Šta je novo?

Monitor i zastitna stakla

Rocket

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
604
Vidim da su na ovom forumu svi manje vise profesionalci pa me zanima kolika je ucinkovistost filtera za monitore ili zastitnog stakla
Mozeli se s staklom zaista zastiti oci ili je to samo reklama

Pa filter za zastitu stakla je dobar za monitore starije generacije (koji nemaju Low Radiation), inace kod novijih monitora u pristojnoj rezoluciji ti ne treba...
Poz.

Ja sam posle dosta mucenja ociju izvukao neke parice iz dzepa i kupio naocare sa antireflex staklima.....posto buljim u racunar oko 8 sati na poslu i +2-4 sata u kuci (tv,internet).........

Super stvar,jer jednostavno (a neznam ni ja kako) oci vise nisu umorne.....ako si u prilici da neko to ima,probaj.....videces razliku......

nekada sam koristio filter na monitoru
ali mi to nije mnogo pomoglo jer danas
moram da nosim naocare. :(

Ja sam kupio zastitno staklo ali mi veoma smeta
previse mi ekran zatamljen i kada citam neki duzi txt oci me zabole od naprezanja

Rocket je napisao(la):
Ja sam kupio zastitno staklo ali mi veoma smeta
previse mi ekran zatamljen i kada citam neki duzi txt oci me zabole od naprezanja
Kao sto rece Neo_Matrix za novije monitore nisu neophodni.

Imam Hansol 710A
Otkud da znam da li je noviji (kupio sam polovan za 40 € )

Rocket je napisao(la):
Imam Hansol 710A
Otkud da znam da li je noviji (kupio sam polovan za 40 € )
Pa recimo za monitore posle proizvedene posle 1997 ne treba.

Imaju ili MPRII ili EnergyStar ili Low Radiation ili tako neki sticker na sebi. Cak mislim da TCO 95 ukazuje izmedju ostalog i na nizi nivo zracenja ekrana.

Pozdrav!

Nekada davno su i imali nekakavog smisla, sada vise ne. Sledeca instanca zastite ociju je TFT monitor a ultimativna je da ga ugasis! :)

Nazad
Vrh Dno