Šta je novo?

monitor i komp sa HDMI vezom problem sa velicinom desktopa ?

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Graficka 460GT hdmi out
Monitor Viewsonic 27" :D (2xHDMI, VGA)

Kada prokljucim sa hdmi kablom, dobijem sliku koja je mnogo veca od velicine samog ekrana (mada je rezolucija 1920x1080). Znaci desktop je veci za nekih par santimetara sa svih strana (ne vidi se toolbar, ni my computer, ne vidi se ni "x" za gasenje npr. firefoxa), Trebalo bi neka fora kao fit to screen.
Kada ga spojim sa VGA kablom sve sljaka normalno. Zacudjujuce da je slika sasvim korektna i sa obicnom VGA konekcijom.
Vidim da na netu isto ima gomila pacenika :) sa istim problemom.....

trebalo bi da u drajverima postoji neka overscaling opcija, posto ja koristim ati ne mogu da ti pomognem kako je kod tebe... ali softverski je verovatno.

imas u opcijama televizora pod position da nacentriras lepo, imao sam neki drugi viewsonic 24" pa sam slicno tako nesto vec radio na vezi sa hdmi-jem.

jel to 2753mh?
drugar imao slican problem samo procedura malo zezuta za stelovanje
pronadji ga ovde pa ga pitaj nik oberon

Htedoh reci monitor pa sam nesto drugo permutovao....

Ako je ViewSonic probaj da u podešavanjima monitora input prebaciš sa AV na PC pošto je po default-u setovano na AV, a ako to ne uspe probaj u drajverima da nađeš opcije overscan i underscan pa ga tu podesi... :)

Vlado legendo! Hvala u moje ime resio si mi problem. :) A verovatno i kolegi Hektoru.

Nema na čemu, i ja sam se cimao oko toga... :)

Vrh Dno