Šta je novo?

monitor pozuteo

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
slika na monitoru mi je odjednom pozutela posto sam ga prethodno prikacio na neki stari laptop (onaj iz hdd sobe :))
sta da radim (sem da polomim ruke i noge liku od koga sam uzeo lap)

SyncMaster 172N

tamo je radio ok. onda sam uzeo da menjam rezoluciju i stavio neku vecu, pa je lap prijavio kao ne moze nesto zbog memorije (valjda graficka ne moze da gura tako veliku rez) i onda se ekran ugasio. Kad sam ga vratio na komp, video sam zutu sliku.... a zut je i u dosu :( :crash: :wall:

probao sam da ga vratim na laptop, tamo je takodje zut... josh je zuci nego da desku. Ali OSD ekrana je beo?! Dakle nije se nista syebalo nego neka podesavanja?

jel moze neki mod da mi promeni naslov u SLIKA pozutela...
posto ovaj izgleda nije bas intresantan :)

proveri vga kabl, mozda se savio ili primeni srpski nacin opravke - jak udarac po monitoru :)

hehe nemam srca za taj srpski nacin
a kabl je ok....

Poslednja izmena:
e probao sam srpski nacin opravke 2 - pustis da se popravi samo od sebe :) i radi :D

Uf, što mrzim to... prosto čoveku posle ne da mira... a da ipak ti to čačneš, da vidiš šta mu fali? :D

heheh ma ja sam presrecan sto se sam popravio :)
mora da su bile neke smetnje... jedino to? il se osd nesto utripovao... ko zna

lukas pa ti ovde sam postavljaš pitanja i sam odgovaraš??? :zgran:

Ja sam ranije imao isti problem, ali sa crvenom bojom. Resenje je bilo ciscenje (jakim duvanjem) izlaza na monitoru; izgleda da se jedan pin zaprljao pa pravio jade...

Proveri u Meniju za boje na samo monitoru da li je 9300K ili 6500K ako je ovaj manji onda mora da bude zuckasto pa promeni u 9300K.

Nije mu problem do topline bele boje, sigurno. BTW, vecina grafickih profesionalaca koristi 6300K.

Verovatno je promenio podesavanja bele tacke, ili je trebao da uradi degaus...

Nema veze što je sada ok, ipak ti njega udari :crash: :d

@ Lucas:

Ooops, sorry, ja i dalje gledam kutiju, kockaste palacinke mi jos uvek nisu privlacne (tehnologija koja jos nije sazrela: mrtvi pixeli, odziv i sl.), a posto sam u tvom prvom postu video da se radi o nekakvom syncmaster monitoru pretpostavio sam da se radi o nekom iz Samsung Syncmaster serije CRT monitora. Oznake im, greh mi na dusu, ne ucim napamet :)

Poslednja izmena:
Samsung monitori se bas nisu proslavili po kvalitetu! Imam ga i ja na svu nesrecu!! Jednostavno ni 19'' MB se nisu proslavile po stabilnosti slike od 17'' MB. Veliki broj ni nenapuni pola godine!! To znam jer svaki treci narocito DF serija posle tri do cetiri meseca dobije nekakve sive crte po ekrnu koje nestaju i opet se javljaju!! Licno iskustvo! Vise zamenjenih monitora i to DF serija!!:crash: :crash: :crash:

Vrh Dno