Šta je novo?

Monitor se gasi sam od sebe?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Imam Samsung SyncMaster 957mb i u zadnje vreme mi se ugasi sam od sebe,lampica samo pocne da treperi i crn ekran bude dok komp normalno zuji i jedino mi preostaje da restartujem komp i onda se pojavi slika. Proverio sam sve kablove,sve deluje ok,jel zna neko u cemu moze da bude problem?

Moeze biti dosta stvari u pitanju. Moj predlog je da instaliras win, stavis poslednje verzije drajvera za tvoju plocu i graficku i ako problem ostane probaj da nabavis neko 100% ispravno napajanje pa testiras komp sa njim nekoliko dana. Ako i onda problem nastavi da se pojavljuje zamoli nekog od prijatelja da se menjate grafickih karti na par dana cisto da iskljucis i mogucnost neispravnosti GK.

Uz ogradu da je moje skorasnje iskustvo mozda pomerilo moju tacku percepcije stvarnosti na takav nacin da mi sada svi problemi izgledaju kao problemi izazvani pregrevanjem, usudicu se da ICE-u posavetujem da se prvo uveri da je hladjenje graficke kartice i procesora adekvatno.

Pade mi sad na pamet, da li ti po gasenju monitora i dalje radi HDD LED svetlo na kucistu? Ako je ovo slucaj, sumnjaj na monitor ili graficku. Ako samo zuje ventilatori a sistem vise ne radi, a ploca ima ugradjenu zastitu od pregrevanja, proveri obavezno hladjenje kao sto rekoh u gronjoj poruci.

jesi li proverio prvo 'najgluplju' stvar
da ti se neko nije igrao sa power semom i podesio da se gasi monitor nakon x vremena

Pade mi sad na pamet, da li ti po gasenju monitora i dalje radi HDD LED svetlo na kucistu? Ako je ovo slucaj, sumnjaj na monitor ili graficku. Ako samo zuje ventilatori a sistem vise ne radi, a ploca ima ugradjenu zastitu od pregrevanja, proveri obavezno hladjenje kao sto rekoh u gronjoj poruci.

Radi sistem normalno,svetle HDD diode samo se monitor jednostavno ugasi i treperi...sa power shemom nije nista dirano...evo sad vec par dana radi sve normalno al nikad ne znas kad ce da se ugasi. Inace mi se to redovno javljalo kad se ukljuci screensaver pa se i monitor gasio pa sam i to iskljucio. I ja pretpostavljam da je graficka posto je neki matori Ati Radeon u pitanju,kuciste sam menjao pre manje od godinu tako da mislim da nije napajanje.

Mozda ako je prastari Radeon a novi drajveri da postoji neka nekompatibilnost. Probaj da instaliras drajver koji je iz vremena te kartice, ako je moguce.

Nazad
Vrh Dno