Šta je novo?

Monitor bez HDMI, HDMI to DVI - ima li poente?

Marezz

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
245
Imam Dell Ultrasharp 2312HM (ili tako nekako), nema HDMI port nego samo DVI. Crkla mi je graficka karta i sad hocu da povezem integrusu sa i5 4460 preko HDMI porta sa maticne. Treba mi dvi/hdmi adapter i HDMI kabl, na sta trebam da obratim paznju? Jel ce kvalitet prikaza biti dobar?

Radiće to dobro, imao sam ja par nedelja takvu kombinaciju kablova.

Možda ti je bolje da kupiš HDMI->display port kabl nego da se petljaš sa adapterima.
Taj monitor ima DP konektor.

Ustvari vidi šta ti je jeftinije, jer ti je to privremeno rešenje.

Poslednja izmena:
Gledao sam i obicno su cene tu oko 1600-2000din.. Meni treba kabl sa muskim hdmi konektorom i zenskim dvi konektorom jel?

Наравно да ће да ради, ја то користим годинама а дуго је у причи и HDMI свич па на DVI на монитору преко њега иде сигнал са два компа и дигиталне телевизије. Сигурно је боља варијанта да то буде кабл са та два конектора јер адаптер вероватно може да утиче, макар за нијансу. Сада имам на компу и DP излаз али не видим разлог да трошим паре за DP кабл.

HDMI на DP не може да иде без неког активног адаптера, када сам последњи пут гледао било је реда 70$ али не знам како је сада. Обрнут смер може.

HDMI на DP не може да иде без неког активног адаптера, када сам последњи пут гледао било је реда 70$ али не знам како је сада. Обрнут смер може.

Hoćeš da kažeš da DP->HDMI može da radi, ali ne i obrnuto što je ono što njemu treba?
Vidim da imaju po radnjama takve kablove i da su oko 2k dinara, ali ako mu to ne neće raditi onda će džabe da baci pare.

Ja bih svakako njih nazvao i objasnio za šta mi treba pa da vidim šta će da mi kažu, na kraju krajeva i kupio bih da probam pa ako mi ne odgovara tj ne radi vratio bih kabl isti dan. Mislim da to ne bi bio problem.

То сам и написао, имам исти монитор и хтео сам да искористим оба дигитална улаза али не може. Питање је колико у продавницама знају, ако има неки опис, сигурно пише да се користи за повезивање на HDMI монитора/телевизора па могу да искористе као оправдање да не врате паре.
Нема потребе да компликује, има добрих DVI<->HDMI каблова који раде. Не знам да ли су двосмерни, никада нисам имао проблем са тим.

Ma imam i ja isti monitor, ali nikad nisam koristio DP :D

Nisam ja rekao da on mora da uradi kako sam ja rekao, više razmišljam naglas. Meni bi lično bilo jednostavnije tako nego da se zezam sa adapterima.

Svakako javi šta si uradio na kraju.

Probao sam hdmi to dvi d kabl sto ima u radnji 2x pobeda za 1.6k ali ne pase na monitor.. Kakav mi kabl zapravo treba?

Edit: ovako mi izgleda kraj kabla koji mi treba a ide u monitor: http://m.imgur.com/bdqlpT1

Poslednja izmena:
@subtractor, hvala ti uzeo sam bas taj kabl pre koji sat i radi kako treba. jedino iz nekog razloga ne mogu da butujem windows, samo gnu+linux butuje i radi (imam dualboot)..

Питање је за другу тему али не би смело да се тако дешава. Питај негде па да решавамо, код мене ради безборј оперативних система са сличним кабловима.

podesi da ti eksterni monitor bude primarni displej u windowsu. (u letu se to menja kombinacijom "winDugme+ P" )

Kako to misliš eksterni monitor? Imam samo jedan monitor, a do windowsa ne mogu ni da dođem..

Како не можеш да дођеш? Не изађе grub да бираш или нешто треће?

I ja imam slican problem. Imam dvi monitor (Dell U2311) i HDMI/VGA prikljucke na ploci za i3 integrisanu grafiku. E sad, imam HDMI kabl i hdmi(z) to DVI (m) adapter. Stavim, povezem u MB HDMI a u monitor adapter,a u adapter HDMI, i nece??? Prodao sa dva adaptera,nece ni sa jednim. HDMI kabl ispravan. Probao sam to isto i na grafici koja ima hdmi ulaz (jer sam pomislio da mi ne radi HDMI ulaz na MB) i nece ni na grafici? Ne znam u cemu je stvar

Како не можеш да дођеш? Не изађе grub да бираш или нешто треће?
Izadje grub i kada odaberem windows i pritisnem enter, onda slika grub-a pobrljavi i zamrzne se.. Dok recimo gnu+linux butuje ok.

@fingon82
Taj monitor nije hdcp kompatibilan, mozda to pravi problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno