Šta je novo?

Monitor se ne pali!!!

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Mom drug se pre jedan dan desilo (i jos uvek traje) da pri paljenju kompa nece da mu se upali monitor. Ode u standby. Komp nastavi da se "pali" :mrgreen: i udje u Win, a monitor se i dalje ne "pali". Uspeo je preko ALT+F4 i slova U da ugasi komp na slepo i sve je proslo kako treba.
Sta to moze da bude iz cista mira? Noc pre svega toga komp i monitor su radili sasvim lepo, kao i uvek. Monitor je DTK 15" stariji od 2 ipo godine 100%.
Probao je i sa vadjenjem graficke i vracanjem, ali nista.

POZ cheers

Je li probao da stavi drugu kartu. Izvadi ti svoju i odnesi koda njega da se proba sa njom.

Takodje neka proba da iscupa memoriju i da je zameni. Ako ima dva modula neka izvadi jedan a ako sa onim koji je unutra ne radi neka izvadi taj pa na njegovo mesto stavi onaj drugi.

Ako ni tako ne radi onda neka proba da izvadi memoriju i da stavi u neki drugi memorijski slot.

Ako "pali" Win (cujes zvuk kod ulaska , disk drlja...) onda nije memorija .
Tj. nije nista osim 99% graficka karta (1% AGP slot 😉
Dakle , probaj sa drugom AGP karticom kod njega , ako ne , probaj sa PCI !
Eventualno , probaj njegovu karticu kod sebe...ma ima milion mogucnosti da suzis krug potencijalnog kvarishe ...

Moj drug je imao taj problem. Fora je bila da se kada se upali komp, monitor ukljuci i iskljuci (manuelno, preko dugmeta) i tako proradi. E onda otidji u bios i namesti da butuje grafiku sa AGPa. Glupo, ali radi.

Probao sam njegov graficku kod mene i radi. U pitnju je MSI Gf4 Ti4200 128Mb. Znaci moguce monitor da je otputovao u vecna lovista :boom:
Ne verujem da je memorija cim komp lepo podize Win i moze da se ugasi na slepo kao sto sam vec naveo.

POZ cheers

Ne mora da znaci. Kod moja bratanice sve lepo radi. Podize Windows i on lepo radi. Problem je bio da se posle neodredjenog vremena pri igranju racunar zaglupi i restartuje racunar. Ona ima 1 modul od 128 MB i 2 od po 64 MB. Kada sam izvadio ova dva modula od 64 MB sve radi OK. Igr vise ne pucaju, ako se izuzme ono klasicno da jedna pukne u 3-4 dana. Sigurno je jedna memorija pokvarena ali me mrzi da cackam koja.

Inace ako ubacim modul 2 od 64 MB i modul 3 od 64 MB, racunar vidi samo 128 MB modul.

Ako ubacim modul 3 pa modul 2 onda vidi 256MB ali igre pucaju.

Pa ti sada vidi koji mu je. Isprobaj par kombinacija pa vidi. Nije iskljuceno i da je monitor riknuo.

Udji u Safe mod, uninstal-iraj drajvere. izadji, idi u normal mod i poteraj neke druge. Meni se to desavalo ranije sa drajverima za Win98 v.41.09
Bas isto. Ne mora da znaci d aje bilo sta crklo.

baneks je napisao(la):
Udji u Safe mod, uninstal-iraj drajvere. izadji, idi u normal mod i poteraj neke druge. Meni se to desavalo ranije sa drajverima za Win98 v.41.09
Bas isto. Ne mora da znaci d aje bilo sta crklo.

Ali nema slike ni pri samom POST-u kompa gde driveri, za bilo koju graficku, nemaju uticaja.

POZ cheers

Koja ploca je u pitanju?

Nazad
Vrh Dno