Šta je novo?

Monitor od 19''. Koji uzeti

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
Be Quiet Pure Power 13M 850W
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo bih monitor od 19", pa se dvoumim između Samsunogov 957 DF i Hansola 920DT, tu su negde po ceni. Koji je po vama bolji i imate li možda neki drugi predlog za te pare?

Uzmi 957P za 177E...Zaobidji te DynaFlat varijante..

Pogledaj i Lite-On C1996. U prodaji ide za nekih 160€. Vrlo je solidan, a pogotovo za te pare. Mislim da ima cak i manje oscilacije izmedju 2 primerka od npr. Samsunga 957p.

forsaken demon je napisao(la):
Uzeo bih monitor od 19", pa se dvoumim između Samsunogov 957 DF i Hansola 920DT, tu su negde po ceni. Koji je po vama bolji i imate li možda neki drugi predlog za te pare?

Samsung definitivno, ali kao sto rece covek izbegni DF (DynaFlat). Bices zadovoljan sa P ili u najboljem slucaju serijom MB...

Ja imam 957MB i prezadovoljan sam njegovim radom.

NF je naajbolji ali to je druga prica a i cena je druga 😀

Bane-Nis je napisao(la):
Samsung definitivno, ali kao sto rece covek izbegni DF (DynaFlat). Bices zadovoljan sa P ili u najboljem slucaju serijom MB...
MB i DF su isti monitori samo MB imaju (beskorisnu) opciju MagicBright

pa.... ne bih se slozio s tobom. Da li si imao priliku mozda da igras neku igru ili gledas dvd/divx sa ukljucenim MB-om (treca opcija)?? razlike su drasticne. Crno ostaje crrrrno a ostale boje su jasnije i toplije.

da ne dodje do zabune MB nije isto sto i HighLight...

i jos nesto, MB NIJE DynaFlat!

MB je ravno staklo preko krive cevi, dok je DF i NF ravna cev i ravno staklo

nIce Cream je napisao(la):
MB je ravno staklo preko krive cevi, dok je DF i NF ravna cev i ravno staklo

NF je samo ravno staklo i ravna cev + 2 zice horizontalne dok je DF ustvari ravno staklo preko krive cevi.

Buca je napisao(la):
NF je samo ravno staklo i ravna cev + 2 zice horizontalne dok je DF ustvari ravno staklo preko krive cevi.
mb i df su isto. i nf i df su ravne spolja, a krive unutra, samo ja flatron ravan skroz.

Vidim u Pakomovom cenovniku da je 955MB skuplji od 957MB za 10 evra. Jel' to neka greška?

Bane-Nis je napisao(la):
da ne dodje do zabune MB nije isto sto i HighLight...

i jos nesto, MB NIJE DynaFlat!
sad tek videh. jasno je da mb i df nije isto, al' samsung u skoro sve modele ugradjuje df+mb, tako da mu dodje na isto. a slazem se i da je korisna stvarcica, mnogo bolje od hl-zone u svakom slucaju.

Ja se palim da ovih dana uzmem Samsung 957p, ali me brine tako niska cena. Neke 17" su dosta skuplje od 19". Postoji li neki razlog tako niskoj ceni? Do nedavno 957p je bio za većinu ljudi samo san.

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

mb i df su isto. i nf i df su ravne spolja, a krive unutra, samo ja flatron ravan skroz.
Jel se samo meni cini da ovaj komentar odudara od ostalih...
Od kad je NF (Natural Flat) kriv "unutra"?

forsaken demon je napisao(la):

Ako ti nije problem da se pruzis do 200€, mozda bi trebao da razmotris Hyundai Q910.

jox je napisao(la):
unutrasnja povrsina katodne cevi je zakrivljena po horizontali (uspravni valjak)... oduvek? 😀

jox je napisao(la):
http://www.sony.com.sg/asianit/support/monitor/mfdtttour.html

Zbog cega na mom 957MB nije moguce koristii MHighlight i Magicbright i uvijek mi se pojavi plavi kvadrat u kome pise SRGB i ne dopusta nikakve promjene ???

Matador je napisao(la):
Zbog cega na mom 957MB nije moguce koristii MHighlight i Magicbright i uvijek mi se pojavi plavi kvadrat u kome pise SRGB i ne dopusta nikakve promjene ???
ukljucen ti je sRGB u podesavanjima za boju. to je industrijski standard koji je predefinisan i ne moze se menjati. samo odaberi neki drugi profil i trebalo bi da bude ok.

Matador je napisao(la):
Kada kazes profil , na sta konkretno mislis ?
pa sad... ne znam kako je to tacno rasporedjeno u tvom meniju, potrazi po color podesavanjima. profil u smislu preset il... kako vec, znas bre onako kad su pod rednim brojevima ili posebnim imenima - razlicita podesavanja boja koja mozes da ukljucis odabirom profila umesto da stalno cackas... :eye:

...

unutrasnja povrsina katodne cevi je zakrivljena po horizontali (uspravni valjak)... oduvek? 😀

Meni je Lax pricao o tome kako kod vecine flat monitora katoda je klasicna, ali da se staklo brusi tako da se dobije konveksno sochivo (ili bese konkavno 🙂), pa imas utisak da imas ravan ekran. To se, koliko se secam, utvrdjivalo iz nultog ugla kad gledas ekran iz pticije perspektive...

nesharm je napisao(la):
Meni je Lax pricao o tome kako kod vecine flat monitora katoda je klasicna, ali da se staklo brusi tako da se dobije konveksno sochivo (ili bese konkavno 🙂), pa imas utisak da imas ravan ekran. To se, koliko se secam, utvrdjivalo iz nultog ugla kad gledas ekran iz pticije perspektive...
e sad, dal' se brusi il' se lije ne'am pojma 😀, ali svi flat ekrani, sem flatrona, imaju odredjeni "wedge" (nek prevede ko zna 😉), tj. deblje staklo u coskovima nego na centru. sve u cilju prikazivanja vizuelno ravne slike (sto je bitnije), kao suprotnosti fizicki ravne slike (sto je, razume se, manje bitno ako tako i ne izgleda).
al' trinitron/nf ima manji wedge od df-a tako da laici uglavnom pogledaju df o'zgo, o'zdo il' sa strane i zakljuce da je sr*nje zato sto je "obicna cevka sa ravnim staklom preko". 😉

hocu da kazem: super je df, nije on kriv sto je ostatak delova krs... 😀

...

e sad, dal' se brusi il' se lije ne'am pojma 😀, ali svi flat ekrani, sem flatrona, imaju odredjeni "wedge" (nek prevede ko zna 😉), tj. deblje staklo u coskovima nego na centru. sve u cilju prikazivanja vizuelno ravne slike (sto je bitnije), kao suprotnosti fizicki ravne slike (sto je, razume se, manje bitno ako tako i ne izgleda).
al' trinitron/nf ima manji wedge od df-a tako da laici uglavnom pogledaju df o'zgo, o'zdo il' sa strane i zakljuce da je sr*nje zato sto je "obicna cevka sa ravnim staklom preko". 😉

hocu da kazem: super je df, nije on kriv sto je ostatak delova krs... 😀
Ima sve to na onom linku što sam dao... jeste da je sony pisao i da je u suštini reklama, ali su neke stvari lepo objašnjene

Uzeću definitivno 957MB, čovek mi daje 955MB samo 3 evra jeftinije

Nazad
Vrh Dno