Šta je novo?

Monitor se ne probudi!

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Pozdrav,
Imam (meni) jako čudan problem. Komp je HP m8180.es, monitor LG L194WT-SF. Pre nego što se upali komp, lampica na monitoru je narandžasta, kada upalim komp postane zelena na kratko i nakon toga krene neko čudno treperenje zelene boje. Slika na monitoru se ne pojavi. Komp se inače normalno digne i ode u Windows. Povežem drugi monitor (TFT ili katoda) i sve najnomalnije radi. Grafika je 8500GT i povezana je preko DVI. Katodu sam povezivao preko DVI-VGA adaptera. Kako monitor ima i VGA I DVI probao sam sve žive kombinacije sa VGA i DVI kao i bez te grafičke jer ploča ima i integrušu ali ništa nije pomagalo (integruša je disable-ana inače). Caka je u tome da kada krene to treptanje monitor ne može ni da se isključi na dugme. Jedino pomaže da se isključi iz struje ili da se isključi dvi/vga kabl (nema pravila iako smo trojica pokušavali da dodjemo do neke logike). Probao sam drugi DVI kabl, drugi VGA kabl. Najveća fora u svemu tome je da taj isti monitor radi na drugim računarima bez ikakvog problema. U čemu bi bila finta? Da mu komp na šalje neku čudnu frekvenciju na kojoj se ovaj zaglupi i ne može da se vrati? (lupam:))

Vrh Dno