Šta je novo?

Monitor???, pomozite

Goth_Reborn

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2003
Poena
604
Potreban mi je 17" crt monitor sa ravnim ekranom koji podrzava 1152x864 / 85Hz (sve vece rezolucije su mi nepotrebne jer je isuvise sitno) i da ima garanciju 3 godine ali nikako da se odlucim koji. Gledam ove Samsunge 795df/mb(110€) 797df/mb(130€) u cemu je uopste razlika; Lg t710p(125€) ili f720p(140€); Hansol 730d/dt(130€); kakvi su ovi Adi monitori je li probao neko, prilicno su jeftini, do 140€ moze da se nadje i 19".
Znam da je najvaznije pogledati monitor pre kupovine, pa me zanima moze li neko preporuciti prodavnicu gde je moguce pogledati monitor i na sta tacno treba obratiti paznju, jel potreban neki dodatan program ili je moguce sve videti golim okom?

Kolko su uopste najeftiniji 15" i 17" LCD monitori, posto stalno citam da su svi ovi crt monitori u ovom cenovnom rangu krsevi , kakvi su najjeftiniji LCD -ovi, jeli i tu mozes biti miran ili takodje treba biti obazriv?

Napocetku se odlucim za 17"crt pa za malo vise para moze da se kupi 19"crt, pa jos malo do 15"lcd, pa jos malo do 17"lcd i tako u nedogled. Mozda je najbolje da uzmem ovaj najeftiniji Samsung 795df/mb(110€), predhodno ga pogledam i ako se ispostavi da je dobar uzmem. Nisam ni siguran da li bi mi odgovarali 19"crt i LCD-ovi zbog rezolucije (1280x1024) ,jer nikad necu imati neku graficku koja ce moci da lepo potera igre u ovoj rezoluciji (trenutno r9800pro). Koliki je uopste procentualni pad frame rate-a sa 1024x768 na 1280x1024?

Sta ima da kazu oni koji su presli sa 17" na 19" monitore, ili sa crt-a na LCD, razlike u radu u win, igre, filmovi...

Znam, mnogo pitanja, ali ja nikako da se odluim sta da kupim, zato svaki odgovor dobrodosao.

PS dosad sam imao Samsung 753s radio dobro vise od 3god i crko.

Po mnogima ovde glupo je uopste kupiti novi 17" CRT monitor.Ja da sam u tvojim cipelama jurio bi 19" CRT polovnjaka (Samsung 959NF,LG 900P) oko 150 eura.Vreme da svi predju na LCD sigurno nije jos doslo.Neki normalan prelaz bi bio sa 19" CRT na 19" LCD (za 1" veci).Uporedi 17" CRT sa 19" LCD i shvatices o cemu to pricam.Ako ipak
hoces nov 17" CRT monitor znaj da koji god da uzmes sve sto se nudi je manje vise KRSH.Niko koga poznajem nije isao sa veceg monitora na manji,nije normalno,ne bi ga zvali onda upgrade nego downgrade....

noki je napisao(la):
Ja da sam u tvojim cipelama jurio bi 19" CRT polovnjaka (Samsung 959NF,LG 900P) oko 150 eura.
Ma da, biju ko nece.
Moja sestra uzela 959NF pre 2 meseca za 120 evra, star godinu i po dana, tako da je cena od 150 evra malo previsoka.
Za 160 evra imas nove Hansol 19" flat sa 3 godine garancije.

noki je napisao(la):
...Niko koga poznajem nije isao sa veceg monitora na manji,nije normalno,ne bi ga zvali onda upgrade nego downgrade....

Nisam te bas razumeo to sa veceg monitora na manji. Do sad sam imao Samsung 17" 753s koji je crkao, pa mi treba novi, tako da ja to ne bi nazvao ni upgrade-om niti downgrade-om, jer nisam planirao da potrosim pare da bi kupio nesto bolje, vec je to vise kao nuznost. Zato ne znam da li mi je uopste potrebna veca dijagonala. To bi mi jedino koristilo za filmove, neznam da li je ko u (klasicnom) radu u windowsu osetio sad neku veliku konfornost sa prelaskom sa 17" na 19", ili mozda gresim. A posto igre mogu da igram u 1024x768 opet se kao resenje namece 17". Napisao si da su svi ti jeftini 17" krs, da li to znaci da to ne vazi za jeftine 19" ? Naravno i ja sam za nekog dobrog plovnjaka kome je ostalo nesto garancije po povoljnoj ceni, ali ko zna dokle cu se nacekati dok neko nebude hteo da ga proda, pa bih da se vratimo na nove monitore, jer mi je monitor poprilicno hitan.

Goth_Reborn je napisao(la):
Nisam te bas razumeo to sa veceg monitora na manji. Do sad sam imao Samsung 17" 753s koji je crkao, pa mi treba novi, tako da ja to ne bi nazvao ni upgrade-om niti downgrade-om, jer nisam planirao da potrosim pare da bi kupio nesto bolje, vec je to vise kao nuznost. Zato ne znam da li mi je uopste potrebna veca dijagonala. To bi mi jedino koristilo za filmove, neznam da li je ko u (klasicnom) radu u windowsu osetio sad neku veliku konfornost sa prelaskom sa 17" na 19", ili mozda gresim. A posto igre mogu da igram u 1024x768 opet se kao resenje namece 17". Napisao si da su svi ti jeftini 17" krs, da li to znaci da to ne vazi za jeftine 19" ? Naravno i ja sam za nekog dobrog plovnjaka kome je ostalo nesto garancije po povoljnoj ceni, ali ko zna dokle cu se nacekati dok neko nebude hteo da ga proda, pa bih da se vratimo na nove monitore, jer mi je monitor poprilicno hitan.

Pa vidi ja sam vise mislio u neko buduce vreme (prelazak na TFT) neko ko sada poseduje 19" crt monitor tesko da ce se opredeliti za 17" tft monitor.
Predlazem ti da kontaktiras Acu ili bolje njegovu sestru i da ti oni kazu gde to ima 959NF po 120 eura (ili cak jeftinije posto je to bila cena od pre 2 meseca).Batali 17" .

a c a je napisao(la):
Ma da, biju ko nece.
Moja sestra uzela 959NF pre 2 meseca za 120 evra, star godinu i po dana, tako da je cena od 150 evra malo previsoka.
Za 160 evra imas nove Hansol 19" flat sa 3 godine garancije.

Heh, slusaj, pre bih od svog 959NF napravio akvarijum nego ga dao za 120e :p

Ja sam pre nekih 3 meseca kupio 19"crt monitor.

Model:

LG StudioWorks / HiSync 900B

Nemam problema sa njim i toplo ti ga preporucujem

P.S. Cena je sitnica, platio sam ga 129e, sada je verovatno jos jeftiniji :)

P.P.S. Negde sam cuo da ima problema sa bojama, ali ja nista nisam primetio.

Kakav je ovaj monitor ADI V90 Flat - u list computersu 135€?
Gde mogu da kupim monitor a da provereno daju 3 godine garancije?

koji god CRT kupovao ponesi nokia monitor test i dobro pogledaj monitor

ja sam promenio 2 LG F720P (nova novcata) kojima nije valjao VN trafo (slika je jako "disala") , i kad sam ih vracao dileru , rekli su mi "svaki je takav" znachi znaju da prodaju krsh monitore , pa sam uzeo samsung 997MB kojem je bila iskrivljena slika (gornja horizontala "ulubljena" a donja " ispupchena" - ne moze da se namesti preko menija nikako) , pa sam i taj promenio za drugog 997MB koji je isto iskrivljen... pa sam pao u depresiju :)

Nazad
Vrh Dno