Šta je novo?

Monitor na iGPU, render na GPU?

vanovacc

Zapažen
Učlanjen(a)
13.02.2024
Poena
1
Zdravo, u mojoj konfiguraciji imam AMD Ryzen 2400G sa Vega 11 integrisanom grafikom, dok mi je u PCI-E slotu SAPPHIRE PULSE RX 570 ITX MINI.
Moj problem je sto ja imam stari monitor sa samo VGA ulazom, a na grafickoj VGA nema, a na matičnoj imam VGA izlaz.
Za monitor koristim izlaz iz maticne, tako da koristim integrisanu grafiku.
E sad, kad odem u Device Manager, tamo se ne pojavljuje diskretni GPU, samo integrisani.
Ja bih zamolio za nacin ako postoji, da display radi integrisana, a render diskretna.
(Probao sam da stavim ono na High Performance ali tu se ne pojavljuje diskretna graficka.)

Svaka pomoc je uvazena!

Najjednostavnije da kupis adapter hdmi na vga i resis problem. :)

to sto ti hoces moze u laptopu

Promenio sam naziv teme, nema ovde nista opasno

Hybrid crossfire je bio moguć zaključno sa AM3+ platformom, tu je moglo da rade iGPU i diskretna kartica.

Tehničke mogućnosti za hibridni rad (čak i čipova različitih proizvodjača , intel+nvidia ili amd) postoje i danas zahvaljujući dx12, ali su softverski stopirane.
Kad je trebalo Zen APU (2x00g serija) da se pojavi
AMD je čak i obećavao tu mogućnost, ali se od toga odustalo.

U prevodu, hdmi na vga aktivni adapter (sa čipom u sebi) @ rx 570 ti je jedina opcija.

off-topic: @lepi kokan gde nestade ćirilica? 😱

Зезне се човек... Можда сам и ја некад зззлбз....

Covek ne prica o crossfire, trebalo bi da u biosu odaberes da igpu bude primarna, i da odobris multi monitor opciju, potom radis ovo sto si naveo, high performance za koji program/igru zelis

Tako sam koristio jednom na i5 10400, u biosu treba igpu biti primarna i onda bi trebalo da se pojavljuje igpu i dgpu u device manager, onda samo u windows podesis low power/desktop (igpu) i dgpu za performance.

Prvo spojiti Sapphire na monitor, instalirati drajvere, posle vratiti na integrisanu i ako se vidi u device manageru, u samoj aplikaciji podesiti render device (Sapphire).

@MegaSkot ili da nađe adapter ili da nađe monitor sa odgovarajućim ulazom. u drugom slučaju verovatno će moći da ga zadrži pa onda nema potrebe za ovom gimnastikom

na nVidia control panelu imaš da urediš šta koja aplikacija koristi, GPU 1 tj GPU 2
verovatno i kod Atija ima isto ili slično
recimo staviš jednu RTX 3090 da radi viewport, a drugu da radi CUDA/RTX render

1736024709001.png

Osim ako se nešto nije drastično promenilo u zadnjih godinu dve nemoj ovo da radiš, probao sam i veliki je pad perf. na Intelu.

Nazad
Vrh Dno