Šta je novo?

Monitor se gasi

Lutzifer

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
305
E ovako zadnje vreme mi se desava da mi se monitor gasi (ne ceo komp, cuje se jos uvek da radi) u toku igranja igrica, uglavnom (Dota 2). Iste komponente imam vec nekih par meseci i to mi se nije desavalo pre, nisam nista u medjuvremenu menjao. Smanjio sam podesavanja u Doti misleci da je nesto do grafe, medjutim ista prica. Menjao sam i pastu na cpu i gpu pre nekih par dana, temperature su ok 50-55 retko ide preko toga .. Moja specifikacija kompa je sledeca koristim Win 7 x64, CPU: Phenom 965, 4GB rama i graficka Radeon HD 4870, napajanje je SS500et . Ima li neko kakvu ideju zasto mi se to desava ? I sta mogu da uradim da to sredim ? Hvala unapred.

A jesi siguran da se samo monitor ugasi a komp radi normalno ili se možda ceo komp zabode? Šta uradiš kad se to desi, restart ili nešto drugo?

Pa sta znam dal zabode ili ne, samo monitor ode u standby mode i ne mogu da ga upalim .. Pa restart, sta drugo. Sistem se posle podigne normalno.

Kolika ti je temperatura na grafickoj, jel cujes da se cooler okrece i da povecava broj odrtaja vremenom kako se sve duze igras?

Bice da je ipak do monitora.

Pa cuje se na mahove (inace imam stock kuler), temp ne prelaze nekih 50-55c .. Sto i nije toliko drasticno za igranje?! Cistio sam od prasine pre neki dan, tako da ne sumnjam da je to.

Ne verujem da je do monitora.

Poslednja izmena:
Promenio sam, cisto da probam i to. Inace posle menjanja paste, nesto mi se dosta greje CPU u idlu 45-50c .. Zanimljivo. Nije mi tako bilo. Inace pasta Cooler Master V1.

Nije to do paste nego znači da je nisi dobro stavio. Možda si stavio premalo ili previše, možda je iscurela malo, može si loše namestio kuler, možda nisi dobro očistio staru, itd... Kako god okreneš, moraćeš ponovo. :)
Ja to kad menjam uglavnom ne uspem iz prvog puta da namestim sve kako treba. :D

Bice da je to, ajd probacu ponovo javljam ima li napretka ..

Ocistio sam ga najbolje sto moze, stapicima za usi sve da se cakli od ovog bolje ne moze i jeste mi pasta malo prelila ali ne zato sto sam mnogo stavio nego zato sto sam radio po fazonu da je nanesem pa da je sastruzem cetkicom na tanak sloj. I onda kad namestim kuler on ga skine sa strane, sad sam stavio na sredini pa sam malo razmrdao kad sam namestao da rasiri po povrsini cpu .. I jeste malo bolje, ali definitivno moram da kupim neki aftermarkt kuler od ovog stoka nema vajde. Inace u Biosu mi je na 50% 50c i fanovi na 1/2 na 100% preko 50c .. To je nekih 2700rmp u idlu i neka normalnija kolicina buke. Ali def mora novi kuler.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno