MegaSkot
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 04.12.2003
- Poena
- 2,125

Danas mi je stigao ovaj monitor nakon teške odluke šta uzeti. Prvo sam mislio neki sa TV tunerom ali sam se predomislio nakon odluke da nabavim Sony Bravia 1080p.
Posle je bila nedoumica oko dijagonale. Naravno, tu je neprikosnoven, u nekom ograničenom cenovnom rangu, Viewsonic 28" ali nema DVI i to je bio dovoljan razlog za NE.
No dobro,evo nekoliko utisaka o novoj prinovi u stanu:
-u poređenju sa 22", monitor je ogroman i razlika je veća nego kad se pomisli na odnos 22 i 24".

Piano finish lepo izgleda na oko, ali je maximalno nezahvalan za održavanje. Primer postolja.

Da krenem od pakovanja: u kutiji je sve što vam treba. DVI,HDMI,D-sub i naponski kabl. Lepo od Samsunga je i što su mislili na problem sa piano finish-em pa je tu i krpica za brisanje monitora.Naravno, CD sa driverima i programima za podešavanje svega što vam treba(softverski).

Jedna od stvari koja mi se najmanje svidela je način "skrivanja" priključenih kablova, na zadnjoj strani monitora. Deluje kao da će se polomiti kad želite da je skinete, tako da preporučujem da budete pažljivi. Oni koji često "kače" nešto, možda bolje da je ne stavljaju.

Tasteri za podešavanja su s leve strane i odlično su urađeni:

Kad spojite monitor na komp, sam registruje na koji kabl je spojen i vrši autm. podešavanja koja nisu loša, ali treba izvršiti određena korigovanja koja su subjektivna i ovise o korisnikovim potrebama tj. navikama.
Šta reći za reprodukciju 1080p materijala nego da je woooooow. Slika je fantastična, naravno, imajte u obziru cenovni rang ovog monitora.
Oštrina je mnooogoooo bolja nego što sam očekivao.
Pozdravljam i odluku proizvođača da kod tastera(touch) za paljenje monitora, stavi diskretno crvenu diodu koja se odlično uklapa u dizajn.

Ne znam šta da još napišem, možda će Vam slike reći više.
Ako se setim još nečega, dodajem...:wave:

Poslednja izmena: