Šta je novo?

[MON] Viewsonic VX2260WM

Svrati u Benchhouse pa ga pogledaj uzivo! :)

Ja svratio,video,kupio.:)
Neki moji utisci ukratko: Slika i boje su brooka,odziv na advanced je dobar,dok mi je onaj ultra fast mod problematican.Nisam imao vremena da proveravam detaljnije,uzeo sam ga tek danas,ali u 3d marku dobijam neke ljubicaste detalje kad ukljucim ovu opciju.Mada,kazem,odziv je sasvim ok i na advanced,tako da mi ultra fast i ne treba. Samo ne znam koliko je to normalno.
Jedina zamerka koju za sad imam na monitor je dosta vidljivo probijanje po gornjoj i donjoj ivici

pitanje za vas (nas) vlasnike - sada mi se monitor sam od sebe ugasio i sto je jos gore nece da se upali !!!
gledao sam nesto na eRepubliku, otvorio nesto na youtube i paff - samo se ugasio. prekidac/diodica ne gori ni zuto ni plavo, niti reaguje na nju.
monitor je povezan preko UPSa na struju, povezan je bio samo PC preko DVIa i rezolucija je bila 1280x720.

sada sam ga izvukao strujni kabl, probao drugi i dalje nista... any ideas?!?

Pa "skiknulo" nešto ;)

Verovatno neki manji kvar oko samog dugmeta za paljenje ili elektronike oko njega (isti slučaj kod mene ali druga marka monitora).
Brzo rešeno u ovlaštenom servisu.
Monitor je u garanciji?

Poslednja izmena:
monitor jeste u garanciji, ali nisam nasao garanti list. kupljen je u Neptun Electronicsu u Nisu, pocetkom godine. mogao bih evenutalno da iskopam u Banci tu transakciju (posto je placeno karticom), jer znam tacan datum.

prvi put da mi "rikne" nesto tako skupo, a bez vidljivog uzroka. icu sutra u Neptun, pa cu pokusati da ostvarim garanciju.

da li neko zna ko je ovlasceni servis za Viewsonic?!?

hvala bogu, pa zhena brine o detaljima... sada dosla s posla i izvukla odnekud garanciju...

elem, garancija je na 3 godine i dao ju je Pakom. isrkeno se nadam da ce se problem brzo resiti...

..
@moderatori

Brish'te mi post,omasio sam... :)

Poslednja izmena:
sinoc kupio i da vidim kako izgleda proveravao sam sa vise solid boja, i problem se vidi kad je pozadina kompletno crna:
a problem je sledeci:

sa desne strane ekrana,
gore i dole na nekih 3 cm od horizontalnih ivica i u duzini od 5 cm od desne ivice ka sredini,
tj pocinje sa desne starane a zatim se utapa u normalne boje na 5 cm od desne ivice
vidi se horiontalna promena boje tj pixeli su razlicito osveteljeni tj kao ide red svetlijih pixela a zatim tamniji tj normalni pixeli

kao npr kod filmova kad ima gornja i donja crna strafta,samo sto sad izgleda kao da imam sive gornje i donje strafte u tim levim coskovima

posto sam na poslu a sinoc sam ga kupio, nisam slikao ali pokusao sam nesto da skiciram:

Untitled-5.jpg

ili ovako nesto

Untitled-6.jpg

Poslednja izmena:
za koji dan i meni stize ovaj monitor pa cim stigne javljam kakav je,bar po meni.
e da pitanje za ostatak druzine.kako i koliko cu moci da se igram na ovom monitoru sa grafikom iz potpisa?

monitor stigao...za sad je sve ok.nemam mnogo vremena da ga istestiram posto radim na exitu pa sam zauzet ali cim zavrsim sa exitom okacicu utiske.na prvi pogled monitor je skroz dobar!

Ja imam ovaj monitor nekih 6 meseci i prezadovoljan sam. Po meni je bolje resenje od bilo kod samsunga u klasi. Samo adekvatna GPU i uzivancija!!!!

evo za ovih para dana koriscenja je odlican.nema nimalo pozadinskog probijanja,ili ga ja ne vidim a trebalo bi da vidim dobro.nisam se jos mnogo prihvatio cackanja i testiranja ali jos ne mogu da mu nadjem zamjerku.igrao borderlands u native rezoluciji i izgleda fenomenalno!maloprije odgledao jedan divx i slika poprilicno dobro izgleda.kad se gleda iz daljine(kao ja sto sam gledao iz kreveta) izgleda extra.pustao sam neke 1080p spotove i izgledaju fenomenalno.malo zeza ugao gledanja ali to je tako kod svih tn matrica tako da to ne moze da se uzme za zlo.sve u svemu topla preporuka svima.cim jos malo istestiram kacim jos komentara!

poslije par dana evo jos malo utisaka.moracu da demantujem prethodni post ali blago.ima pozadinskog probijanja duz gornje i donje ivice ali toliko malo da se primjeti ukoliko ga stvarno trazite i ako je pozadina totalno crna.u normalnom radu ga sigurno necete primjetiti i nece praviti problem u radu!jedino je malo vise izrazeno u donjem desnom uglu ali i dalje nije nista strasno.opet mogu da kazem da sam ja vise nego odusevljen monitorom!

Jel zna neko kako na ovom monitoru da provjerim lifetimer,tj broj radnih sati kao sto to moze da se uradi kod samsungovih monitora iz skrivenog menija?

Sta ce ti to? Ako imas garanciju, ona je 3god na svaku sitnicu cak i na mrtve, zaglavljene pixele.

Nazad
Vrh Dno