Šta je novo?

Monitor se sam upali iz standby rezima rada

pcpartpicker

Cenjen
Učlanjen(a)
05.04.2019
Poena
125
Drustvo,
ovo već počinje da me iritira.
Moj monitor Samsung CJG50 32" se naprosto sam upali tokom dana iz standby režima rada,tražeći signal te ponovo vrati u standby.
Šta bi moglo biti uzrok ovog problema tj zbog čega se dešava?
Nije valjda komšija ima Samsung TV pa pali i moj monitor :D

Zna zbog prekida i smetnjama iz strujne mreže, proveri kontakte, probaj drugu utičnicu, drugi produžni... Možda pomogne i Apc Surgearrest koji ima Emi filter u sebi.
Možda smetnje dolaze i iz ulaza (hdmi, DP), probati kabel sa feritnim prstenovima, može da pomogne.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Meni je u tom slučaju bilo dovoljno da zamenim strujni kabl, ali kao što reče Rick, i druge potencijalne mogućnosti se nameću.

Sve je spojeno u Surge Protector od APC,sva 3 kompa kao i monitor.
Monitor ima svoj zasebni adapter.

Možda kabel od adaptera ili sam adapter?

Najverovatnije dobija signal od racunara, da bi eliminisao odakle dolazi raskaci kabl pa vidi hoce li se ponavljati.

Meni se Sony TV uključuje sam od sebe. Kada je isključen, ponekad ga čujem, pusti zvuk sa poslednjeg aktivnog kanala, na 0.1-0.2 sekunde, a nekada se uključi. Verujem da se uključuje i češće nego što ga zateknem, jer kada nisam tu, isključi se nakon 4h neaktivnosti.

Praktično isto kao kod tebe, samo što ovaj moj nađe signal i ostane uključen.

Bio je jedan update u kome je bilo baš to navedeno kao izmena, ali nije rešeno.

Pokušaću ideju sa promenom naponskog kabla, samo da vidim koji je konektor.

Pre će biti na smetnje koje stvara napajanje te led trake, da li se dodiruje vidio kabel sa sa napajanjem te trake?

Možda kabel od adaptera ili sam adapter?
Nije isključeno, meni je iznenada naizmenično počeo da pali i gasi sliku na ekranu pre manje od mesec dana. Ispostavilo se da je adapter pravio problem.
Najbolje da se testira monitor bez povezivanja na računar.

Meni se Sony TV uključuje sam od sebe. Kada je isključen, ponekad ga čujem, pusti zvuk sa poslednjeg aktivnog kanala, na 0.1-0.2 sekunde, a nekada se uključi. Verujem da se uključuje i češće nego što ga zateknem, jer kada nisam tu, isključi se nakon 4h neaktivnosti.
Praktično isto kao kod tebe, samo što ovaj moj nađe signal i ostane uključen.
Bio je jedan update u kome je bilo baš to navedeno kao izmena, ali nije rešeno.
Pokušaću ideju sa promenom naponskog kabla, samo da vidim koji je konektor.
Možda deluje glupo ali zna nekad i to da se desi... Jesi li probao da sakriješ daljinski? Hoće i oni da naprave problem.

Nije isključeno, meni je iznenada naizmenično počeo da pali i gasi sliku na ekranu pre manje od mesec dana. Ispostavilo se da je adapter pravio problem.
Najbolje da se testira monitor bez povezivanja na računar.

Možda deluje glupo ali zna nekad i to da se desi... Jesi li probao da sakriješ daljinski? Hoće i oni da naprave problem.
Mogu da izvadim baterije, ali nekada se dešava 2x dnevno, a nekada se danima ne desi.
Kada je bio update software-a, odmah se updateova I daljinski, a negde sam pročitao da problem i jeste do daljinskog.

Ne moram nista da ti kazem, ajd' polako jedan po jedan. 😁

Vrh Dno