samsung 931bf
pa pitao si razliku izmedju TFT WIDE i obicnih TFT-a i tu je razlika u rezoluciji!
a razlika izmedju CRT-a i TFT-a je mnooooogo velika,od zracenja,preko zauzimanja prostora i tako dalje,i tako blize...
Sve se to uspešno prevaziđe, čim primetiš da ti se oči više ne naprežu kao ranije.
wordPredju sa extra crt-a na najloshiji tft i odma pljuju.
Ovaj argument npr. nisam nikada do kraja shvatio. Radim na dobrom crt sa 100hz osvežavanja, i kada pređem na lcd, ne primetim nikakvu razliku u "naprezanju" (štagod to značilo). Ne nosim naočare, i nemam nikakvih problema sa vidom, btw.
Potpuno ista stvar kod mene. Ja zbog posla i faksa baš puno vremena provodim pred računarom, CRT Samsung 793DF, i u zadnje vrijeme primjećujem tegobe, neki pritisak u očima, blagu glavobolju, slabiji vid u nekim periodima (u nekim je OK). Valjda je ovo zbog monitora, ne znam šta bi drugo bilo. Čitao sam na forumima da je TFT mnogo prijatniji za rad i da nema ovih tegoba (nakon što se navikne na njega, neke boli glava u periodu navikavanja), i uzdajući se u to idem ovih dana u investiciju nabavke nekog TFT.Ti mozda tih problema nemash ali ja koji sedim 6 sati na poslu za nekim CRT 15" @ 60 Hz i posle josh kuci jedno 4-5 sati na CRT 17" @ 85 Hz ochi me posle ubijaju.....
Inache planiran uskoro ( chim to finansije dozvole ) da predjem na TFT ( ne iz razloga shto CRT zauzima puno mesta ili bio kog drugog ) nego prvenstveno iz ZDRAVSTVENIH razloga !
Potpuno ista stvar kod mene. Ja zbog posla i faksa baš puno vremena provodim pred računarom, CRT Samsung 793DF, i u zadnje vrijeme primjećujem tegobe, neki pritisak u očima, blagu glavobolju, slabiji vid u nekim periodima (u nekim je OK). Valjda je ovo zbog monitora, ne znam šta bi drugo bilo. Čitao sam na forumima da je TFT mnogo prijatniji za rad i da nema ovih tegoba (nakon što se navikne na njega, neke boli glava u periodu navikavanja), i uzdajući se u to idem ovih dana u investiciju nabavke nekog TFT.
a ti pametno pa se nabodes samo 18 sati dnevno ispred onog trulog LG-a...A nije nego se nabodu 20 sati ispred ekrana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari