Šta je novo?

Monitor izbacuje "Freq. out of range" prilikom startovanja nekih igara.Sta ciniti?

Feanor777

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2006
Poena
304
Monitor izbacuje "Freq. out of range" prilikom startovanja nekih igara.Sta ciniti?

Monitor je LiteOn 19" a graficka GeForce 6600gt.Ovo mi se desilo samo prilikom pokretanja dve igre do sada.

To nije bas normalno. Jedino mogu da ti preporucim da u .cfg ili .ini fajlovima tih konkretnih igara podesis odgovarajucu frekvenciju.
Jesi li probao da menjas drajvere za monitor i grafu? Mozda bi nesto pomoglo.

Poslednja izmena:
koje igre?
neke imaju da podesis rezoluciju i frekfenciju posebno, recimo cod2

Definitivno nije u redu.Ucitaj drivere za monitor, ako ih nemas. Drugo, nisi rekao da li si te igrice ikada igrao ranije na tom kompu, ili se odmah po instaliranju pojavio taj problem?

Jos bolji program je RefreshLock!

Ovaj... cemu tolika frka... Samo ubaci drugu verziju drajvera za graficku... Ja sam imao te probleme samo sa v77.56. Iskreno, ne isplati mi se da na graficku moje klase (valjda jos to nazivaju grafickom :d) stavljam neke ekstra nove drajvere.
Mislim da sam taj problem resio u podesavanjima sa screenshota, ne secam se najbolje, jer je ubrzo nakom pao format C: i druga verzija, tako da se nisam ni trudio...

Prilozi

• shot1.jpg
    shot1.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 102
Probaj i Start=>dxdiag=>More Help=>Override=>Override Value sa frekvencijom koju zelis

Ovo poslednje je ubedljivo najbolje resenje.

Probao sam refresh lock i da nisam imao reforce, ne znam sta bih radio.
u refresh lock-u nema povratak na default settings i posto mi nije prihvatio podesavanja kako treba, po restartu win-a odmah crni ekran i out of freqency.
Odem u safe mod i izbrisem program i probam kad ono opet crni ekran.

Uzmem reforce i u safe modu vratim na default settings i radi sve ok.

Toliko iz mog iskustva.

Vrh Dno