Šta je novo?

MONITOR - Optimum mode

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Kada ucitavam Battlefield 2 pojavi se poruka NOT OPTIMUM MODE iako je rezolucija postavljena na 1280x1024x72 (to je optimum) ali odmah nestane i posle nema problema.

Medjutim kada u Call of Juarez stavim 1024x768x85 on mi opet kaze NOT OPTIMUM MODE, slika nestane i kvadrat sa tom porukom pocne da mi seta po ekranu. Ok, igra se ucita i tako, ja posle mogu da iskljucim tu opciju (jednom sam iskljucio u meniju da bi se ona ponovo pojavila kada je pocelo ucitavanje) ali to tako ne bi trebalo da bude...

O cemu se tu radi?

Koji monitor je u pitanju i da li si probao 1280x1024 na 75 Hz?

Nisi naveo da li je TFT ili CRT u pitanju

Saznaj model monitora i instaliraj njegov drajver. To bi trebalo da "naredi" grafickoj karti da ne koristi rezolucije i frekvencije osvezavanja ekrana koji ne prijaju monitoru.

Ukoliko si instalirao drajver, a problem ostaje, onda RivaTunerom ili ATT-om lockuj refresh rate na fixnu vrednost (konsultuj uputstvo za monitor).

Sudeci po rezoluciji, imas TFT. A oni bas i nisu raspolozeni kad im se namesti refresh rate preko 75Hz (nevezano za rezoluciju)... iz tog razloga ti se javlja "not optimum mode", posto igra sama prebaci na trenutak u neki levi mod dok traju medjuanimacije ili ucitavanja. Indikativno je da uopste ne radi na 85Hz.

Ma imam 913N. Kakav *****, stavio sam mu refresh na 85 i jos se pitam sta nije u redu.

Kada spustim na 75 u CoJ se greska vise ne javlja ali u BF2 se javlja bez obzira da li stavim na 60 ili na 75 ali se samo pojavi na dve sekune i nestane tako da to i nije problem.

prvi put cujem da je neko terao tft na 85hz!? stavi ga na 60 i vozi... to mu jeste optimal... a moguce da igra u nekom momentu pri ucitavanju baci u neku bzvz rezoluciju

@Civil Optimum nije 1280x1024x72 već 1280x1024x60, pogledaj uputstvo za monitor.

Ako neke igre pokušavaju da postave veće osvežavanje probaj da to rešiš iz dxdiag-a (zadnji tab, override, unesi željeni override value)

Nazad
Vrh Dno