Šta je novo?

[MON] LG L225WS-SF 22"

i sta je na kraju, jel je tacno da analogni monitori ne "vide" blue ray? meni je to sumnjivo, ali ako je tacno obavezno uzimam sa DVI prikljuckom.

Ja sam kupio ovaj monitor posle ovog reviewa, bas je kao sto je navvedeno zbog kontrasta boje su bogatije i mnogo bolje izgledaju nego na asusu 22 od 2ms ne znam koji je model, koji i posle mnogobrojnih stelovanja nisam uspeo da namestim kao lg.
za sada, svaka preporuka.

jel zna neko gde ima taj LG u NS-u da se kupi?neka mi posalje na PP

Ja sam kupio ovaj monitor posle ovog reviewa, bas je kao sto je navvedeno zbog kontrasta boje su bogatije i mnogo bolje izgledaju nego na asusu 22 od 2ms ne znam koji je model, koji i posle mnogobrojnih stelovanja nisam uspeo da namestim kao lg.
za sada, svaka preporuka.

Drago mi je da ti se dopada ,)

i sta je na kraju, jel je tacno da analogni monitori ne "vide" blue ray? meni je to sumnjivo, ali ako je tacno obavezno uzimam sa DVI prikljuckom.

Blu-ray bi trebalo da su original HD filmovi u rezoluciji od 1920x1080 znaci 1080p, sto znaci da i ovako ne mozes da ih gledas u full-u na 22" jer ti treba minimum 24"
Drugo, valjda samo HDMI moze da ti izvrsi output slike na TV koji ima HD podrsku.

Sto se tice ripova HD-a mozes da ih gledas bez ikakvih problema bez obzira na D-sub ili DVI.

Poslednja izmena:
i ja sam uzeo l225ws pre par dana.slika je dobra,posle malo namestanja uspeo sam da podesim sve kako valja.jedino me nervira sto mi program forte manager ne radi:(instalirao sam ga sa diska koji sam dobio uz monitor,ukljucim ga i zatamljene(ne moze da se klikne na njih)su sve opcije sem help,information,update i supporta.updateovo sam,kako kaze na 2.80,isto,pa i na 3.xx i opet nije radilo.izbrisao sam ga,instalirao samo 3.xx i opet isto.jel zna neko kako da resim ovaj problem?
nije da je neki preterani problem,jer pretpostavljam da ima slicne opcije kao i kad se podesava preko dugmica(osd mode,kako ga zovu:)),al bi lepo bilo da mogu da koristim forte manager,jer kolko vidim lg se bas busa njime:)
inace,sto se tice preporuka buducim kupcima...nisam siguran.mene probijanje svetlosti malo nervira,jer je kod mene izrazenije sa bocnih strana,a ima ga i gore i dole,doduse manje.ne znam kako je kod drugih proizvodjaca,ali ako planirate da uzmete ovaj monitor prvo proverite da li cete moci da izdrzite probijanje svetlosti.eh da,probijanje svetlosti primecujem samo kad gledam filmove,i to kad je neka tamna scena:)ili je u fullscreenu crn,tako da pretpostavljam da cu se brzo navici(tek dva filma odgledah:))
eh da,i 1680 x 1050 fura u 60hz(umesto 75hz sto sam ja pomislio iz ko zna kojih razloga:))tako da i to treba uzeti u obzir.meni je trebalo 3-4 dana da se prilagodim,jer sam proteklih 4 godine buljio u 1024x768 100hz.

bio bih do neba zahvalan kad bi mi neko pomogao oko ovog forte managera:)

Kolko vidim dosta user-a na netu ima problema sa tim programom, takodje se navodi da je obavezno imati instaliran driver za monitor sa diska da bi ti Forte Manager radio, tako da proveri dal si instalirao driver.

Sto se tice 60Hz (75Hz) to je normalno za sve TFT-ove, uradi search na forumu i naici ces na dosta topic-a u kojima objasnjavaju razliku izmedju Hz na TFT monitorima i CRT monitorima.

Poslednja izmena:
instalirao sam prvo drajvere za monitor pa sam tek onda "cackao" forte menager.i ja sam trazio po netu i video da ljudi imaju drugacijih problema,nigde ne videh problem slican mom.
a za refresh rate si u pravu,bas sam nakon proslog posta prelistavao neke starije topike i skapirao da sam pogresio:)

ok, imam ja pitanje - pretrazih ceo net, i svi isto govore a mene zanima, kako da uklonim zaglavljenka na LG 225WS ? znachi - zelen je, i smara me, i probao sam 4 internet metode -

masiranje
lupkanje
rgb flash softver
pritisak, pa upalim monitor i on (ne)nestane

ajd neko josh, ima li nekih super ideja za odglavljivanje ? u pitanju je zaglavljeni zelen subpixel

Poslednja izmena:
Garancija je 3 god na 3 mrtva pixela i vise.

Sub-pixeli (kad zaglavi sivo, plavo... sve jedno) se računaju kao ceo pixel ili to ne spada pod ceo pixel?
Nema ograničenaja u vidu 3 pixela na 10cm i slično?

Sub-pixeli (kad zaglavi sivo, plavo... sve jedno) se računaju kao ceo pixel ili to ne spada pod ceo pixel?
Nema ograničenaja u vidu 3 pixela na 10cm i slično?

Braaaate, retko koji prodavac ce ti to reci TACNO prilikom kupovine bilo kog monitora jer ni oni ne znaju ili dobiju polu-informacija od uvoznika, nije to slucajno (na par mesta pitano i nigde nisam dobio uverljiv odgovor) .
Kolko znam nema ogranicenja na shirinu precnika ... mada bi iskreno voleo da neko napise proverenu informaciju u vezi garancije LG modela, ono sto je dobro je sto su reklamacije stvarno minimalne, 2gi LG monitor i bez ikakvih problema, kao i burazerov 2gi LG, znaci 4 LG bez problema za 3 god.

Poslednja izmena:
Braaaate, retko koji prodavac ce ti to reci TACNO prilikom kupovine bilo kog monitora jer ni oni ne znaju ili dobiju polu-informacija od uvoznika, nije to slucajno (na par mesta pitano i nigde nisam dobio uverljiv odgovor) .
Kolko znam nema ogranicenja na shirinu precnika ... mada bi iskreno voleo da neko napise proverenu informaciju u vezi garancije LG modela, ono sto je dobro je sto su reklamacije stvarno minimalne, 2gi LG monitor i bez ikakvih problema, kao i burazerov 2gi LG, znaci 4 LG bez problema za 3 god.

http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1455014

Vidim da si zakljucio isto sto i ja :p jedino da pitamo direktno PIN ako su oni zastupnici za LG.

Vrh Dno