Šta je novo?

monitor problem

Takozvani more efekat

poz. mozda neko strucan ima ko se razume bolje u monitore nego ja pa da mi pomogne da resim jedan problem sa sadasnjim monitorom

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?294671-Problem-sa-monitorom-potrebna-pomoc

ja sam vec stavio pod servis post i sry ako nisam trebao da stavim ovde ali kontam da ima dosta ljudi koji se razumeju u monitore ovde a ne posecuju servis thread. hvala na pomoci

Meni se cini da se tebi na ekranu pojavljuje takozvani more efekat.Najcesce se ovo pojavljuje usled puno kablova kojih imas oko racunara i niki od njih pravi elektromagnetno polje i smetnju drugom kablu na 60Hz i to se manifestuje na ekranu monitora posto i grafika i monitor rade na 60Hz.Ovaj more efekat na ekranu moze da se dobije i usled instalacionih kablova i uticnica koje su u zidu prostorije gde ti je monitor povezan stvarajuci takodje neko elektromagnetnopolje.Moj savet za pocetak prenesi racunar i monitor u potpuno drugu prostoriju ukljuci ih u razlicite zidne uticnice i probaj dali monitor ima isti more efekat.Takodje gledaj da su ti uredjaji tipa klima iskljuceni kad budes isprobavao.To je prva stvar koju treba u tvom slucaju proveriti.Posle ovog ako je efekat isti probaj monitor da povezes na drugi racunar.Najbolje bi bilo da ga povezes na notebook kao eksterni monitor sa tim da notebook radi na bateriju a ne struju prilikom probe.

Nazad
Vrh Dno