Šta je novo?

Monitor se izbagovao or what ?

proba

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
310
E ovako , pre jedno nedelju dana sam primetio da Displey (slika ekrana) ne ide skroz do ivice , do plastike ... Mozda je to tako bilo i pre (mozda je i tako normalno samo sto ja to ocigledno ne znam) ali sam ja tek skoro izvalio i bas me nervira sto ne znam da li je to tako ili se nesto izbagovalo

http://i35.tinypic.com/219z9ts.jpg < > http://i36.tinypic.com/28sldmp.jpg

Vidite kako slika nije do ivice vec ima malo razmaka :S

Monitor je "Samsung 931BW" prikljucen preko DVI-a !

Hvala unapred !

Ne vidi se lepo koliki je razmak,normalno je da bude mozda oko milimetar.

Poslednja izmena:
Pa sta znam , ali ako bolje pogledas , slika gde se vidi gornji levi ugao , taj mali prostor je manji nego na slici gde se vidi donji levi ugao ...

Mnogo me zivcira ovo , a u podesavanjima nema pomoci posto kada je monitor preko DVI-a onda zakljuca opcije kao sto su da se siri slika i jos neke stvari , ni "auto" dugme ne radi zbog toga ...

Uslikaj to da se lepo vidi, na boljem svetlu, pa da vidimo onda...

Bolje ne mogu nikako , a i evo pazi ovu sliku koliki je razmak , tako je i na ostale 3 ivice samo sto nije toliki razmak ali se vidi , a ne znam kako da resim ovaj problem :S

http://i36.tinypic.com/2j3l9u1.jpg

Koju graficku karticu imas ?

Udji u nVidia/ATI Control Panel/Centar pa tamo pokusaj da "razvuces sliku".
Ponekad AUTO funkcija na monitoru ne daje najbolji rezultat.

Isprobaj monitor na drugom kompu.

Imam "GeForce 8800 GTS" , probao sam i te neke opcije ali nema bas za resize slike na monitoru , bar ja nisam nasao , ali nisam uspeo nista ...

Jedino nisam probao na nekom drugom kompu ...

Koliko vidim na slici, tebi se ne vidi okvir internet pretraživača (da li si maximizirao pretraživač ili si ga pomerio na levo i dole, pa si izgubio okvir? ). Znači rezolucija izgleda ok, ali kao da je crni okvir nalepljen preko ekrana.
Fukcija Auto ne radi ako je monitor priključen na DVI. Radi samo sa analognim izlazom, tako da to ne radi posao.
Jesi li probao sa drugim drajverima?
Ovo prvi put vidim :S:

Probaj druge drajvere pa javi

Sve je maximizirano , sve lepo ko i pre , a ovo sam znacio skoro izvalio , na sve cetiri strane/ivice je tako , samo sto je negde ta crna linija/prostor deblja/i , a negde je tanak :S

Mnogo me nervira iskreno da ti kazem , bas me ubija , ne znam sto se to uopste desilo ...

Isto sam probao da ukljucim i preko analognog i onda sam mogao da radim prosirenja ali i kada sam to radio taj prostor se nije sirio , on je ostajao isti ...

A na koje drajvere mislis ? Za graficku ? Ili mozda za monitor ? Za monitor drajvere nisam nikada ni stavljao , a pretpostavljam da mislis na drajvere za graficku ... Moram i to da vidim ali nesto ne verujem da je do toga ...

Isto i kada sam tipa u BIOS-u , isto je tako ... Jednostavno nije uz plastiku , ajde da je malo prostora ali je to bas veci razmak koji se vidi ...

Poslednja izmena:
Tražio sam malo po netu, ali niko nema takav problem. Da je falična serija monitora, još neko bi morao to da primeti.... Mislio sam na drajvere za grafičku. Sačekaj još da vidiš da li će ti neko još nešto predložiti...Je l' ti monitor u garanciji?

Poz

Evo probao sam i nove drajvere "178.13" i opet isto , identicno :(

Imam garanciju jos nesto malo manje od dve godine ...

Nije mi uopste jasno :S

Koliko vidim na slici, tebi se ne vidi okvir internet pretraživača (da li si maximizirao pretraživač ili si ga pomerio na levo i dole, pa si izgubio okvir? ). Znači rezolucija izgleda ok, ali kao da je crni okvir nalepljen preko ekrana.
Fukcija Auto ne radi ako je monitor priključen na DVI. Radi samo sa analognim izlazom, tako da to ne radi posao.
Jesi li probao sa drugim drajverima?
Ovo prvi put vidim :S:

Probaj druge drajvere pa javi

Kada uradi maximize browsera normalno je da mu se ne vide okviri sa strane,ali ako ga rucno rasiri do kraja onda bi trebalo da se vide.Mada ima nesto vecu tu crnu liniju nego sto bi trebalo.

@proba

Vidi kako je dok si na primer u biosu,ako je linija ista nema tu stada se sredi sa drajverima,ne verujem da je slika mogla nekako da se suzi,mozda samo nisi primetio ranije.
Kod mene je ta linija sirine 2 linije kocki (ne znam jel su to pikseli-kockasta mreza sto se vidi ) kada pomeras polako mis mozes tacno da izbrojis :D mis pomeras u desno od starta i vidis koliko je.
Koliko ja vidim kod tebe je 5 ili cak 6 redova debela.

Poslednja izmena:
Ma i u BIOS-u je isto , jos je i slika malko kriva , a to sto kazes da je kod tebe tipa 2 linije kocki , kod mene je u donjem levom uglu oko 3-4 linija kocki , a u gornjem levom uglu je oko 2 linije kocki , znaci nije cak ni ravno ...

Mozda su i pre linije bile takve , ne verujem ali ajde da kazem da jeste ali nije bilo krivo , to mi je i privuklo sigurno paznju :(

@cc13: U pravu si ;)
@proba: Ne znam, ako je u BIOSu tako isto, znači hardverski definitivno. Šta raditi...ne znam. ***

Sta mislis , da li moze da se reklamira monitor ? Sta znam da li ce da misle da ih zezam ili sta vec ...

Da je sve u redu...nije. Možeš da pokušaš, samo budi odlučan, nemoj da te vozaju. Monitor nije ispravan i gotovo. Potraži još malo na netu, ima li sličnih slučajeva, ja nisam uspeo da nađem...

Trazio sam i ja bas dosta dugo ali nista bukvalno nisam nasao , cak sam i poslao mail Samsung-u ali jos nema odgovora , a nece ga ni biti osecam ...

Znaci da ga reklamiram , valjda sve prodje ok , hvala svima !

Nazad
Vrh Dno