Šta je novo?

Monitor ima analogne smetnje?

neoneri

Poznat
Učlanjen(a)
29.12.2021
Poena
40
Imam monitor sa VGA ulazom. Kupio sam adapter VGA-HDMI i tako preko HDMI ga vezujem na komp. E sad ne znam da li je do adaptera, imao je neki od 2200 din i ovaj od 1300 din. Ja sam uzeo ovaj jeftiniji. Po nekad mi se desi da se izgubi totalno slika i 2 sekunde traje "sneg" bukvalno kao kod starih televizora. To se dešava recimo na svakih 2-3 sata. Ili nekoliko puta dnevno. Pa ne znam da li je do adaptera i da li se to nekom događalo? Baš čudno.

Najverovatnije zbog adaptera. Možda bi bilo bolje sa nekim drugim adapterom, bolje gledati koji imaju eksterno usb napajanje jer neke grafičke znaju da ne isporuče dovoljno struje pa da nestane slika, ali niko ne garantuje.

Ovaj adapter sam kupio -> Link

A to adapter sa usb napajanjem, prvi put čujem.

Da napomenem, grafička je integrisana i ploča ima dva porta, DVI na kom je jedan monitor i HDMI na kom je ovaj drugi 'nesrećni' monitor, koji inače ima ohoho godina ali daje perfektnu sliku. Bar do sada.

Imaš na oglasima(KP) za 700 din sa usb napajanjem:

hdmi-to-vga-ada.jpg

Wou. Nisam to video. Ako možeš, molim te, pošalji mi link. Dal ovde ili u private poruke, sve jedno, bar meni.

Samo ukucaj u kupujemprodajem: hdmi vga adapter napajanjem ili hdmi vga adapter napajanje pa će da iskoči nekoliko. Samo pazi da nije obrnuto vga na hdmi.
Pa gledaj po ocenama i opisu koji je prodavac najpouzdaniji, nemam velikog iskustva na kp pa ne mogu da preporučim prodavca.

Moguće pošto je integrisana grafička i dva monitora da daje slabiju struju, pa će ovo sa napajanjem bolje raditi, ali ponavljam da nema garancije, ali može se probati.

Poslednja izmena:
Ok, to mi je zadnja solucija. Za sad sam smanjio frekvenciju osvežavanja na 50Hz, bilo je na 60Hz, možda bude dobro.

Izgleda da je do adaptera. Evo stavio sam ovaj skuplji i za sad da čuknem u drvo nema prekida signala, tj. snega. Ali da sačekam koji dan...
Srećom imao sam ga od neke prošle kupovine, i to baš kupljen preko KP, a ovaj krš iz winwin-a, rekao sam im da ću da im vratim sa sve mašnicom.

Nazad
Vrh Dno