Šta je novo?

monitor "cvrči"

pass

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2003
Poena
630
novi monitor philips 190s7.

kada je isključen sa zadnje strane se čuje neko "cvrčanje" koje prestaje tek ako se iščupa kabl iz struje (ili ako se monitor uključi).

video sam da ljudi spominju neko zujanje, ali kada je monitor uključen ili je na stendbaju, ali da li je normalno da se to cuje kada je isključen?

(ovo mi je prvi tft pa nemam iskustva sa ovakvim pojavama.)

da nije trafo?
sta mislite?

verovatno da jeste, samo što mi je čudno da se nešto čuje iz bilo kog uređaja kada je isključen.

nosi na reklamaciju. nisi hteo da kupis cvrcka nego tft.

p.s. kud uze philips???

He he..ja sam chak i dect philips uzeo tom filozofijom <chak je i iste boje:)>:)

Imao sam philips 109b5 ili tako neka oznaka koji je imao iste simptome,identicne.Normalno je radilo ali me iritiralo.U pitanju je trafo i tu nema pomoci,meni nisu zbog toga hteli da odrade garanciju a ja se nisam nesto puno ni cimao nego sam ga zamenio tj prodao i kupio tft.
doduse,ovaj moj je bio crt ali philips je philips.:d

nosi na reklamaciju. nisi hteo da kupis cvrcka nego tft.

pa ne znam da li je baš za reklamaciju i da li bi je prihvatili. nije to toliko izraženo, čuje se kad je potpuna tišina ili ako se približim.
ali, kažem, čudi me to što se to čuje samo kad je monitor isključen.

Poslednja izmena:
zato sto isto dolazi struja do namotaja...a bice da su se malo olabavili..i to je to...tako su nas u skolu ucili :D

I kod mene postoji isti problem sa Samsungovim crt-om. Doduse kod mene se to najvise cuje kada je na stand-by ali cuje se i kada se ugasi samo slabije i posle nekog vrmena utihne.
Pitao sam ja ljude ranije zasto je tako i svi kazu da je zbog trafo-a. Inace monitor super radi jedino sto to iritira.

pa ne znam da li je baš za reklamaciju i da li bi je prihvatili. nije to toliko izraženo, čuje se kad je potpuna tišina ili ako se približim.
ali, kažem, čudi me to što se to čuje samo kad je monitor isključen.

I meni se tako cuo monitor,pa je odjednom propusio:smoke:
Nosi na servis!!!

Moj kolega sa posla je kupio TV sony, potpuno nov iz radnje i tamo se nije nista culo. Medjutim kada je dosao kuci i kada se sve stisalo u vecernjim satima cuo je zujanje. Tako sitan zvuk ali jako iritirajuci da nije mogao daspava. Odneo ga je i kada su ovi u radnji rekli da ih bas briga on je insistirao da razgovara sa vlasnikom i nakraju su mu menjali... Isto je rekao da nije kupio tv da mu zuji dok spava

Moj kolega sa posla je kupio TV sony, potpuno nov iz radnje i tamo se nije nista culo. Medjutim kada je dosao kuci i kada se sve stisalo u vecernjim satima cuo je zujanje. Tako sitan zvuk ali jako iritirajuci da nije mogao daspava. Odneo ga je i kada su ovi u radnji rekli da ih bas briga on je insistirao da razgovara sa vlasnikom i nakraju su mu menjali... Isto je rekao da nije kupio tv da mu zuji dok spava

Pa naravno,uvek kada kupujes nesto hoces da to radi normalno,ali ima mnogo indijanaca kod nas koji drze neke radnje i prodaju skart,pa posle kada hoces da to reklamiras,oni ti sole pamet.Zato treba stvari kupovati stvari u jakim radnjama,a ne traziti da prodjes sto jeftinije.Ipak sada je razlika izmedju najjeftinijih radnji i najskupljih u nekih 5-10% (Naravno mislim na cene).Ali ti ove skuplje i bolje radnje rade mnoooogo profesionalnije.

U svakom slucaju treba da reklamiras monitor. Nemoj lupati glavu dali je trafo ili ko zna sta. Ne tice se to tebe. Po nekoj mojoj praksi do sada sa racunarima, monitor je davao takve znake tek nakon duzeg rada od par godina. Kada trafo oslabi. Tako da verovatno je on u pitanju ali sobzirom da monitor prilicno nov to ne bi trebalo da se desava. I ako pocnu da ti sole pamet (sto kaze mookey) potrudi se da imas argument na sve njihovo sto kazu.

Vrh Dno