Šta je novo?

Hardver Monitor 24" do 100eur

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Milan1980

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2018
Poena
115
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3400g
Matična ploča
Asus A520K
RAM
2x8gb Kinston
GPU
/
Storage
1Tb Kingston Nvme
Zvuk
/
PSU
FSP pro 450w SFX
Kućište
Jonsbo c6
Monitor
Lenovo A24i
Miš & tastatura
Kinez
Mobilni telefon
S20+ i P30 lite
Pametni uređaji
Mi band 5
Xiaomi Air Purifier 3H
Xiaomi 360 2k pro
Zeblaze Btalk 3
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Koji monitor da uzmem, preskočio bi online, ovi modeli su na stanju u istoj G radnji na NBG pa bi tamo i kupio.

Monitor bi išao na ovaj komp (koji još nije isporučen) i namenjen za dete kao uvod u PC tj za rad sa mišem i tastaturom itd. Naravno koristio bi se i za surf, youtube, verovatno poneku igricu koliko već ovaj komp dozvoljava, dakle ništa spec.

Najvažnije mi je deo oko zaštite očiju tj koji nudi najviše. OK, imaju svi low blue light, ali da li ima još nešto gde je jedan bolji od drugog i sl.
Radni sto je prilično mali pa ja naginjem ka Lenovu jer mi deluje da ću ga najlakše okačiti na zid, ima i neke zvučnike što bi mi značilo isto zbog prostora i naravno bele je boje :).
Asus ima 1ms odziv pa možda zbog toga ipak da uzmem njega? Tesla ubačena tek onako, na papiru kao i ostali, a za drugo nemam pojma. Paneli su verovatno slični kod svih.
Može predlog i za nešto drugo naravno.

Od pomenuta 3 Asus, koristio do skoro 24", uzeo i za bratanca 24" koji je na kraju polomio. Oba doduse starije VA varijante, ali oba su sto se tice flickera i low blue light-a funkcionisala odlicno a i bratanac se nije zalio.

Neki dan sam vratio Lenovo N27Q IPS koji mi je bukvalno przio oci, u zivotu mi onoliko nije smetao neki monitor.

Ako ima nesto na RTINGS sajtu oko PWM flickera za ove monitore, obavezno proveri.

Lenovo je po meni najbolji izbor, izgleda kao monitor koji ja licno ne bih menjao ako ikada bude radjen upgrade kompa. Asus mi izgleda najgore. A o Tesli ne znam puno, imam par televizora po kuci, svi rade kao sat od prvog dana. Ali jako primamljiva cena.

Vrh Dno