Šta je novo?

Monitor 4 Game

mystical

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2005
Poena
301
Eh...
procitao sam Dark Angelov post za monitor za gamere i nisam mogao da iskopam odredjen odg.Pa bi ono zamolio ako bi neko mogao da mi predlozi jedan dobar TFT od 19'' a da mu cena nepredje 250 E
hvala unapred.

samsung 940b,ja ga koristim vec god i po dana,i nemam zamerki...

Samsung 931 bw. Uzeo sam ga pre 2 dana. 2 ms odziv, fantasticna slika. Svaka preporuka!

Moja preporuka je LG204wt.Iako je wide u pitanju igre lepo izgledaju. Ko jednom predje na WIDE
vise se ne vraca na 5:4.

pa pitao si razliku izmedju TFT WIDE i obicnih TFT-a i tu je razlika u rezoluciji!
a razlika izmedju CRT-a i TFT-a je mnooooogo velika,od zracenja,preko zauzimanja prostora i tako dalje,i tako blize...

pa pitao si razliku izmedju TFT WIDE i obicnih TFT-a i tu je razlika u rezoluciji!
a razlika izmedju CRT-a i TFT-a je mnooooogo velika,od zracenja,preko zauzimanja prostora i tako dalje,i tako blize...

...ugla vidljivosti, brzine odziva, odnosa kontrasta, pozadinskog osvetljenja, crnoj boji koja izgleda kao tamnosiva, native rezolucije, loše kalibracije boja, mrtvi pikseli, i tako to... :-devil-:

Sve se to uspešno prevaziđe, čim primetiš da ti se oči više ne naprežu kao ranije.

Sve se to uspešno prevaziđe, čim primetiš da ti se oči više ne naprežu kao ranije.

Ovaj argument npr. nisam nikada do kraja shvatio. Radim na dobrom crt sa 100hz osvežavanja, i kada pređem na lcd, ne primetim nikakvu razliku u "naprezanju" (štagod to značilo). Ne nosim naočare, i nemam nikakvih problema sa vidom, btw.

To je i najacha stvar

Predju sa extra crt-a na najloshiji tft i odma pljuju.
Shto se tiche tamnosive boje, ide se princip ,,koliko para toliko muzike". Vecina korisnika ni ne primeti ovu stvar, vec samo oni koji traze dlaku u jajetu. Za te sluzi pva panel chija je prevashodno uloga da sluzi za profesionalce.

Ovaj argument npr. nisam nikada do kraja shvatio. Radim na dobrom crt sa 100hz osvežavanja, i kada pređem na lcd, ne primetim nikakvu razliku u "naprezanju" (štagod to značilo). Ne nosim naočare, i nemam nikakvih problema sa vidom, btw.

Ti mozda tih problema nemash ali ja koji sedim 6 sati na poslu za nekim CRT 15" @ 60 Hz i posle josh kuci jedno 4-5 sati na CRT 17" @ 85 Hz ochi me posle ubijaju.....

Inache planiran uskoro ( chim to finansije dozvole ) da predjem na TFT ( ne iz razloga shto CRT zauzima puno mesta ili bio kog drugog ) nego prvenstveno iz ZDRAVSTVENIH razloga !

vidite ja znam da je tft(wide ili ne) mnogo zdraviji od bilo kog drugog,pitao sam za razliku ovako fizichki,znachi rezolucija i u obliku pravougaonika je,druge razlike fizichke nema! A sto se tiche zdravlja...to stoji da je tft zakon,ali meni da 2m razdaljine moj CRT radi posao savrseno dobro!! ;)

Da li je Samsung 19" 940BW TFT dobar izbor?PC koristim najvise za igre i divx\dvd filmove.Takodje razmisljam ako budem imao dovoljno novca da mozda uzmem Samsung 20" 205 BW TFT,sta mislite o ovom modelu?

Nece problemi sa ocima da nastupe odamh,ali da li se isplati rizikovati nosenje naocara zbog odziva, crne boje...

Ja pretpostavljam da on malo duze radi sa racunarima, a ja evo na CRTu 15 god (ajde ovaj LG 775FT ima antiglare itd. ali oni stariji su bili uh) i jos me ne bole oci. LCD jeste zdraviji ali ne toliko koliko se prica, oci bole od konstantnog fokusa na istu razdaljinu :)

uh, poslednjih 12 godina sam radio na 14` 6 godina, 56hz (valjda, ispod 60 je bilo) i nisam nikakva zamaranja primetio na ochima....onda sam preshao na 17` 75hz, i kad sednem za 60hz, odmah pochne da bode ochi...sad radim na 21` 100hz, i kad predjem na neki koji je na 75hz, krecu mi suze :) Sve je stvar navike, ali ja i dalje nisam sreo nekog ko ima oshtar vid kao ja, posle toliko godina rada na kojekakvim crkotimana :)

A nije nego se nabodu 20 sati ispred ekrana i ne mrdaju i oci ne odmaraju, a dosta njih je radilo na lowbudget CRTovima tek zadnjih godina su profi CRTovi toliko jeftini da svako moze da ih priusti :)

e pa to si u pravu...samo sto profi crt MALTENE da ne postoji...moze da bude dobar koliko hoce iako ja koristim jedan od boljih,ipak je to crt brate,kad ima cevchugu pozadi da mi se u sobi za par sati rada podigne temperatura za 3-4 stepena,...ne moze to da bude dobro :)),stoji to da je tft za sada zakon..ali budzet to ne dozvoljava svima...ma da bi mogli jednu dobrotvornu akciju da mi se za kuci kupi neki tft??

Ti mozda tih problema nemash ali ja koji sedim 6 sati na poslu za nekim CRT 15" @ 60 Hz i posle josh kuci jedno 4-5 sati na CRT 17" @ 85 Hz ochi me posle ubijaju.....

Inache planiran uskoro ( chim to finansije dozvole ) da predjem na TFT ( ne iz razloga shto CRT zauzima puno mesta ili bio kog drugog ) nego prvenstveno iz ZDRAVSTVENIH razloga !
Potpuno ista stvar kod mene. Ja zbog posla i faksa baš puno vremena provodim pred računarom, CRT Samsung 793DF, i u zadnje vrijeme primjećujem tegobe, neki pritisak u očima, blagu glavobolju, slabiji vid u nekim periodima (u nekim je OK). Valjda je ovo zbog monitora, ne znam šta bi drugo bilo. Čitao sam na forumima da je TFT mnogo prijatniji za rad i da nema ovih tegoba (nakon što se navikne na njega, neke boli glava u periodu navikavanja), i uzdajući se u to idem ovih dana u investiciju nabavke nekog TFT.

Ovih dana gledam po forumima, a danas sam gledao i ponudu ovde kod mene u radnjama (nije velika), uzimao bih 19" obični, ne wide.

Našao sam Samsung 940N za 230 eura i Samsung 931BF za 275 eura na jednom mjestu, a na drugom je 315 eura. Pogledao sam samo 940N jer njega imaju, upaljenog, dok 931BF mogu naručiti pa nažalost nisam mogao da vidim sliku. Može li mi neko nešto reći po pitanju 940N vs 931BF? Da li je 931BF skuplji samo zbog bržeg odziva? Da li je u još nečemu bolji? Ono što mi se više sviđa kod 940N je što može da se nagne prema dole, a koliko znam 931BF ne može, a to mi je zgodno pošto bih na njemu gledao i TV i filmove sa kreveta, pa mi je bitna vertikalna vidljivost, glava mi pri tom bude negdje na nivou postolja, nadam se da bi bilo OK i na 931BF.

Ovo je thread za gamere, ja jesam gamer mada nažalost u zadnje vrijem ne stižem da se igram, pa bi mi 931BF bio bolji po tom pitanju, ali me ipak zanimaju i ostale karakteristike jer mi treba za sve, posao (ne grafički), TV, filmovi, internet, ma klasika, ali ništa profi.

Dakle 940N vs 931BF?

Bio bih zahvalan na brzim odgovorima da možda već ove sedmice nabavim, kao što rekoh oči me osjetno zezaju.

Potpuno ista stvar kod mene. Ja zbog posla i faksa baš puno vremena provodim pred računarom, CRT Samsung 793DF, i u zadnje vrijeme primjećujem tegobe, neki pritisak u očima, blagu glavobolju, slabiji vid u nekim periodima (u nekim je OK). Valjda je ovo zbog monitora, ne znam šta bi drugo bilo. Čitao sam na forumima da je TFT mnogo prijatniji za rad i da nema ovih tegoba (nakon što se navikne na njega, neke boli glava u periodu navikavanja), i uzdajući se u to idem ovih dana u investiciju nabavke nekog TFT.

Pre nego što se zaletiš i kupiš tft, proveri da li je uzrok tvojim problemima baš crt. Najbolje da odeš kod nekoga ko ima tft i provedeš nekoliko sati radeći isto to što radiš na crt-u (ako ti taj neko dozvoli da kampuješ kod njega :-devil-: )
Lično mislim da su ti problemi vezani za konstantno buljenje u jednu tačku na malom rastojanju. Zato treba povremeno menjati fokus.. gledati u daljinu, kroz prozor i sl.

A nije nego se nabodu 20 sati ispred ekrana
a ti pametno pa se nabodes samo 18 sati dnevno ispred onog trulog LG-a... :D

...pa se posle cudis sto tako cesto imas saobracajke ("Ups, nisam ni vidio taj shleper, stvorio se u sekundi") :d

Nazad
Vrh Dno