Šta je novo?

[MON] Samsung T240

MegaSkot

Nenadmašan
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,125
2080a1443e.jpg

Danas mi je stigao ovaj monitor nakon teške odluke šta uzeti. Prvo sam mislio neki sa TV tunerom ali sam se predomislio nakon odluke da nabavim Sony Bravia 1080p.
Posle je bila nedoumica oko dijagonale. Naravno, tu je neprikosnoven, u nekom ograničenom cenovnom rangu, Viewsonic 28" ali nema DVI i to je bio dovoljan razlog za NE.

No dobro,evo nekoliko utisaka o novoj prinovi u stanu:

-u poređenju sa 22", monitor je ogroman i razlika je veća nego kad se pomisli na odnos 22 i 24".
b54e79585e.jpg

Piano finish lepo izgleda na oko, ali je maximalno nezahvalan za održavanje. Primer postolja.

08149b96dd.jpg

Da krenem od pakovanja: u kutiji je sve što vam treba. DVI,HDMI,D-sub i naponski kabl. Lepo od Samsunga je i što su mislili na problem sa piano finish-em pa je tu i krpica za brisanje monitora.Naravno, CD sa driverima i programima za podešavanje svega što vam treba(softverski).
a05dfde796.jpg

Jedna od stvari koja mi se najmanje svidela je način "skrivanja" priključenih kablova, na zadnjoj strani monitora. Deluje kao da će se polomiti kad želite da je skinete, tako da preporučujem da budete pažljivi. Oni koji često "kače" nešto, možda bolje da je ne stavljaju.

b8f803758b.jpg

Tasteri za podešavanja su s leve strane i odlično su urađeni:

bd53967741.jpg

Kad spojite monitor na komp, sam registruje na koji kabl je spojen i vrši autm. podešavanja koja nisu loša, ali treba izvršiti određena korigovanja koja su subjektivna i ovise o korisnikovim potrebama tj. navikama.
Šta reći za reprodukciju 1080p materijala nego da je woooooow. Slika je fantastična, naravno, imajte u obziru cenovni rang ovog monitora.
Oštrina je mnooogoooo bolja nego što sam očekivao.

Pozdravljam i odluku proizvođača da kod tastera(touch) za paljenje monitora, stavi diskretno crvenu diodu koja se odlično uklapa u dizajn.

63f3998a63.jpg

Ne znam šta da još napišem, možda će Vam slike reći više.
Ako se setim još nečega, dodajem...:wave:

85e42177c5.jpg

84115ec2c5.jpg

Poslednja izmena:
724641a72f.jpg
[/IMG]

619b97df95.jpg

597cef4df0.jpg

Poslednja izmena:
Jel' to ASUS 222 pored? Čoveče, koliko veće izgleda ovo, k'o 28" :zgran:

Da, Asus 22" je desno ;)

1) jel to na 24-ci HDMI stadardno?
2) slika sa filmom, 1920x800 rip ili nešto drugo?

Hvala na ispravci, desno, *** :)

@scheilinkin: kako misliš standardno? Nemaju ih sve 24-ke HDMI, ovaj ima.
Film na slici je Blade II, 832x528pix

Ako mozes probaj kakvu brzu igru, verovatno ima ljudi koje interesuje kao i mene kako se ponasa u igram tj. ghosting i brzina odziva ? :)

Probijanje pozadinskog osvetljenja?Uglovi?Daj tvoje subjektivno misljenje.

Probijanja pozadinskog osvetljenja ima po ivicama, dole i gore. Moglo je to i bolje da urade. Nije da mi smeta al ***.
Uglovi, kao i svi paneli ove klase: najsrećniji si kad si ispred njega.
U igrama mi izgleda extra, nisam primetio razliku spram CRT-a, osim što je ovaj monitor veći.:smoke:

Poslednja izmena:
Stvarno je razlika ogromna ko bi reko da je u pitanju 2" :zgran:

Možeš li da izmeriš kolika je tačno visina sa i bez postolja, i može li da se kači na zid?

Mene zanima da li ima "tilt" ?

Tj kad se uvalim u krevet (koji je ispod visine stola, logicno), da li mogu panel da "nagnem" nanize, jerbo u protivnom slika bude krs zbog prevelikog vertikalnog ugla gledanja. Moj 940B mi je sa te strane maximalno odradjivao posao.

Na bench review-u za T220 pise da nema tilt, a za T240 na samsung sajtu pise da ima, pa sam zbunjen....

Mislim da nema... Najbolja varijanta je na neki podesivi mali zidni nosač, ako uopšte postoji mogućnost da se nakači na ovaj monitor...

Piše: vesa wall-mountable.

@Zekan: Dimenzije: 573 x 477 x 245 mm (sa postoljem), 573 x 409 x 78 mm (bez postolja)

:wall: Izgleda da će morati da padne jedno sečenje stola! Ma, samo da skupim kintu, lako ćemo napraviti mesta! :smash: :d

Ja sam morao da odvalim policu na komp stolu,iznad mesta za monitor. Sto je nesrećno urađen za max 22" monitore. Našao rešenje u vidu struga i aluminijumske šipke, da prsteni koji sedaju u cevi stola, u buduće budu 10cm a ne 5mm i to je to

@MadMan
Molim te izmeri koliko je rastojanje od stola do pocetka panela (taskbara npr.) Meni je to dosta bintno posto monitor nema podesavanje po visini. Ako je nekih 12-13cm, ekstra.

Pa trebalo bi da je tako, možda i malo manje, s'obzirom da je visina samog postolja ~7cm, još ~3cm za okvir i eto ga taskbar :)

Ja sam morao da odvalim policu na komp stolu,iznad mesta za monitor. Sto je nesrećno urađen za max 22" monitore. Našao rešenje u vidu struga i aluminijumske šipke, da prsteni koji sedaju u cevi stola, u buduće budu 10cm a ne 5mm i to je to

jel ovaj fazon sto da znam sta me ceka
kompju2dod.jpg

Kod mene je nešto slično, samo što ja imam sreće, upravo sam video da se ova polica može lagano skinuti! :D Vidim ja da će oko NG neko da se prinovi!:d

Odlichan review!

Ovaj tft sam imao u planu al me razocharao nemogucnost podeshavanja po visini zarad piano finish dizajna. Ma koliko on bio lep, nepraktichan je skroz.

Pozitivna strana mi je usb hub.

Podbacim kutiju od DVD-a sa zadnje strane monitora i zavalim se na krevet, slika extra:smoke:

hvala na opisu. Bio je dovoljan da danas pazarim T240. :smoke:

Imam jedno pitanje.

Kad si montirao monitor na postolje, da li si ga s necim extra ucvrscivao, jer ovako kao je podeseno kod mene,samo uglavljeno postolje u monitor, nekako se suvise ljulja prilikom manipulisanja.

Ne, samo nabiješ. Ljulja se ako mrdaš sto, da.

No dobro,evo nekoliko utisaka o novoj prinovi u stanu:

-u poređenju sa 22", monitor je ogroman i razlika je veća nego kad se pomisli na odnos 22 i 24".
[IMG]http://www.fotorola.com/uploads/b54e79585e.jpg

Ovo je fascinantno, kolika je razlika izmedju 22/24"!!!
Neverovatno, k'o 19" wide i 22".
Hvala na opisu.

Zanima me dali je Samsung T240 LCD monitor ili TFT, posto na internetu uglavnom stoji da je u pitanju LCD monitor.

Potpis definitivno.

Pa koja je razlika izmedju tft i lcd? :d

Pa razlika je u tome shto je TFT-LCD koristi TFT tehnologiju (thin film transistors) za razliku od obicnih LCD ekrana. Bolja slika, veca rezolucija, veca potroshnja i veca cena.

EDIT: mada cini mi se da se tft danas uglavnom podrazumeva kad se pomene LCD

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno