Šta je novo?

MONITOR ILI NESTO TRECE?

7up

Cenjen
Učlanjen(a)
21.11.2013
Poena
159
Cao ljudi imam sledeci problem ,kada ostavim komp malo duze i kada se monitor sam ugasi onako da treperi na moje pomeranje misa ne reaguje i ostaje u tom trepcucem modu, takodje kada ga palim isto trepce i ne prihvata mi ono sto komp pokazuje ,imam jos jedan izlaz na grafickoj koji je povezan sa LCD LG TV-eom i tu uvek imam sliku i evo sada vam pisem poruku sa tog ogromnom LCD-a (da ocoravis covece:trust: ) kada ukljucim i monitor nemam sliku ni na jednom uredjaju , kada iskljucim samsungov monitor slika mi se pojavljuje na LCD.. Molim vas pomoc oko ovoga izludecu da li je u pitanju rezolucija ili neka druga podesavanja ? Hvala

Probaj da smanjis rezoluciju na monitoru pa vidi kako onda stoje stvari. Moze biti i da kabal pravi problem

Rezolucija nije pomogla ,na zalost kabal nisam nabavio drugi ,podigo sam mu opet sistem i radio je dobro do malo pre kad sam ugasio monitor i potom nisam mogao da ga upalim tj samo je treptala lanpica. Inace mi se ponekad na restart dugme ugasi ,a dosta sam ga i gasio na dugme pa je mozda do napajanja ?

mozda do napajanja ?
Možda je, zato napiši koje napajanje, koja grafa, koji OS. Kojim kablovima spajaš monitor i tv: VGA, DVI, hdmi. Zatim kada ti se upali monitor: svremena na vreme bez pravila ili kada TV nije uključen/priključen ili mu treba odreno vreme da se upali ili nešto treće, jer objasnio si kada se gasi a nisi rekao kada se pali. Da li radi kada je prključen na drugi konektor na grafi bez TV-a na kojem TV uvek radi.

Najbolje da probaš monitor na drugom kompu ili drugi monitor i grafu na tvom ako imaš mogućnoti pa ćeš da suziš mogućnosti. Ako se monitor pali s vremana na vreme ili mu treba duže da se upali verovatno je otišla napojna u monitoru, u suprotnom ili napajanje, grafa, windows, drajveri, možda grafička ne leži dobro (probaj je izvaditi i malo izduvati prašinu iz slota), kabel....

Poslednja izmena:
Monitoru treba duze da upali ,sad sam ga preko LCD tv namestio da rade oba istovremeno i dobio je sliku posle 5 minuta ..

Verovatno napajanje u monitoru i to 99% kondenzatori, standardna mana Samsung monitora, pocne tako sto mu treba neko vreme da se ukljuci, vremenom to postane sve duze i duze i na kraju nece uopste. Desi se i da crkne jos nesto zbog losih kondenzatora tako da treba zameniti elektrolite sto pre

Nazad
Vrh Dno