samsung 171s) mnogo bolji sto se tice boje, kontrasta, dizajna, menija. Necu da pricam o specifikacijama i brojevima. Ima veliku manu u odnosu na samsung: kada se gleda odozgo tj. kad ustanem sa stola vuce na plavo, a sa strane kad se gleda, na crveno. Inace, od kad sam ga kupio mnogo vise vremena provodim za kompom. Ako ga jos ima slobodno ga kupite, ipak je to Sony! Ali ako imate 100 eura viska: Samsung 940B

Verovatno mislis na SONY SDM-S75AS, silver, 12ms
koji je u klasi sa Samsungovim panelom od 8ms-a , sto se tice odaziva !
Ja imam Sony SDM-HS75DB 8ms i prezadovoljan sam !

Poslednja izmena:
mige je napisao(la):
Verovatno mislis na SONY SDM-S75AS, silver, 12ms
koji je u klasi sa Samsungovim panelom od 8ms-a , sto se tice odaziva !
Ja imam Sony SDM-HS75DB 8ms i prezadovoljan sam !

mislim na SDM-HS75DS ;)

Nazad
Vrh Dno