Sa
NVIDIA GeForce GT 520 sto sam opisovao u pocetku se desavalo da se ugasi tako. I da, vidis, nisam gledao temperaturu, moglo bi biti da je to u pitanju... Sad mi nije u kompjuteru, ali kuler se teze vrti. Rekao bih da je onda to skoro sigurno - igra u kojoj se ovo desavalo nije nesto zahtevna, ali je zahtevnija od desktopa,

verovatno joj je malo falilo da se ugreje. Ako je to u pitanju, onda sam malo paglu sto sam pitao, jer se jeste ona grejala i ranije.
Ovo malopre sam probao
AMD Radeon™ HD 6570, uspeo sam sa njom da pokrenem nekako kompjuter, ali od starta mi se desavalo da slika nece uopste da se pojavi na monitoru, ne kao sa NVIDIA karticom sa kojom mi se u igrici gibila slika. Nekad se upali, nekad se ne upali slika, ali u bar 95% pokusaja se ne upali.
I sad sam probao i
ATI Radeon™ HD 5450, sa njom izgleda sve radi lepo kako treba.
Sto se tice performansi (dok rade

), moj utisak je: ATI Radeon™ HD 5450 < NVIDIA GeForce GT 520 < AMD Radeon™ HD 6570... I sad kad sam video koliko graficka kartica utice na performanse u igricama mogao bih svakako da vidim da uzmem neku novu karticu koja bi mi bila jaca od NVIDIA GeForce GT 520. Koliko vidim, grafika mi utice u jednoj jednoj od igara i na brzinu pokretanja same igre (Stronghold Crusader 2, ono "loading" kad namestim mapu i sve, pa hocu da krenem da igram).
Samo da pitam za svaki slucaj za AMD Radeon™ HD 6570... Jel znate da li bih mogao nju nekako da osposobim? Da li bi to sto nece da se od starta sa njom prikaze slika na monitoru (u vecini slucajeva) bilo do neke neispravnosti kartice, ili nekompatibilnosti sa ostalim komponentama, ili do nekeg vezanog za softver? Sto se tice ovih poslenjih pitanja, videcu i sam jos kako ce se ova kartica sto sam je sad ubacio ponasati, pa ako se sutra posle celog dana u nekim igrama ne desi problem (ili i prekosutra), onda je sigurno do graficke, pa bih izneo otisao sa istim pitanjem u sekciju za graficke kartice.
Mada, bas si rekao da moze biti da je problem do napajanja - mozda zato vecinom nece da mi prikaze sliku sa AMD Radeon™ HD 6570. Testiracu sad tokom ovih nekoliko slobodnih dana ovo sto ste mi predlozili, hvala na pomoci.