Šta je novo?

[MON] Samsung P2370H

Ninoslav

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2008
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
iPad Pro 11”
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Samsung-P2370H-Black.jpg

Osnovne karakteristike:

Dijagonala: 23" - 58cm
Rezolucija: 1920x1080
Boja: Piano Rose Black
Priključci: DVI, HDMI, Audio
Osvežavanje: 2ms
Kontrast: 70000

Pa da počnemo :)

Model P2370H se razlikuje od P2370 u tome što "H" ima HDMI ulaz, kao i jači kontrast - 70k naspram 50k. Trenutna cena u ww za 2370H je 21.999,00 din dok slabiji model 2370 košta više 22.799,00 din, što nema nikakve logike. Ni meni ni ljudima u winwin prodavnici ali neka bude.

Monitor je zaštićen njihovom "zero pixel" garancijom - ako se u prva 3 meseca od kupovine pojavi dead ili stuck pixel, dobijate novi, no questions asked.

Prvi primerak P2370H koji sam ja uzeo sam samo otvorio, bez skidanja zaštitne nalepnice. Velika greška. Kada sam ga doneo kući (~50km) i raspakovao, tačno na sredini, u visini očiju - stuck pixel, zeleni na crnoj pozadini. Ništa, pakuj i nosi nazad.

Srećom, u prodavnici su imali još jedan primerak. Nije mi se žurilo sada pa sam ovaj put u samoj prodavnici skinuo i foliju i sve. Uključili ga, kad i on ima jedan stuck pixel, jedva vidljiv na hd rezoluciji pošto je bio dosta tamniji ali opet. Ništa, pakuj i taj. Poručen treći primerak. Njega sam takođe odmah otvorio u prodavnici, isprobao, i sve je ok, bez mrtvaka ili stuck pixela. Garancija je inače 3 godine, od toga, kao što rekoh, prva tri meseca se odnosi i na dead pixele.

Samsung je, za razliku od P2370 na ovom modelu forsirao "Rose Black" dizajn - postolje, ivice ekrana i touch sensitive tasteri su crvenkaste boje, što mi se sviđa.

Samo postolje je relativno stabilno. Do klaćenja dolazi samo pri jačem lupanju po stolu, ali to verovatno zavisi i od konstitucije stola. A i sumnjam da bi neko toliko lupao "astal".

Od priključaka, na zadnjoj strani nalaze se DVI, HDMI (ulazi) i audio (izlaz). Ovo u praksi znači da monitor možete koristiti i za PS3 ili Xbox, samo nakačite nešto na audio izlaz.

DVI sam probao, radi super. Takođe ću testirati i HDMI ulaz, i to Xtreamer media plejerom.

Na monitoru ne postoji nijedan taster. Prednji tasteri su touch sensitive (mada u praksi mislim ipak heat sensitive). Nakon par sekundi indikatori se gase sami, sem power indikatora. Jačina svih ovih led dioda se može podešavati.

Zbog piano black dizajna, monitor predstavlja magnet za prašinu i otiske prstiju. ALi to se i dalo očekivati.

Napajanje je smešteno u spoljnoj jedinici, time se dobilo na slim dizajnu.

Probijanje na mom primerku je jedva primetno, i to na gornjoj i donjoj ivici. Ali to ćete videti na slici večeras, kad budem slikao u zatamnjenoj prostoriji.

Fotke stižu kasnije u toku dana. Ako ima neki specifični ugao fotke koji želite, napišite...

Evo nekoliko fotografija (Nikon D200)... Nadam se da će vam se svideti :)

Poslednja izmena:
Model P2370H se razlikuje od P2370 u tome što "H" ima HDMI ulaz, kao i jači kontrast - 70k naspram 50k. Trenutna cena u ww za 2370H je 21.999,00 din dok slabiji model 2370 košta više 22.799,00 din, što nema nikakve logike. Ni meni ni ljudima u winwin prodavnici ali neka bude.

Monitor je zaštićen njihovom "zero pixel" garancijom - ako se u prva 3 meseca od kupovine pojavi dead ili stuck pixel, dobijate novi, no questions asked.

ja sam npr. više za klasičan dizajn monitora, ovaj mi je nekako ženski (kontam da ima one cvetiće utisnute odpozadi), ali ovako u zamračenoj prostoriji izgleda pristojno.

WinWin po pravilu ima te nelogične situacije sa cenama, mada imam primedbu na njih da se uopšte nisu ni potrudili da mi spomenu tu njihovu zero pixel garanciju (ovi u NS-u kod futoške pijace) kad sam kupovao ASUS-a (best buy u to vreme - svuda 22-24k a kod njih 18499). Ali fala tukiju nisam imao problema sa mrtvacima i baš me čudi da je taj tvoj ustvari treći monitor. Taj Samsung piči cene samo tako a kvalitet ispod proseka, c c c

samo da dodam da je postolje dobro, bolje nego na ASUS-u, široko i pretpostavljam teško(tako deluje na slici) - što je plus

Poslednja izmena:
Nema cvetiće :)

Ovako izgleda (sem što je panel za konekcije drugačiji)

samsung-p2370.jpg

Zero pixel garancija ide samo na "premium" modele. Na jeftinije tolerišu do tri komada. To jasno piše na onim prospektima ispred monitora. Ne znam šta je za tvoj Asus bilo. Postolje je široko i masivno. Donji deo je urađen od (valjda) metala.

Inače, ja tamo kod Futoške više ne idem, otkad me ona plavušica što radi tamo bledo gledala 10 sekundi kada sam pitao da li imaju sata kablove koji NISU crveni i žuti.

ma ja kad sam kupovao samo sam u monitor gledao nisam ni obraćao pažnju na te prospekte.

Poslednja izmena od urednika:
Treca sreca. Ja sam stao kod drugog primerka. U pitanju je bio P2770hd.
Prvi je imao mrtvaka , zamenjen za drugi, koji je takodje imao mrtvaka. Treci nismo narucivali, sporazumno sa prodavcem je bio dogovor, jer nije imalo smisla.

Treca sreca. Ja sam stao kod drugog primerka. U pitanju je bio P2770hd.
Prvi je imao mrtvaka , zamenjen za drugi, koji je takodje imao mrtvaka. Treci nismo narucivali, sporazumno sa prodavcem je bio dogovor, jer nije imalo smisla.

Ja nisam hteo da odustanem :)

Poslednja izmena od urednika:
Ja ipak jesam.

Nazad
Vrh Dno