wifininja
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 21.01.2019
- Poena
- 115

Monese - Current Account by Monese LTD
https://itunes.apple.com/us/app/monese-current-account/id1102793407?mt=8
INVITATION CODE : IVANS948
Naravno možete koristiti bilo čiji drugi code.
Ako koristite code PERK2019 inicijalni 15€ dobijate samo vi.
Funkcioniše u Srbiji. Prilikom registracije izaberete zemlju Hrvatska ali stavite vašu kućnu adresu u Srbiji. Kartica Vam stiže 10-15 dana.
Za aktiviranje, Apple Pay, dopunjavanje Monese acc i ostala podešavanja pogledajte temu jer je sve objašnjeno. U prilogu je dato kako treba kucati adresu.
Kartica dolazi preko Hrvatske gde je CRO pošta preusmeri na SRB
Dokumenta koja skenirajte i šaljete prilikom registracije : pasoš, vozačka ili lična karta. Nekada traže 2 dokumenta.
Ja sam lično koristio vozačku koju morate slikati sa obe strane i radio sam video selfi gde čitate neke brojeve koje vam oni traže.
Sve završeno za 2-3 min.
Nekada traže i online video call ili da se slikate sa dokumentom. Sve zavisi od slučaja do slučaja. Nema pravila.
Koji su troškovi otvaranja i korišćena Monese acc. Mesečno održavanje, fee za uplatu na Monese acc, provizija prilikom plaćanja.. ?
Otvaranje, korišćenje, mesečno održavanje je besplatno, ako izabereš osnovni besplatni account ("Starter"). To imam i ja. Shipping kartice je besplatan. Ako se koristi invitation code dobijate 15€. Code je dat na početku.
Trenutno nema fee za uplatu na Monese acc.
Prolaze uplate samo sa debit kartica.
Fee za svako plaćanje u stranim valutama (dakle sve van eura i funte) je 2% po transakciji.
To je dakle za ovaj besplatni "Starter" račun koji imam, ako odabereš neki koji se plaća onda su i cene po transakciji niže.
Ako se koristi refferal code, tek nakon što osoba koja otvara account napravi svoju prvu uplatu (min 10 eura) - Monese dodeli gratis 15€ njoj i 15€ osobi čiji je refferal code.

Kad vam stigne kartica:
1. Aktiviraj je po uputsvima koje dobiješ u Monese pismu sa karticom
2. Zatim ideš na Settings > General > Language & Region > stavi Irska
3. Otvori Monese app > Account > Personal details > Personal address > Country or State (optional) > izaberi Irsku
4. Ugasi u potpunosti Monese app, upali je ponovo, ispod kartice će ti se pojaviti polje "Add to Apple Wallet", klikni na njega i sledi upustva. Bitno je da iz Monese app-a dodaješ karticu u Wallet jer ako ideš direktno iz Walleta na "+" polje ukoliko ti lični podaci nisu dobro podešeni Wallet ih neće povući iz Monese app-a (neće povući Irsku kao zemlju i sl.) i izbaciće ti grešku.
5. Kad sve bude gotovo slobodno vrati regiju i zemlju u Moneseu na koju želiš, ApplePay će raditi. Ovo zezanje sa postavkama je jedino bitno kod tih 2min za dodavanja kartice.
Generalno regija iPhone-a i regija u Monese App treba da bude na Irskoj da bi sve radilo. Nekima radi i ako vrate regiju tel na SRB a regiju u Monese App na CRO. U svakom slučaju funkcioniše provereno.
Evo primer za adresu :
Dakle pišete Vašu Srbijansku adresu a kao zemlju birate Hrvatsku.

Poslednja izmena: