Šta je novo?

Monitor - programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Avernus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A

Avernus

Guest
Zdravo svima,

Potreban mi je monitor koji ce se koristit iskljucivo u svrhe programiranja (igre ne igram, filmove gledam na TV-u) i eventualno za neku jednostavniju obradu fotografije.

Na poslu trenutno koristim dva monitora (jedan je 23", drugi 24", oba full HD), sa drugim velicinama nemam iskustva. Kako cu u buducnosti deo vremena raditi i od kuce potreban mi je monitor. Planiram da uzmem dva 24" 1080p monitora. Dosta sam citao na forumu, i vidim da se za programiranje preporucuju IPS paneli, ali da mnogi hvale i AMVA+ panele.
Budzet - mislio sam da se ne razbacujem, da to bude oko 15000 po monitoru. Neki kandidati su:

1. Benq VZ2470H - hteo sam da isprobam AMVA+ panel ali mi ovaj monitor ne odgovara zbog boje kucista (citao sam i za percepciju crneali ne vredi... 🙂). Bela boja mi se nikako ne uklapa u enterijer sobe. Da li postoji alternativa za ovaj monitor u crnoj boji?
2. Benq GW2480 - IPS panel. Svidja mi se bezel-less dizajn.
3. Benq GW2406Z - slicna prica kao za gornji monitor, ali odziv je 14ms?? Da li je to bitno za moju namenu?
4. Benq GW2470HM - AMVA+ panel. Jedino je okvir monitora malo deblji u odnosu na gornje modele.

Ili neki vas predlog?

Zatim, zanima me da li je bolja opcija uzeti dva 1080p monitora dijagonale 27"? Da li se za razliku u ceni od 10-ak k isplati uzeti 27" monitor iste rezolucije (1080p)? Za oko mi je zapao Benq EW2775ZH (VZ2770H ponovo otpada zbog boje kuciste) .
Takodje me zanima da li je bolje ici na WQHD (2560*1440) rezoluciju i neki dijagonalu od 27" i vise (u tom slucaju budzet do 40k). Sa takvim monitorima uopste nemam iskustva i nemam predstavu kako bi bilo raditi na monitoru takve rezolucije.

Unapred zahvalan za vase komentare.

Nazad
Vrh Dno