Šta je novo?

Hardver Monitor dilema

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

duki92

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poena
215
Pozdrav,
razmišljam o kupovini jednog od sledećih monitora:
PHILIPS 34” 345E2AE/00 UltraWide LCD monitor
Dell S3422DW 34
Mi Zakrivljeni Gaming monitor 34”

Trenutno imam LG 29WP500 od 29" sa IPS panelom i dobro me služi godinama a hteo bih da ga prosledim bratu a sebi uzmem drugi.. Najviše me je zainteresovao ovaj Xiaomi, naravno zbog svoje cene tokom Black Friday. Ono što mi je bitno, pored toga da je ultrawide, je kvalitet slike (uglovi i boje, odsustvo izbledele crne po uglovima) i pouzdanost/garancija. Koristim ga za svakodnevni rad, zato i ultrawide jer uvek imam dosta dokumenata i tabova otvorenih kao i amatersku obradu slika. Nije mi bitan visok refresh rate, 75Hz na ovom trenutnom su mi sasvim dovoljni niti su mi potrebne neke naročite funkcije.
Šta biste mi preporuči od ova 3 monitora? Naravno, ukoliko smatrate da postoji bolji izbor do nekih 50ak-60ak hiljada, molim vas za preporuku,

Unapred hvala.

Pošto ga koristiš za te namene i bitni su ti uglovi gledanja, preskočio bih VA panele i uzeo Philips. Nema krivu da ti zeza oči kod tabela, nema gamma shift da ti zeza boje kod obrade slika na tako širokom panelu...

Mislim da ga ima za 40k u M******u...
Za te pare ne očekuj čudo, svi drugi 34" monitori su skuplji...nadam se da imaš načina da ga kalibrišeš. I da si svestan da ti panel lutrija ne gine koji god monitor uzeo...

Nisam našao recenzije za Philips sem ovog videa (uključi CC):

Ako hoćeš nešto "naprednije" i već si voljan da iskeširaš 65-70k, razmotrio bih Acer Nitro XV342CKP...

Hvala na odgovoru, u pravu si, 38k je tamo, što je u poređenju s svim drugim opcijama od 34" ultrawide jako dobra cena, uspeo sam da iskopam još neke videe i amazon rivjue i ispada da ima užasan IPS glow, tako da ću da preskočim, ne vraća mi se u 2006. :) S obzirom da sam prethodni LG od 29" platio 26k, očekivao sam da ću za 50ak da dobijem više, ono ispade samo lošiji monitori i da je bolje da uzmem još jedan kao što imam.
Šta misliš o LG 34WN750-B ? Deluje mi kao dobar izbor za mene, rekao bih isti kvalitet slike kao na trenutnom monitoru + HDR, u m.....rs su 66k a na kp se mogu naći ispod 60k..

EDIT: Pogrešio sam u uvodnom postu, moj monitor je LG29WK500 - bez HDR.

Isti đavo, realno...ne znam zašto LG košta toliko više. Možda USB portovi vrede 20000, lol?

IPS glow ćeš naći šta god da uzmeš, cena nije nikakva garancija...kontrola kvaliteta je otišla u aut i takve stvari se zaista svode na individualni primerak.

Ja bih probao sa Philipsom, naručiš online da bi mogao da ga vraćaš ako ti ne odgovara...
Ako već daješ 60+ hiljada na monitor, uzmi onaj Acer, bar dobijaš više od LG-ja...

Inače, HDR na bilo kom od tih monitora možeš da okačiš mački o rep...slovo na papiru.

Nazad
Vrh Dno